• De spelers van Walking Football Langedijk en Heerhugowaard zullen afreizen naar Portugal voor het EuroCopa toernooi

  De spelers van Walking Football Langedijk en Heerhugowaard zullen afreizen naar  Portugal voor het EuroCopa toernooi 
  (Foto: Rowin van Diest)

   

  Henk Heemskerk is zelf al jarenlang speler bij Walking Football, zowel in Langedijk als Heerhugowaard. Toen hij vorig jaar op vakantie was in Portugal, zag hij bij toeval dat er een Walking Football training werd gedaan. Hij kwam daar in contact met iemand die aangaf dat er elk jaar een Europees toernooi wordt gehouden. 

  “Zo kwam ik op het idee om ons als Dijk en Waard zijnde op de kaart te zetten. De teams uit Langedijk en Heerhugowaard hebben de handen in één geslagen en nu gaan we er dit jaar heen!”

  Team Dijk en Waard

  Bij het EuroCopa toernooi komen er 28 teams uit negen landen uit heel Europa. Team Dijk en Waard is het enige team uit Nederland. “De landen willen zich profileren. Om Dijk en Waard op te kaart te zetten moeten we tevoorschijn komen in een mooi tenue,” vertelt Henk. “Sportakkoord Dijk en Waard heeft de shirts van de spelers gesponsord en ook Jan Kramer van SMP heeft zijn steentje bijgedragen.” 

  Ook worden er vaantjes voor de tegenstanders gemaakt om uit te wisselen en zal de vlag van Dijk en Waard meegaan, die straks trots zal wapperen in de Portugese wind.

  Het team bestaat uit negen mannelijke spelers en één vrouwelijke speelster. Elke eerste vrijdag van de maand komen de spelers uit Langedijk en Heerhugowaard samen en trainen ze voor het toernooi. “Walking Football heeft in Portugal wat andere regels, dus daar moeten we op voorbereiden. Zo spelen ze met zeven spelers, waarvan één keeper.”

  EuroCopa

  Het EuroCopa toernooi vindt op 15 en 16 april plaats in het stadion in Albufeira. De wedstrijden duren een kwartiertje en in totaal zullen de spelers ongeveer 20 tot 25 wedstrijden spelen.

  “We kijken ontzettend uit naar het toernooi in april,” vertelt Henk trots. “ We verblijven in een grote accommodatie op eigen rekening. Partners van spelers gaan ook mee als supporters, want de spandoeken waarop de sponsors staan vermeld, moeten ook omhoog gehouden worden! En natuurlijk gaan we voor de winst!”

  Louis van Gaal

  Een leuk bijkomend feitje is dat voetbaltrainer Louis van Gaal vlakbij het voetbalstadion in Albufeira woont. “We hebben hem benaderd of hij wil komen kijken bij het toernooi als hij dan in Portugal is. Hij reageerde positief en was daar zeker toe bereid, mits hij dan in Portugal is. Natuurlijk is dit ook voor de teams uit andere landen super gaaf als dé Louis van Gaal daar ineens staat. Hopen dat hij erbij kan zijn..!”

  Meer informatie

  Walking Football Langedijk traint elke vrijdagochtend van 9.30 tot 11.00 uur bij LSVV en Walking Football Heerhugowaard traint elke dinsdagochtend van 10.00 tot 11.00 uur. Iedereen is welkom om eens te komen kijken en vrijblijvend mee te doen.

  Bedrijven die team Dijk en Waard willen sponsoren voor dit toernooi zijn altijd welkom en kunnen zich melden bij Henk Heemskerk 06-51347245 of henk@loopschooltogether.nl .