• Eigenlijk gaf niemand LSVV nog een kans toen de ploeg twee maanden geleden op de laatste plaats stond en het voorkomen van degradatie naar de derde klasse een utopie leek. Zestien punten en 8 duels verder heeft trainer Gidon het onmogelijke met zijn ploeg tot stand gebracht. Een 4-2 zege op Assendelft zorgde uiteindelijk voor opluchting.
  ‘Tsjonge wat zijn wij van ver gekomen’, klonk het opgelucht uit de mond van Reinders Folmer terwijl hij door iedereen die LSVV een goed hart toedraagt, werd gefeliciteerd. ‘Dit had niemand meer verwacht’.


  Continue dreiging van de balvaste Collin!


  Dat er grote belangen op het spel stonden voor LSVV en Assendelft was aan de publieke belangstelling af te zien. In grote getalen hadden de toeschouwers de weg naar Sportpark Voorwaarts gevonden. Het publiek moest eerst nog even geduld hebben omdat bij het warmlopen van de matadoren onweer overtrok, waardoor arbiter Marisca Overtoom besloot een kwartier later te beginnen.
  Het wachten werd echter beloond, want het gebeurt tegenwoordig niet vaak dat 1 helft zes doelpunten te noteren zijn. Het balmasque werd in de tweede minuut al geopend toen Bas Kansen de 1-0 in de touwen kon koppen.
  Misschien viel de treffer wel te vroeg voor de thuisploeg, want in plaats van dat de thuisploeg op de ingeslagen weg voortging, was het de formatie van trainer Guillaume Groot die het heft in handen nam. ‘Ik wilde al gelijk overschakelen naar een 5-3-2 systeem’ analyseerde Reinders Folmer, ‘Maar besloot toch nog even te wachten’.
  Een beslissing die keihard door de bezoekers werd afgestraft. Eerst was het Jens Winkel die met een schitterende crosspass Robin Herle vond. Zijn voorzet werd door Jimmie Glas op de juiste waarde ingeschat. Nauwelijks vijf minuten later had Dennis Toorenburg de pech dat de bal uit een voorzet van Herle via de paal en zijn voet in eigen doel verdween.
  Dat Reinders Folmer toen ingreep en van taktiek veranderde, was logisch. De wijze waarom de thuisploeg zich toen herstelde, was bewonderingswaardig. De ploeg werd daar echter echter bij geholpen door de bezoekers die bij twee standaardsituaties de organisatie niet op orde hadden.