• Voor LSVV is momenteel iedere wedstrijd een finale, tot en met het einde van de competitie. De uitwedstrijd tegen Saenden vormde deze zonnige zondag zeker geen uitzondering. De thuiswedstrijd werd door LSVV met liefst 7-1 gewonnen, maar daarna had Saenden zich opgericht en was met een sterke serie stevig in de middenmoot terecht gekomen. Deze wetenschap en een goede instelling van LSVV zorgde in deze uitwedstrijd voor een eensgezind LSVV, waarbij niemand verzaakte. De strijdwijze zorgde ook in de uitwedstrijd, op het zeer lastig bespeelbare veld, voor een 3-punter, 1-3. Met zeven punten uit de laatste drie wedstrijden krijgt LSVV hiermee weer zicht op de veilige plaatsen in de 2e Klasse A.

    Wanneer je dan met een goede instelling en strijdwijze in het veld staat valt ook het fortuin eens de goede kant op. Na een gelijke openingsfase, met enkele speldeprikken over en weer maar vooral veel duels om de bal, was het na ruim een half uur spelen een voorgeslingerde bal van aanvoerder Boy die, geholpen door het onvoorspelbare veld, met een stuit in de verre kruising verdween. Dit zondagsschot bleef onbereikbaar voor de verbouwereerde keeper van Saenden. Een mooie opsteker voor LSVV, dat de controle op de wedstrijd behield en stap voor stap de overhand nam in de strijd.

    Nog voor de rust resulteerde dit in een ruimere voorsprong voor onze geel-blauwen. Wat knullig uitverdedigen door de gastheren werd door de ijverige en immer attente spits Tim juist ingeschat en onberispelijk ingeschoten. Zijn eerste sinds zijn terugkomst na de winterstop en een mooie beloning voor zijn positieve werklust.
    Vlak voor de thee leek Saenden een unieke kans te krijgen om de achterstand te verkleinen, maar scheidsrechter de Groot beoordeelde van dichtbij de situatie in het strafschopgebied van LSVV als ‘geen hands’. Dit tot ongenoegen van heel Saenden, maar de leidsman bleek niet ontvankelijk voor het brede protest van de gastheren. Opluchting voor LSVV en met een 0-2 stand werd de rust aangevangen.

    Na de pauze ging Saenden over op een nog meer opportunistische strijdwijze. Veel lange ballen naar voren en achterin meer risico. Dit leverde vrij snel bijna resultaat, maar de bal kon door Boy van de eigen lijn worden weggewerkt. Het was de immer gevaarlijke spits Arsenio Dihalu die wel een gaatje wist te vinden in de LSVV-defensie. Halverwege de tweede helft drong Saenden LSVV wat terug op eigen helft en wist Dihalu een voorzet te verzilveren en Saenden terug in de wedstrijd te brengen.