• In de mallemolen van de 2e Klasse A vecht LSVV nog steeds voor direct lijfsbehoud. Op 2e Pinksterdag werd het op, mede door het internationale jeugdtoernooi zeer drukke, sportpark ‘de Koog’ een zwaar bevochten 2-2. 1 punt is meer dan niets en met dit ene punt heeft LSVV met een overwinning in de laatste thuiswedstrijd tegen Assendelft, tevens SuperSunday op sportpark Voorwaarts, alles in eigen handen voor directe handhaving.

  LSVV startte sterk tegen FC Uitgeest, dat nog een punt nodig had voor de zekerheid van nog een jaar in de 2e klasse. De 2 jonge teams maakte er geen mooie wedstrijd van, maar wel 1 met veel goedbedoelde inzet en strijd.

  In de eerste fase van dit duel was het meeste balbezit voor LSVV. Geduldig opbouwend, zoekend naar de juiste combinatie, werd FC Uitgeest teruggedrukt op eigen helft.

  Tot echte kansen leidde dit niet helemaal, totdat LSVV gestopt moest worden door een, 1 van de vele, overtreding op een meter of 22 schuin van de goal van FC Uitgeest. Zowel Bas als Tim stonden achter de bal om beide keuzes, linker- en rechterpootje, open te houden. Het was uiteindelijk Tim die de bal op zijn linkerslof nam en deze stuurde naar de rechterbenedenhoek. Keeper de Haan dook in de juiste hoek, maar het was een Uitgeester knie die hem misleidde en ervoor zorgde dat de bal keurig in de andere hoek hobbelde. Enig fortuin voor LSVV, maar niemand uit Langedijk die daar om maalde. 0-1 op het denkbeeldige scorebord!

  Na deze opsteker pakte LSVV helaas niet door…..of FC Uitgeest kreeg de geest en begon de duels meer en meer te winnen. Feit was echter dat FC Uitgeest de overhand kreeg. Het middenveld met captain Boy kon de ballen niet meer vasthouden, kwam niet meer aan voetballen toe en de defensie van LSVV, onder leiding van Simon, kwam steeds meer onder druk te staan. Met name vanaf de flanken kwamen de Uitgeestenaren gevaarlijk door waarbij de LSVV backs William en Aidan hun handen vol handen.
  FC Uitgeest werd in deze fase ook nog geholpen door een onzekere leidsman, die ieder vals vlagsignaal van de thuisgrensrechter direct overnam en daarbij geen bijdrage gaf aan een faire wedstrijdleiding.
  FC Uitgeest pakte deze voordelen op, kreeg er extra inspiratie van en rook de gelijkmaker. Deze kwam dan ook. Uit een vrije trap vanaf de linkerkant kon 1 van de 2 ‘bomen’ van FC Uitgeest, vrijwel ongehinderd, de bal inkoppen en liet daarbij keeper Job kansloos.
  5 minuten hierna bezorgde LSVV zichzelf een volgende domper door de organisatie niet op orde te hebben en middenvelder vd Booren van FC Uitgeest een niet te missen kans te bieden. Deze werd gretig uitgepakt en zo stond LSVV in korte tijd met 2-1 achter.

  Zich beseffend dat het beter moest herpakte LSVV zich. Het spel werd directer, de strijd verharde zich wat en LSVV liet zien te strijden voor alles wat erin zat. Omdat ook FC Uitgeest dit deed werd de wedstrijd niet mooier, maar wel ongemeen spannend. Nog voor rust wist LSVV de veldverhoudingen weer in de stand te verwerken. Uit een scrimmage na een scherpe trap van captain Boy wist Dennis de bal tegen de touwen te krijgen en zo te zorgen voor een 2-2 ruststand.

  De 2e helft was, net als grote delen van de 1e, meer spannend dan goed. LSVV bleef de meer voetballende partij, waarbij echter lang niet alles lukte. FC Uitgeest bleef levensgevaarlijk met diepe lange ballen waar de spitsen van de thuisploeg schijnbaar onvermoeibaar achteraan doken. Keeper Job bleek echter in de 2e helft geenszins van plan om nog eens te gaan vissen en redde een aantal x bekwaam. Aanvallend kwam LSVV een aantal maal zeer dicht bij de winnende treffer. Dennis kwam echter een voetlengte tekort, Thom dook nog naar de bal maar kwam een hoofdlengte tekort en de ook grootste kans, de ingevallen Sven in een kansrijke positie voor keeper de Haan, leverde geen treffer op.

  Zo gingen bij FC Uitgeest de handen omhoog, lijfsbehoud was zeker gesteld, en weet ook LSVV voor de laatste wedstrijd waar het aan toe is….

  In de stand staat LSVV nog tiende en dat is een plek die nacompetitie betekent. Komende zondag komt de nummer negen Assendelft dat één punt meer heeft, op bezoek. Bij winst op de gasten uit Assendelft klimt LSVV over hen heen naar een veilige plaats en is het dus ook komend seizoen tweedeklasser.

  LSVV kan uw support wel gebruiken.
  Tot op SuperSunday, tot bij LSVV.  LSVV, Join the Club!