• Heerhugowaard, Zaterdag 6 april 2024,

    Geen berg te hoog voor onze Lex, de laatste speler van het team die vandaag in de schijnwerpers staat. Lex is het seizoen gestart in de JO13-2, een nieuwe aanmelding was het moment om gedurende het seizoen iemand vanuit dat team door te schuiven naar de JO13-1. Die keuze werd gemaakt op basis van de werklust, de rust waarmee hij speelde en zijn voetbalvaardigheden die Lex ten tonele bracht. Inmiddels is Lex een speler die niet weg te denken is uit ons team, een speler die tot het gaatje gaat en niet van opgeven weet. Ongeacht op welke positie we hem neerzetten werkt hij daar hard, en uiteraard gaat de ene positie hem beter af dan de andere, maar in het opleidingstraject alleen maar heerlijk om te zien dat hij er alles aan doet om zich nog meer te verbeteren. Zoals een oude BN’er ooit zei, “vooral doorgaan!”

    Deze zaterdag staat ons een bekende tegenstander te wachten, namelijk KSV JO13-1. Een tegenstander waarvan we weten dat dit geen gemakkelijke klus gaat worden. KSV is uitgerust met fysiek sterke spelers die ook het voetbalspelletje goed kunnen uitvoeren. In eerdere wedstrijden werd met 3-8 en 0-5 verloren door LSVV. Aangezien we een stijgende lijn te pakken hebben de afgelopen weken, is dit een mooie tegenstander om te kijken waar en of we daadwerkelijk gegroeid zijn.

    Het is een vroege wedstrijd, want om 9.00 uur volgt al het fluitsignaal voor de aftrap. En we schrikken heel snel wakker als KSV vanaf de aftrap al bijna tot een eerste doelpunt komt. Vanaf dat moment zijn de remmen los en volgt er een spannende strijd. Een onterechte buitenspel situatie verhinderd LSVV om het eerste doelpunt te maken, en zo gaat de strijd verder. Het is pas in de 25e minuut als een aanvaller van KSV doorbreekt, achterna gezeten wordt door twee van onze verdedigers, maar de aanvaller ziet Roy iets teveel voor zijn doel staan en weet ondanks de druk, de bal over Roy heen te wippen. Jammer met een achterstand de rust in, maar zeker tevreden over de eerste helft.

    De tweede helft wordt het harde werk van de eerste helft steeds duidelijker, de vermoeidheid slaat bij een aantal spelers toe, de scherpte is er een beetje vanaf en naast enkele (persoonlijke) foutjes, zijn er ook wat arbitrale dwalingen van de jonge scheidsrechter, maar ook die moet leren, dus mondje dicht en aan je eigen spel blijven werken.

    KSV weet helaas nog twee keer te scoren in het laatste deel van de wedstrijd en zo is het verlies een feit, maar zijn we met z’n allen zeker niet ontevreden. Volgende week zijn we weer thuis aanwezig en nemen we het op tegen de hekkensluiter, een goede kans op drie punten, maar hekkensluiters zijn altijd gebrand op een overwinning dus onderschatting mag zeker niet aan de orde van de dag zijn!