• Zuid-Scharwoude, zaterdag 18 november 2023,

  Vorige week is de competitie dan ook eindelijk voor de JO13-1 gestart, na de bekerfase, nu fase 2 in.

  De eerste tegenstander is Schagen United JO13-1, een tegenstander die we al vaker hebben aangetroffen, en waar we aan het einde van fase 2 nog een mooie pot, met winst op de mat hebben gelegd. Vorige week hadden we echter een volledige off-day, en was er eigenlijk niets goeds aan de hele wedstrijd te ontdekken, behalve dat we veel achter de bal hebben aangehold om de conditie op te bouwen, maar zonder enig resultaat. Een 7-0 afstraffing tot gevolg. Dat is het mooie spelletje wat (jeugd)voetbal heet, het kan verkeren.

  Deze week spelen we onder natte omstandigheden thuis tegen KSV JO13-1. Ook een tegenstander die niet onbekend is voor ons. Het is inmiddels wel duidelijk dat het allemaal stukken beter moet dan tegen Schagen, en de mannen en dame weten dat maar al te goed. Met Lex uit de JO13-2 als invaller, aangezien Makki en Delano er niet bij kunnen zijn, is het een totaal andere wedstrijd dan vorige week. De strijd barst los en er wordt weer voor iedere bal geknokt, het team, is weer het team zoals we het kennen. Het duurt enige tijd voordat het eerste doelpunt valt, maar hij valt wel, en de blauwe shirtjes uit Heerhugowaard mogen daarbij juichen. Een prima pass van rechts naar links, waarbij Sven de bal niet vol genoeg op het hoofd krijgt en de bal daarmee doorkopt naar zijn eigen directe tegenstander, die dat doelpunt kan aantekenen. Vlak voor het einde van de eerste helft krijgt Owen nog een prima kans om de wedstrijd weer gelijk te trekken, maar helaas lukt dat niet en gaan we de kleedkamer in.

  Duidelijk is dat we prima aan het spelen zijn, maar we ook onze kansen moeten gaan afmaken, en verdedigend zo strak erop moeten blijven zitten als in de eerste helft. Helaas is het tegenovergestelde aan de orde in de tweede helft. Wij maken de kansen, die zeker veelvuldig aanwezig waren, niet af, en KSV doet wel wat het moet doen, en weet er maar liefst vier te maken in de tweede helft. Wederom een uitslag die op papier er niet goed uit ziet, maar we gaan deze wedstrijd niet teleurgesteld het veld af. Duidelijk was dat KSV de betere ploeg heeft en we er alles aan gedaan hebben wat we konden doen. Wellicht als we zelf tot scoren waren gekomen, had de wedstrijd om kunnen slaan, maar dat is speculeren.

  In de wedstrijd van vandaag viel Timo erg op, hij is normaliter al een harde werker, maar dit uitte zich vandaag extra. Hij stond zijn mannetje, schuwde geen duels, en hielp zijn teamgenoten waar hij kon. De zeer sportieve Timo, die ook nog als tweede sport de triatlon beoefend is nooit te beroerd om een stapje extra te doen. Hij baalt enorm als hij zelf iets niet helemaal doet zoals hij dat in gedachten had, maar geeft nooit op en gaat niet bij de pakken neerzitten. Ga zo door topper!

  Aanstaande woensdag staat een inhaalwedstrijd op het programma bij De Rijp, en het spelen tegen koplopers geeft altijd een extra dimensie, wie weet kunnen we daar toch een puntje of zelfs drie mee vandaan nemen.

  Het zou mooi zijn!