• De laatste wedstrijd van het seizoen, het is weer voorbij gevlogen. Als coach absoluut één van de leukste teams die ik gehad heb. Dit team werkte voor elkaar en met elkaar om ons doel te bereiken en ook al was dat qua resultaten met ups en downs, alles werd als team gedeeld.

  En dan is na een geslaagd internationaal toernooi afgelopen weekend, vandaag de afronding van de competitie. Tegenstanders zijn De Blokkers. Bij winst en verwachte resultaten op de andere velden ligt er nog een vijfde plaatst in het verschiet, bij verlies of gelijkspel is die plek niet meer haalbaar.

  Maar onze kanjers geven nog een keer alles waar we dit seizoen aan gewerkt hebben. Thijs krijgt vandaag een andere rol, waar hij het hele seizoen meestal als verdediger in het veld stond, mocht hij vandaag linksvoor starten. En dat leverde wel de nodige zenuwen bij hem op, maar die zenuwen waren snel weg als hij in de eerste minuut voor het doel komt, de bal door Sverre voor zijn voeten wordt gespeeld en hij meteen zijn allereerste doelpunt in een wedstrijd maakt. Een ontlading bij hem, maar ook hierbij is weer zichtbaar dat het hele team hiervan geniet.

  Zes minuten later is het Sverre die de bal van afstand met een prachtig schot over de keeper heen weet te werken en zo nemen we snel de voorsprong. Dan sluipt er echter een beetje gemakzucht in de groep, de ballen worden slordig verwerkt waardoor De Blokkers grip krijgen op het spel en dan uiteindelijk ook de 2-1 kunnen maken. Maar gelukkig schrikken de mannen weer wakker en is het deze keer Makki die de bal in het netje kan schieten en daarmee weer rust langs de lijn is.

  Vanaf dat moment komt Owen op stoom en weet ook weer twee zeer fraaie doelpunten te maken, bij één van die twee loopt hij eerst een stukje met de bal, een meter of 50 voordat hij scoort. Zo gaan we met 5-1 rusten en is het rust moment ook echt een moment van rust nemen, niet teveel toevoegen aan het verhaal en daarna weer het veld betreden. De tweede helft is wat minder doelpuntrijk, maar desalniettemin zijn het wel twee lekker doelpunten. Thijs weet zelfs zijn tweede te maken, maar gauw wisselen voordat hij straks praatjes gaat krijgen 😊. En ook Delano weet een heerlijk doelpunt te maken waarbij de keeper ook weer kansloos achterblijft.

  Dan was er nog het verzoek van onze keeper, mag ik bij een goede voorsprong een keer in de spits? Nou die voorsprong was er, en ook al kwam hij niet tot scoren, hij mocht het wel maar mooi even doen.

  De Blokkers, weten er ook twee te maken in die helft en zo eindigt deze afsluiter in een uitstekende 7-3 op Sportpark Voorwaarts. Vanaf maandag zijn de pijlen gericht op het nieuwe seizoen, met Zondag nog het thuistoernooi met deze kanjers in het verschiet.

  Ryan, Sjors, Pip, Koen, Sven, Timo en Owen bedankt voor dit mooie seizoen en enorm veel succes in de onder 15 volgend seizoen, we blijven jullie natuurlijk ook dan volgen.

  Een zeer trotse coach!