• In samenwerking met onze jeugdcommissie is er op Paaszaterdag voor de jeugd tot en met onder 13 jaar een clinic verzorgd door spelers en speelsters uit de selectie elftallen van LSVV, waarbij ze werden bijgestaan door hoofdtrainer Gidon. Het wordt al snel duidelijk dat er geboren trainers bij zitten, dus hopen we daar als LSVV in de toekomst zeker nog gebruik van te mogen gaan maken.

  De jeugd die, hopelijk regelmatig, op de zondagen deze trainers komen aanmoedigen als ze moeten spelen, worden nu in diverse oefeningen aangestuurd en er wordt extra goed op de uitvoering gelet. Zo moet je bij de warming-up je knieën goed optrekken en niet zomaar snel over de hoedjes heen rennen. Maar ook bij de afrondvorm maken ze het niet te gemakkelijk, al snel heb je een verdediger in de rug als je de kaats moet geven op je maatje, die vervolgens de keeper moet verslinden met een strak schot.

  Bij de dribbelvorm dien je explosief te handelen en zorgen dat je goed wegdraait bij je tegenstander, zodat deze niet alsnog bij de bal kan komen.

  Zowel de kleintjes die om negen uur mochten aftrappen, als de onder 11 en onder 13 spelers die twee uur later aan de start verschenen, waren enthousiast over de oefeningen en de coaching.

  De jeugdcommissie heeft gedurende de clinic gezorgd voor alle randzaken, en zo was het een mooie dag en wordt het nog leuker om op de zondagen te gaan kijken, en te aanschouwen hoe de “trainers” deze technieken zelf toepassen in de wedstrijd.

  Gedurende de clinic zijn er ook foto’s gemaakt, door onze hoofdjeugdtrainer Peter Kommas. Peter, dank je wel!

  Deze foto’s zijn te vinden via de volgende link: https://photos.app.goo.gl/KxWCfHwe8ZPGgCJA7

  LSVV Join the Club!