LSVV sterker dan De Dijk in heet A’dam!

Geplaatst op maandag, 11 september 2023 | ,

Zondag 10 september gaat de boeken in als recorddag kwa temperatuur. Met meer dan 30 °C op de thermometer werd er wel gestreden om de KNVB beker door LSVV op bezoek bij de Amsterdamse SportVereniging De Dijk op sportpark Schellingwoude.  

De Dijk ging als 1e klasser met hoge verwachtingen dit duel in, maar LSVV, gesterkt door de knappe 4-1 overwinning op Foreholte, was zeker van plan om ook deze pot uit het vuur te slepen.

LSVV startte sterk, geconcentreerd en nauwkeurig spelend. Bas Kansen was teruggekeerd in de basis en zorgde voor de organisatie achterin. Zo ging LSVV in de 4-3-3 formatie de 5-3-2 van De Dijk te lijf, in eerste instantie pakte dat prima uit. Met het veldoverwicht dat daaruit volgde kwam er meer dreiging uit LSVV dan uit het spel van de gastheren. Dit resulteerde in dreiging rondom het strafschopgebied van de Amsterdammers, waar na een minuut of 10 een overtreding zorgde voor een vrije trap op een mooie plek voor captain Boy Kansen. Vanaf een kleine 20 meter haalde Boy uit en met enig fortuin, via de muur, verdween de bal onder door en achter keeper Schermer. 0-1 voor LSVV!

Captain Boy heerst op het middenveld!

Na dit doelpunt begon De Dijk met een andere drive te spelen. De buitenspelers vanaf het middenveld kwamen steeds vaker over de flanken opzetten en de LSVV spelers kregen steeds meer moeite om de gaten hierbij dicht te houden. De Dijk werd dreigender en in een omschakelmoment na een veroverde bal op het middenveld wisten de Amsterdammers de stand weer gelijk te trekken: 1-1.

LSVV had het zwaar in deze fase, De Dijk kwam nog een aantal keer over de flanken door en met enig fortuin wisten zij de voorzetten gelukkig niet om te zetten in goals. Na een ruim half uur zetten trainer Reinders Folmer de organisatie bij LSVV wat om zodat er beter ingespeeld kon worden op het dichtzetten van de flanken. Ook LSVV schakelde door naar de 5-3-2 formatie. Hiermee kwam er wat meer rust en controle in het spel van LSVV en werden de aanvalsdriften van De Dijk aan banden gelegd.

Ook LSVV  zelf kwam weer aan aanvallen toe en direct effectief. Uit een mooie crossbal van linkerverdediger Dennis Toorenburg kwam de sterke Finn Groot in schietpositie aan de rechterkant. Met een prachtig schot wist hij de bal, via de binnenkant paal, in de verre hoek te plaatsen. Hiermee pakte LSVV nog voor de rust de 2-1 voorsprong.

De Dijk over de knie bij gretig LSVV!

Na de rust, met Jimmy Vreeker voor de iets aangeslagen Dennis in de achterhoede, ging LSVV verder met het gedreven spel. Na een dribbelactie van Tim, in de kiem gesmoord door een overtreding binnen de ‘16’, kreeg LSVV de unieke kans vanaf 11-meter om de marge te verdubbelen. Boy schoot echter niet sterk genoeg in zodat de keeper de wedstrijd spannend kon houden.

Maar niet voor lang. Na een goede actie van Finn bracht hij de bal voor het doel van De Dijk waar de meegelopen Tim de Nijs de 3-1 liet aantekenen. De marge was gemaakt en in de Amsterdamse hitte vloeide de krachten langzaam weg bij alle spelers.

Finn Groot (12) en Tim de Nijs vieren hun 3e treffer tegen De Dijk!

Tijd voor verse wissels aan LSVV-kant waar Collin Vennink, uitgerust na een vakantie, en Simon Harte de moegestreden Finn Groot en Kick van den Berg kwamen vervangen.

Met deze verse krachten hield LSVV controle. Na de laatste drinkpauze werd het ook tijd voor de ervaren William vd Leeden en de youngster Martijn Schroeijers om hun entree te maken. De creatieve Thom van Overbeek en de leeggestreden Tim de Nijs kregen daarmee waardige vervangers. In de slotfase, ondanks de hitte, nog kansen over en weer. LSVV speelde een 3-tegen-1 onzorgvuldig uit en aan de andere kant wist keeper Antoine zich nog te onderscheiden door een 2-tal 1-tegen-1 situaties in zijn voor deel op te lossen.

De 3-1 voor LSVV bleef staan en met deze mooie teamprestatie plaatste LSVV zich voor de 2e ronde van het districtsbekertoernooi!

Op zondag 24 september start LSVV de competitie. Op deze dag strijden zowel LSVV 2 (11.00 uur) als LSVV 1 (14.00 uur) tegen het sterke ZAP uit Breezand. De overwinningen in de beker geven goede moed en inspiratie voor de komende competitie.

Tot bij LSVV,

LSVV, Join the Club!