LSVV pakt eerste zege met prima pot!

Geplaatst op zondag, 3 september 2023 | ,

Op een zonnig sportpark Voorwaarts heeft LSVV de eerste zege van het seizoen gepakt. In de poulefase van de KNVB Beker werd mede 2e-klasser, wel op zaterdag, Foreholte met effectief voetbal met 4-1 terug naar Voorhout gestuurd.

LSVV, zonder de vakantievierende aanvallers Jordy Cretier en Collin Vennink, startte met een historisch jonge ploeg. Naast de ervarener spelers Toine Merk, Job Rouwhorst en Boy Kansen uitsluitend spelers van rond en onder de 20.

de youngsters Tim en Thom, plaaggeesten voor Foreholte

Dat de overwinning zo ruim uit zou vallen was uit de eerste helft zeker niet af te lezen. De eerste 10-15 minuten was een zeer gelijkwaardige strijd. Foreholte liet iets beter combinatievoetbal zien maar het zeer jonge LSVV toonde onverzettelijkheid! Na wat speldprikjes over en weer, met de betere mogelijkheden voor Foreholte, was het LSVV dat genadeloos toesloeg. Uit een verkeerd weggewerkte bal door de keeper van Foreholt kwam de bal op een meter of 30 van het doel in de voeten van LSVV-captain Boy Kansen. Hij nam de bal nog een pas mee en haalde toen zuiver en hard uit. De keeper was kansloos op de bal in de linkerbenedenhoek.

vierend LSVV na de 1-0 van captain Boy

LSVV tankte vertrouwen uit dit doelpunt en Foreholte leek aangeslagen en zakte iets weg in het combinatievoetbal. Met vechtlucht probeerde Foreholte weer in de wedstrijd te komen, wat resulteerde in een paar keiharde tackels. De prima leidende Beekman trad resoluut op en bestrafte de charges op de sierlijke middenvelder Simon Harte en de flegmatieke buitenspeler Tim de Nijs terecht met de gele kaart.

Tim met een aantal verfrissende acties voor LSVV

De laatste 10 minuten voor de rust kreeg Foreholte weer de geest. Door wat slordigheden in het spel van LSVV kregen het team uit Voorhout een veldoverwicht. LSVV hield de bal lastiger vast, de opbouw ging niet meer zo soepel en het werd druk voor het doel van Job Rouwhorst, de betrouwbare sluitpost van LSVV. Dit resulteerde in een serie gevaarlijke corners van Foreholte, scherp indraaiend, waar LSVV in een paar hachelijke situaties voor het doel, wonder boven wonder, de 0 hield. Paal, lat, een katachtige reflex van Job Rouwhorst en een lijn-redding van de solide Aidan Wijker voorkwamen een tegentreffer.

Ruststand: 1-0

De tweede helft was nog maar een paar minuten oud toen de lange en sterke Dennis Toorenburg de marge voor LSVV verdubbelde. Uit een afgemeten voorzet van Boy Kansen kopte hij keurig de 2-0 binnen. Vervolgens zakte de wedstrijd wat weg. Beide trainers pasten wat wissels toe, er kwamen bij beide teams wat slordigheden in het spel en het ritme van de wedstrijd raakte wat verstoord. Bas Kansen en William van der Leeden werden bij LSVV ingebracht om met hun routine weer rust en lijn in het spel te brengen. Foreholte bleef de kansen creëren, maar Job Rouwhorst was niet van plan om een speler uit Voorhout te laten scoren. Verdediger Jimmy Vreeker bleek in de lucht te heersen en werkte veel hoge ballen weg en alles wat er doorkwam eindigde bij keeper Job.

Bij fases rommelig, maar LSVV hield de boel goed dicht

LSVV bleef overeind. 1 van de wissels bleek bepalend om de wedstrijd definitief in het slot te gooien. Jens Koenis, ingevallen voor de moegestreden Finn Groot, was scherp bij een lastige voorzet van Tim de Nijs. De keeper van Foreholte kreeg de bal niet onder controle en Koenis stond op de juiste plek om de 3e treffer van LSVV onberispelijk binnen te schieten.

Uit het niets kwam ook Foreholte op het scorebord. Bij een dieptepass vanuit het middenveld ontsnapte de rechtsbuiten aan buitenspel en kwam dreigend op keeper Job af. Verdediger Jimmy Vreeker leek de situatie prima op te lossen, maar de bal kwam verkeerd op zijn voet en met een onvoorspelbaar puntertje wist LSVV zelf de eigen doelman dan wel te passeren, 3-1.

Heel even putte Foreholte moed uit deze tegentreffer, maar weer was het Jens Koenis die toesloeg. Een verkeerde aanname in de verdediging van Foreholte kwam voor de voeten van Koenis die de keeper van Foreholte vanaf een meter of 40 met een prachtige boogbal wist te verslaan. Een unicum voor Koenis en een genadeslag voor Foreholte.

Jens bekroonde zijn invalbeurt met 2 puntgave treffers

Zo sloeg LSVV direct toe en kan het zich opmaken voor de volgende bekerpot, zondag 10 september om 14.00 uur bij het Amsterdamse ASV De Dijk.

Tot bij LSVV,

LSVV, Join the Club!

PS. Meer mooie foto’s zijn te vinden op FB van Michel Bes Sportfotografie.