Wordt JO17-1 kampioen zaterdag ?

Geplaatst op donderdag, 18 mei 2023 | ,

LSVV JO17-1  is bezig aan een heel goed seizoen. Onder leiding van het trainersduo Raymond Bruin en Hans Jak werd in de bekerpoule (of fase 1) voortvarend gestart en won het vier maal op rij, waarna het pas in de kwartfinale werd uitgeschakeld door het Bussumse BFC.

In de najaarcompetitie (fase 2) werd eenmaal verloren en 2 keer gelijkgespeeld. De andere wedstrijden werden gewonnen wat resulteerde in een tweede plaats in de eindrangschikking, achter vv Bergen dat naar de landelijke 7e divisie promoveerde.

In de voorjaarscompetitie (alias fase 3) gaat het voorspoedig met LSVV JO17-1. Er werd 9 keer gewonnen en eenmaal gelijkgespeeld. Dat was tegen Jong Holland JO17-1 dat ook al zijn andere wedstrijden won. Beide teams staan daarom op een gedeelde eerste plaats met 28 punten uit 10 wedstrijden. De elfde en laatste wedstrijd moet komende zaterdag uitsluitsel brengen over het kampioenschap. Jong Holland moet het thuis opnemen tegen middenmoter JVC en LSVV speelt uit bij hekkensluiter Alcmaria Victrix. Daarnaast heeft LSVV een veel beter doelsaldo (+33 tegen +24).

Kat in het bakkie, lijkt het dus. Maar dat is het niet, want kampioenswedstrijden kunnen heel raar verlopen, omdat er altijd wel wat meer zenuwen meespelen dan in normale wedstrijden. Er zijn voorbeelden te over van individuele sporters en teams die op weg naar de titel over de laatste horde struikelen en het net niet halen. Uiteraard hopen we dat het LSVV JO17-1 wel lukt. En dat er vanuit het  thuisfront veel supporters zullen meegaan naar Alkmaar om het team daarbij te steunen. De wedstrijd op sportpark Egmonderhout start om 12:00 uur.

Mannen, veel succes.

LSVV, Join the club!