Trots op de jeugd van LSVV!

Geplaatst op maandag, 22 mei 2023 | ,

Prachtige ontwikkelingen bij jeugd LSVV

TROTS! Dat is wat we zijn op de ontwikkelingen in de jeugd bij LSVV!

Sinds enkele jaren zijn we bij LSVV samen met onze trainers bezig geweest om de jeugd op een goede manier te beïnvloeden, dat houdt in dat we oog hebben voor alle spelers, in iedere laag van de vereniging. Hierbij proberen we om alle spelers wekelijks goede en educatieve trainingen te geven, iedere speler op zijn eigen niveau met naast goede trainingen ook het nodige plezier.

Bij de jongste jeugd hebben we onder andere techniektrainingen opgestart, en werken we veelal in circuitvorm met leuke en uitdagende oefeningen. Onder leiding van een hoofdtrainer zijn ouders en oudere jeugdspelers, als trainers, wekelijks bezig om de kinderen actief hieraan te laten deelnemen en zie je de meiden en jongens mooie stappen maken in hun voetbalcarrière.

Vanaf de onder 12/13 wordt er meer individueel per team getraind, maar ook hier geldt dat de hoofdtrainer waar nodig zorgt voor veel ondersteuning, met oefenstof en begeleiding, zodat de trainers van de overige teams gevoed worden om de juiste ontwikkeling te blijven bewerkstelligen.

In de laatste twee jaar is Peter ook actief als hoofd-jeugdopleiding en organiseren we avonden om met elkaar in gesprek te gaan en eventueel nieuwe trainers extra inzichten te geven in het trainen van de leeftijdscategorie, jongens en meiden, waarin ze werken. Dat zijn mooie avonden met veelal positieve reacties.

En naast dit alles wilden we ook het prestatieve deel van de jeugdopleiding goed wegzetten. Daarbij was de eerste doelstelling om met alle eerst jeugdteams op hoofdklasse niveau uit te komen. De volgende stap was om met deze teams de divisie in te stromen. Dit lukte voor het eerst met de JO13-1 vorig seizoen. Promotie in het voorjaar betekent dat je nieuwe groep op dat hogere niveau moet gaan acteren, helaas was dat een maatje te groot voor de huidige JO13-1, maar is er veel geleerd en de LSVV-boys zijn zeker niet wekelijks met grote cijfers van het veld geveegd!

Vorige week werd de JO15-1 kampioen en speelt daarmee komend seizoen in de divisie, en dit weekend sloot de JO17-1 zich daarbij aan. Toppers!

De JO19-1 was ook vorige seizoen naar de divisie gepromoveerd en had het ook zwaar dit seizoen, deze hebben een bijkomende moeilijkheidsgraad, aangezien ons vlaggenschip ook gebruik kan maken van de JO19 spelers en zelfs spelers kan overhevelen om in het eerste te gaan spelen. Dat hoort er echter allemaal bij, en is voor trainers en spelers een extra uitdaging. Maar tot de laatste minuut was het spannend, zelf pakte de JO19-1 dit weekend de broodnodige winst, en was het nog afhankelijk van de late middagwedstrijden van de concurrentie. Op een doelsaldo van twee doelpunten was handhaving echter bewerkstelligd. Ook hier dus topprestaties geleverd.

Zo starten alle drie de eerste juniorenteams in het nieuwe seizoen op divisieniveau en de JO13-1 in de hoofdklasse.

We blijven hierbij realistisch en zullen dezelfde koers blijven varen als de afgelopen jaren. Een gedegen jeugdopleiding, aangevoerd door enthousiaste trainers met daarbij plezier en prestatie naast elkaar. Samen, met elkaar en voor elkaar.

We sluiten hetzelfde af als hoe we begonnen: TROTS!

Peter Kommas & Koen van der Voort
Hoofd-Jeugdopleiding & Bestuurslid Technische zaken

LSVV, Join the Club!

PS. Wil je dit ook meebeleven?

informeer via jeugd@lsvv.nl …. of meld je aan via www.lsvv.nl!