LSVV VERLIEST DOELPUNTRIJK DUEL VAN KOLPING BOYS!

Geplaatst op dinsdag, 16 mei 2023 | ,

LSVV verkeerd op dit moment in een lastige fase van het huidige voetbalseizoen. De thuiswedstrijd tegen het Oudorpse Kolping Boys ging met 3-7 verloren, waardoor LSVV, met nog twee wedstrijden voor het einde van dit voetbalseizoen (AGB uit en IVV thuis) zich moet gaan klaarmaken voor promotie-/degradatiewedstrijden voor lijfsbehoud in de eerste klasse.

Nadat Kolping Boys onder leiding van scheidsrechter Miquel Tjong A Hung de aftrap had verricht, zochten de Oudorpers direct de aanval op om het LSV lastig te gaan maken. Na slechts vijf minuten spelen deed dan ook de eerste kans van de wedstrijd zich voor. Maar gelukkig wist onze keeper Job Rouwhorst met een redding te voorkomen dat LSVV vroeg op achterstand gezet werd. Toch moest LSVV twee minuten later alsnog het hoofd buigen doordat Kolping Boys op een 0-1 voorsprong kwam. Het was het begin van een doelpuntrijke middag op Sportpark Voorwaarts.

Door de vroege achterstand was LSVV erop gebrand om de 0-1 snel te laten omzetten naar een gelijke stand. Nadat LSVV de aftrap had verricht zocht het met spits Martijn Grooff de aanval op. Martijn werd echter neergehaald en een toegekende vrije trap volgde. Vaak is het Boy Kansen die aanlegt voor de vrije trappen. Maar doordat Boy geschorst was voor deze wedstrijd was het oudere broer Bas die de vrije trap nam. Met enigszins wat geluk aan LSVV haar zijde, werd de bal iets van richting veranderd, waardoor de bal achter de Oudorpse doelman belandde; 1-1. Echter mocht LSVV niet lang genieten van de gelijkmaker. Twee minuten later waren het opnieuw de spelers van Kolping Boys die mochten juichen. Vervelend voor onze keeper Job was dat hij misgreep, waardoor een vrijstaande speler de bal eenvoudig binnen wist te tikken. Ook al had LSVV opnieuw tegenslag, het liet zich niet van haar slechtste kant zien en ging weer ten aanval. Met een snelle aanval zocht LSVV de verdedigers van Kolping Boys op. LSVV kreeg een corner maar deze ging helaas rakelings voorlangs het Oudorpse doel waardoor de kans op de gelijkmaker verkeken ging.

De keeper van Kolping voordat captain Maik kan koppen…

Maar de Oudorpers waren erop gebrand om de score verder uit te bouwen. Na 24 minuten spelen wisten zij opnieuw het doel van LSVV te vinden. Hierdoor keek LSVV binnen 30 minuten spelen tegen een 1-3 achterstand aan. Na het tegendoelpunt werd de eerste wissel binnen de lijnen gebracht door ons coach-duo Gidon Reinders-Folmer en Jordi Tiktak. Brian-Paul Tesselaar werd vervangen door Sven de Ruiter. En ondanks dat LSVV nu tegen een achterstand aankeek van twee doelpunten, waren onze jongens erop gebrand om de aansluiting te zoeken. Vlak voor de rust was het invaller Sven die de bal achter de doelman van Kolping Boys wist te scoren waardoor de spanning weer terugkwam in deze 24e competitiewedstrijd van het seizoen.

Sven, hier in actie, pikte zijn doelpuntje mee…

Helaas kon LSVV na rust niet lang genieten van het doelpunt wat voor rust werd gescoord. Direct na de rust waren het opnieuw spelers van Kolping Boys die ten aanval gingen en de score wisten te vergroten. Er was nu een marge van twee doelpunten welke LSVV moest overbruggen om een gelijkspel af te dwingen. Wat LSVV ook probeerde het lukte echter niet om snel iets terug te doen in deze wedstrijd. Het noopte ons trainersduo om opnieuw een wissel toe te passen. Finn Groot kwam binnen de lijnen voor Kick van den Berg. Met Finn in de aanval werd geprobeerd om Kolping Boys van scoren af te houden. Maar het lukte LSVV niet om iets terug te doen. De aanvalsdrift van de ploeg van oud-LSVV-coach Rob Klanker was nog niet gestild. Opnieuw werd er gescoord (2-5) en nu werd het wel een erg lastige middag voor LSVV. Lang leek het erop dat de uitslag van deze streekderby zou eindigen in een 2-5 overwinning voor Kolping Boys. Toch volgde er nog een slotfase waarin er drie keer gescoord werd. In de 83e minuut wisten de spelers van Kolping Boys de score verder te vergroten door een hard afstandsschot. Niet veel later was het invaller Martijn Schroeijers die 3-6 wist te scoren. De wedstrijd was echter nog niet gespeeld en tegen het einde van de wedstrijd wist Kolping Boys LSVV nogmaals pijn te doen door nog een keer te scoren. Niet veel later floot scheidsrechter Miquel Tjong A Hung af en stond LSVV helaas weer met lege handen.

Teleurstelling overheerste na de 3.-7 tegen een sterk Kolping Boys

Komende zondag speelt LSVV een uitwedstrijd. Dan reist LSVV af naar Amsterdam waar AGB de tegenstander zal zijn.

Komt u ook LSVV aanmoedigen?

Ook al gaat het nu even minder, LSVV kan uw steun zeker gebruiken. Kom dus allen naar Amsterdam naar Sportpark Ookmeer.

We hebben voor u een link toegevoegd naar het sportpark https://goo.gl/maps/tzdP2fJU6Yusv83K9.

Tot zondag, tot dan!

Michel en Raymon Bes

LSVV, Join the Club!