LSVV JO15-1 gaat voor het kampioenschap

Geplaatst op dinsdag, 9 mei 2023 | ,

Aanstaande zaterdag 13 mei om 13:00 uur op het A-veld van Sportpark Voorwaarts kan LSVV JO15-1 de kroon op het werk zetten en het kampioenschap in de hoofdklasse A in de wacht slepen. Dat moet dan gebeuren tegen KGB JO15-1. Hoewel slechts een middenmoter in deze poule, is dit zeker geen gemakkelijke tegenstander, want in de 1e fase van dit seizoen werd daarvan in de uitwedstrijd met slechts 2-1 gewonnen.

JO15-1 begon het seizoen 22-23 met 5 achtereenvolgende overwinningen in de bekerfase, maar werd in de eerste knock-out ronde met 2-1 uitgeschakeld door de Foresters JO15-1.

In de najaarscompetitie verloor LSVV JO15-1 maar één wedstrijd, uitgerekend ook weer van de Foresters JO15-1. Na alle 7 wedstrijden stond het team samen met AFC’34 JO15-2 en de Foresters JO15-1 op 18 punten gedeeld bovenaan. Maar het veel betere doelsaldo van ploeg uit Heiloo zorgde ervoor dat zij kampioen werden en promoveerden. Op 1 doelpunt werd LSVV JO15-1 achter de Alkmaarders derde in de eindstand.

Na de winterstop werd in de voorjaarscompetitie (of fase 3, zoals de KNVB het noemt) nog geen punt afgestaan en waren er een paar klinkende overwinningen te noteren. Daardoor staat het team nu, met nog 2 potjes te spelen, op 27 punten uit 9 wedstrijden en een doelsaldo van 64-5 op de rand van het kampioenschap met een voorsprong van 5 punten op nummer 2. En dus is een zege komende zaterdag voldoende om het kampioenschap in de wacht te slepen. Een kampioenschap die ook promotie inhoudt naar de 6e divisie, een unieke stap voor LSVV JO15-1.

Mannen, veel succes zaterdag.

En een oproep aan de supporters om het team massaal te steunen.