LSVV HOUDT PUNT OVER AAN BEZOEK AGB (2-2)!

Geplaatst op dinsdag, 23 mei 2023 | ,

LSVV-trainer Gidon Reinders Folmer sprak na afloop van de wedstrijd over lachende gezichten die hij had gezien in de kleedkamer bij LSVV in Amsterdam. Bij AGB (Amsterdam Gençler Birliği) werd 2-2 gelijk gespeeld, maar toch leek het er even op dat LSVV drie punten mee zou nemen uit de hoofdstad. Maar AGB kwam in de slotfase alsnog langszij.
Nadat in de bestuurskamer bij LSVV de opstelling bekend was gemaakt, met daarbij het bijbehorende plan van aanpak om AGB te bestrijden, vertrok even 11:45 uur de bus richting de hoofdstad. De oorspronkelijke aanvangstijd stond gepland om 14.00 uur, maar doordat de wedstrijd daarvoor iets uitliep, werd er om 14.10 uur afgetrapt.

Vroeg in de een-na-laatste reguliere competitiewedstrijd van het seizoen namen de spelers van AGB het initiatief om LSVV onder druk te zetten. Dit gebeurde onder meer door een aantal corners kort achter elkaar. Maar de verdediging van LSVV bleef alert en wist te voorkomen dat de Amsterdammers op een voorsprong wisten te komen. Door de afwezigheid van verdediger William van der Leeden en de geblesseerde Dylan Bruin, had Jordy Cretier de taak om de sterkhouder van AGB, Hursut Meric van de bal af te houden. Toch bleven de Amsterdammers aandringen maar er kon voorkomen worden dat er werd gescoord door de Amsterdammers.

Job, Boy en Bas houden het doel schoon!

Toch had LSVV na slechts 20 minuten spelen een tegenvaller te verwerken. Kick van den Berg viel geblesseerd uit, waardoor de coaches van LSVV de eerste wissel moesten toepassen. Finn Groot kwam voor Kick van den Berg in het veld. Toch bleven de spelers van AGB verder druk uit oefenen op de spelers van LSVV, waardoor er veel op slechts een speelhelft gespeeld werd. Echter bezweek LSVV niet en kreeg het niet veel later ook een aantal mogelijkheden om te scoren. Zo had spits Sven de Ruiter de kans om de score te openen. Maar zijn doelpunt werd afgevlagd door buitenspel. De AGB’ers schakelden zich snel om en door een ongelukkige actie binnen de verdediging scoorde de thuisploeg alsnog de 1-0. Door de achterstand liet LSVV zich niet uit het veld slaan en zocht de tegenaanval. In de blessuretijd van de eerste helft mochten de spelers en de meegereisde aanhang van LSVV alsnog juichen nadat Maik den Iseger koppend de stand had teruggebracht naar 1-1. Leuk feitje is dat Maik den Iseger zijn 350e wedstrijd speelde voor LSVV.

Jubilerende captain Maik, voorop in de strijd!

Na de rust kwam een ongewijzigd LSVV op het veld. In de beginfase van de tweede helft waren het opnieuw de Amsterdammers die de aanval zochten. Een hard schot van een van hen belandde in de handen van keeper Job Rouwhorst. Nu schakelde LSVV snel om waardoor eerst Finn Groot de kans kreeg om de 1-2 te scoren en niet veel later was het Sven de Ruiter die op de AGB-doelman stuitte. Toch drong LSVV meer en meer aan om te willen scoren. Na een kwartier spelen in de tweede helft had spits Toine Merk de kans, maar zijn schot werd onderschept door een van de AGB-spelers. Toch mocht LSVV twee minuten later alsnog juichen. Martijn Grooff wist zich los te maken van zijn tegenstander waardoor hij de bal voor het Amsterdamse doel wist te brengen. Daar stond Finn Groot klaar om de bal aan te nemen. Maar een ongelukkige Amsterdammer raakte de bal in plaats van Finn waardoor de bal door een eigen doelpunt tegen het netje belandde (1-2).

Youngsters Erol en Tim zetten druk bij AGB.

Nu dat LSVV op voorsprong stond zocht het verder naar de aanval. Zo had Toine Merk de kans op de 1-3 maar zijn schot werd hard uit het strafschopgebied weggespeeld waardoor de kans op scoren verkeken ging. Niet veel later werd Toine gewisseld voor Tim de Nijs. Met een nieuwe kracht in de aanval zocht LSVV weer meer naar mogelijkheden om te scoren. Echter moest LSVV wel op haar hoede blijven doordat de spelers van AGB naar nieuwe mogelijkheden zochten om de gelijkmaker te scoren. Het leidde wel weer tot een aantal kansen, maar gelukkig voor LSVV werd er niet gescoord. Hierdoor konden er nieuwe wissels toegepast worden. Brian-Paul Tesselaar en de pas 18 jaar geworden Erol Gulali betraden het veld voor Martijn Grooff en Sven de Ruiter. LSVV probeerde met deze nieuwe invallers opnieuw iets te proberen bij AGB, maar de Amsterdammers drongen onze mannen terug naar de eigen speelhelft. Doordat de LSVV werd teruggedrongen naar de eigen speelhelft moest het verdedigend ervoor zorgen om de voorsprong vast te houden. Langzaam maar zeker naderde het einde van de wedstijd. Toch drongen de spelers van de Amsterdamse vereniging nog een keer aan. Echter moest een LSVV’er de speler AGB-speler afstoppen, waarna scheidsrechter Sarwan Gajadien naar de penaltystip wees. De penalty werd hard ingeschoten en liet keeper Job Rouwhorst kansloos (2-2). Beide clubs zochten in de slotfase naar nog mogelijkheden om te scoren, maar de wedstrijd eindigde in een gelijkspel.

Aanstaande maandag 29 mei, 2e Pinksterdag speelt LSVV de laatste reguliere competitiewedstrijd van dit seizoen. Dan komt het Landsmeerse IVV op bezoek. LSVV kan uw steun goed gebruiken, dus kom allen naar Sportpark Voorwaarts. Aftrap is om 14.00 uur.

Tot maandag 2e Pinksterdag, tot dan!

Met sportieve groet,

Michel en Raymon Bes

LSVV, Join the Club!