LSVV HEEFT NOG LANGE WEG TE GAAN VOOR LIJFSBEHOUD IN DE 1E KLASSE!

Geplaatst op woensdag, 31 mei 2023 | ,

In de laatste reguliere competitiewedstrijd van het huidige voetbalseizoen heeft LSVV niet kunnen winnen van IVV uit Landsmeer. De IVV’ers stapten na iets meer dan 90 minuten spelen als winnaars van het veld in Zuid-Scharwoude na een 1-3 overwinning op ons vlaggenschip. Voorafgaand aan deze laatste wedstrijd wist LSVV al dat het na deze wedstrijd, nacompetitie zal gaan spelen voor lijfsbehoud in de eerste klasse. We weten wel dat het nog een lange weg te gaan is voor het lijfsbehoud.

 

Voordat er werd afgetrapt werd er eerst afscheid genomen van een aantal LSVV’ers. Gerard van Stralen en Ron Duijs werden bedankt voor hun trainerschap en grensrechter bij LSVV 2. En aanvoerder Maik den Iseger en keeper Mike Bieshaar namen afscheid van de LSVV-selectie. Aanvoerder Maik neemt helemaal afscheid van LSVV. Keeper Mike gaat een elftal lager spelen.

Tijd van komen en tijd van gaan…

 Nadat de spelers van IVV uit Landsmeer de aftrap hadden verricht op Sportpark Voorwaarts, was het al vroeg in de wedstrijd dat LSVV de bal had onderschept. Met een lange bal wist Brian-Paul Tesselaar Sven de Ruiter in te spelen.  Helaas kon LSVV in de openingsfase niet juichen nadat Sven de bal in de handen van de Landsmeerse doelman had gekopt. Maar na deze kans was IVV meer in balbezit. Onze verdedigers; Maik den Iseger, Aidan Wijker, Boy Kansen, Dennis Toorenburg en Brian-Paul Tesselaar moesten samen met keeper Job Rouwhorst op hun hoede blijven om geen tegentreffer te incasseren. Vier minuten na de eerste kans van LSVV deed zich de eerste kans van de IVV’ers zich voor. Maar ook dit schot belandde in de handen van onze doelman Job. Toch was het na 10 minuten spelen wel raak, alleen niet voor LSVV. De IVV’ers wisten onze verdediging uit te schakelen en daarmee snel op voorsprong te komen. Echter liet LSVV het er niet bij zitten en ging vervolgens op zoek naar de gelijkmaker.

 

Nadat LSVV een corner had gekregen was het Kick van den Berg die hiervoor aanlag. Maar de bal werd hard weggewerkt waardoor de kans om de stand gelijk te trekken verkeken ging. Vervolgens waren beide elftallen zoekende rondom het middenveld naar de juiste aanspeelmogelijkheden in de voorhoede. Hiermee gingen de spelers van IVV iets meer zorgvuldiger om met de bal dan LSVV. Zij drongen meer en meer aan om LSVV op een grotere achterstand te brengen. Wat LSVV ook probeerde, het lukte echter niet gemakkelijk om de spelers van IVV op het verkeerde been te zetten. Zo’n acht minuten voor het verstrijken van de eerste helft waren opnieuw de IVV’ers trefzeker. Hierdoor keek LSVV tegen een 0-2 achterstand aan. Maar LSVV liet zich niet uit het veld slaan en wist op slag van rust de 1-2 te scoren. Met een rake kopbal was het Brian-Paul Tesselaar die voor de thuisploeg iets terugdeed.

Op slag van rust viert LSVV de aansluitingstreffer!

 Na rust had ons trainersduo Gidon Reinders Folmer/Jordi Tiktak besloten om twee nieuwe spelers binnen de lijnen te laten komen. Aidan Wijker en Finn Groot waren in de kleedkamer achtergebleven en voor binnen de lijnen kwamen William van der Leeden en Martijn Grooff. Met deze twee wissels werd geprobeerd om het IVV lastig te gaan maken in de tweede speelhelft. De eerste kans die LSVV hiervoor kreeg lag op de voeten van Jordy Cretier. Alleen zijn schot ging over het doel van de Landsmeerse doelman. Kort daarna had LSVV opnieuw de mogelijkheden om te scoren. De ingeschoten corner van Kick van den Berg belandde op de schoenen van Dennis Toorenburg, die zag echter dat zijn schot eruit verdedigd werd door de spelers van IVV. Ondanks dat LSVV twee mogelijkheden kort achter elkaar kreeg om de gelijkmaker te scoren drong het wel verder aan om dit te bewerkstelligen. Ook spits Martijn Grooff probeerde met een kopbal de gelijkmaker te scoren, echter lukte dit niet.

Wel strijd, maar LSVV kwam er niet meer doorheen…

Langzaam maar zeker verstreek de tijd en LSVV moest alle zeilen bij zetten om alsnog de gelijkmaker te scoren. Het wilde ons vlaggenschip echter niet lukken om alsnog langszij te komen. Om krachten te sparen voor de aankomende nacompetitie voor lijfsbehoud in de eerste klasse besloten onze coaches om opnieuw te gaan wisselen. Zo werden Dennis Toorenburg en Jordy Cretier gewisseld voor Simon Harte en Thom van Overbeek. Maar dat deed onze tegenstander niets, want met nog een klein kwartier te spelen was helaas onze tegenstander wel trefzeker waardoor de 1-3 op het scorebord van Perry Bruin verscheen. Maar LSVV was een aantal minuten later wel trefzeker. Onze afscheidnemende aanvoerder Maik den Iseger kopte wel raak, maar zijn doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel. Niet veel later kreeg hij van onze coaches een publiekswissel. Zijn vervanger was Mika Bakker die hiermee zijn speelminuten kreeg. Echter was de wedstrijd al gespeeld en eindigde de laatste competitiewedstrijd in een 1-3 verlies.

 

Doordat LSVV al wist dat het nacompetitie gaat spelen voor lijfsbehoud in de eerste klasse is nog onzeker welke tegenstander het zal gaan treffen. Voor de eerste ronde is LSVV vrijgeloot waardoor het pas in actie komt in de tweede ronde. Daar treft het de winnaar van de wedstrijd tussen ZSGOWMS uit Amsterdam of het Vlaardingse VFC. Op donderdagavond 8 juni wordt om 20.00 uur op eigen Sportpark Voorwaarts afgetrapt voor deze nacompetitie. Komt u allen LSVV aanmoedigen om hen een ronde verder te helpen in de nacompetitie? U bent van harte welke.

Wie weet zien wij u dan.

Tot donderdag 8 juni – 20.00 uur. Tot dan!

Met vriendelijke en sportieve groet,

Michel en Raymon Bes

l
LSVV, Join the Club!