Jeugd LSVV begeleidt het bevrijdingsvuur

Geplaatst op vrijdag, 5 mei 2023 |

Vandaag hebben 15 spelers van de LSVV jeugd geholpen bij het begeleiden van het bevrijdingsvuur door Langedijk. Bij Dorpsstraat 224 werden de vlaggen door de spelers van BOL aan ons overgedragen. Vervolgens begon de tocht over de Dorpsstraat naar de Stier achter Maarten Poorter, burgemeester van Dijk & Waard, aan en gevolgd door de militaire veteranen in oude legertrucks en -jeeps. Onderweg werden de mannen flink aangemoedigd. Het was een aardig stuk hardlopen, maar de jongens hielden het vol en waren een goede hulp voor de lopers die er al een hele nacht op hadden zitten en in Wageningen waren gestart. Bij het monument bij de Stier werd met elkaar stil gestaan bij de oorlogsslachtoffers. Vervolgens werden de vlaggen van het Langedijker Bevrijdingsfestival overgedragen aan de spelers van handbalvereniging Lacom’91. Een aantal spelers besloot om tot het eindpunt bij de Knip door te lopen. Trots op de mannen.