LSVV MO13-1 speelt gelijk in beladen wedstrijd

Geplaatst op zondag, 30 april 2023 | ,

Heerlijke zonnige voetbaldag op zaterdag 29 april in Heerhugowaard.  We spelen vandaag de inhaalwedstrijd tegen Reiger Boys. Een directe concurrent voor de eindstand. Aan de start van de wedstrijd staan we 2 punten voor. Bij winst kunnen we de 1ste plaats overnemen van Volendam en Reiger Boys op afstand zetten.

Beide teams weten dat het erom gaat. Helaas hebben we tijdens de wedstrijd niet het voordeel van de thuisfluitende scheidsrechter. Reiger Boys, met verrassend sterke dames opeens in het team, beginnen erg sterk en zetten onze verdediging flink onder druk. Helaas is Lynn niet fit voor de wedstrijd, maar probeert ze toch zo hard mogelijk te werken. Over en weer ontstaan er kleine kansjes. Het is Reiger Boys die op voorsprong komt in de eerste helft. Tijdens de wedstrijd mag er door Reiger Boys wel geduwd worden en LSVV wordt veelal afgefloten. Shadely komt een aantal keer door de verdediging van Reiger Boys. Met een sterk afstandsschot gaat de bal langs de keeper en rolt zachtjes de goal in. Gelukkig de 1-1 op het scorebord. Door een harde bal van achter, over de verdediging, start Shadely van eigen helft maar wordt onterecht afgefloten. Flink wat tumult van de zijkant en op het veld, maar krijgen vrije trap tegen. Achterin is er door een ongelukkig duel verlies van de bal en wordt de bal er lullig ingeschoten door Reiger Boys. We gaan de rust met 2-1 achterstand in.

Na de rust staan de meiden sterker in het veld en heeft Zoë het plekje van de geblesseerde Lynn overgenomen. Achterin staan we een stuk sterker en krijgt Reiger Boys geen gevaarlijke kans meer bij onze goalie Sandy. Nu is het een kwestie van de aansluitingstreffer te maken. LSVV wordt sterker en sterker. Heerlijk weer om te zien dat de meiden voelen dat ze hard moeten werken. Met Sjors in de spits zien we heerlijk wat gedribbel waarbij ze zichzelf goed vrijspeelt en de terechte 2-2 binnen schiet. LSVV dringt aan om de winnende te maken, maar helaas belonen ze zichzelf niet.
LSVV komt op gelijke hoogte met de nummer 1. Dinsdag 16 mei tegen Egmond en 20 mei de kraker tegen Volendam. LSVV blijft in de strijd voor de titel en heeft alles nog in eigen hand. Support onze meiden en kom kijken.