LSVV MO13-1 neemt koppositie weer over

Geplaatst op woensdag, 19 april 2023 | ,

Met een doordeweekse avondwedstrijd bij Spartanen hebben de meiden van LSVV een 0-4 winst binnengehaald. Voor LSVV altijd een lastige wedstrijd tegen Spartanen. Eerste helft stonden we dan ook flink onder druk. Met Liv op hun sterke rechtsvoor hadden we haar snel uit het spel gespeeld en kwam ze er niet aan te pas. Een tactische wissel op rechtsachter met Zoë,  vanwege een blessure van Lynn aan haar enkel,  konden we met de grote druk achterin toch de nul houden. Sharline en Charmine in het centrum en Sandy op doel hebben we de aanvallen kunnen weren en zijn ze niet echt gevaarlijk geweest. Voorin wilden we veel druk leggen en de lange bal wel spelen, maar is er een nieuw record buitenspel vlaggen neergezet. Veelal helaas terecht, maar soms ook op het randje en niet in ons voordeel. Gelukkig hadden we vandaag Farah die zoveel energie in de wedstrijd heeft gestopt en de tegenstander haar in de tweede helft letterlijk wilde uitschakelen.
Met een 0-0 tussenstand gaan we de rust in.

Tweede helft was het tij gekeerd en hebben we veel beter de lange bal kunnen benutten. Charmine een aantal keer van achter de spitsen weggestuurd. Met een mooie solo weet Phil een prachtige goal langs de keeper te schuiven. Gelukkig, de ban is gebroken en zien we dat LSVV steeds sterker en sterker wordt.  Met een goeie pass van Shadely schuift Phil haar tweede erin. En ze is gretig en opzoek naar haar hattrick. Er wordt goed gevoetbald. Middenveld is hard aan het werk en weet goede passen over de verdediging te spelen. Kyara, Saar, Vanity, Amy en Lynn zijn weer lekker aan het werk.
Zo laten ze ook Shadely een mooie run maken over het veld en weet ze met een goede knal de keeper te verschalken. Heerlijk om te zien dat Bo goed over de flanken druk kan leggen, Jezz zich goed met de aanval kan bemoeien en Farah, maar blijft werken. Van Farah echt één van haar sterkste wedstrijden die we hebben gezien. Goede inzet wat resulteerde in de goede vibe in het team en het vierde doelpunt van Shadely. Op het einde van de wedstrijd werd het wat gemener en kwamen er wat meer overtredingen. Na het eindsignaal zijn de coaches weer super trots op ze en een terechte overwinning. Door de overwinning is de koppositie overgenomen en moeten de meiden nog 4 finales spelen. 29 april uit tegen Reiger boys. Help de meiden naar de eindoverwinning. Be there….