LSVV KAN NIET WINNEN VAN KOPLOPER HBC!

Geplaatst op woensdag, 26 april 2023 | ,

Voor LSVV staat een lastig programma te wachten in de slotfase van het huidige voetbalseizoen. In de strijd om nacompetitie te ontlopen moest deze zondag worden koploper HBC uit Heemstede moeten bestreden. Helaas stond LSVV na iets meer dan 90 minuten spelen met lege handen nadat de koploper LSVV met 0-2 versloeg.

Nadat eerst pupil van de week Jesper Baars uit JO10-3 de keeper van HBC wist te verschalken, was het de Heemstedenaren die de aftrap hadden verricht. Al vroeg in deze competitiewedstrijd had LSVV de bal onderschept en zocht het naar een mogelijkheid om de score te openen. Spits Martijn Grooff was alleen op de keeper van HBC afgerend, maar helaas zag hij zijn schot gekeerd worden door de doelman. Nadat HBC was omgeschakeld zochten zij de aanval op. Onze verdedigers waren alert en wisten vroeg in de wedstrijd te voorkomen dat de gasten wisten te scoren. Na deze kans zocht LSVV het doel weer op van deze tegenstander, echter leidde dit niet tot kansen.

Maik zet de keeper van HBC onder druk!

Na zo’n 12 minuten spelen was het wel raak, maar helaas voor LSVV was het HBC wat de score wist te openen. Toch liet LSVV het er niet bij zitten en zocht na de tegentreffer weer de aanval op om zo snel mogelijk te proberen om de aansluitingstreffer te scoren. Vier minuten na de achterstand had Kick van den Berg de mogelijkheid met een vrije trap om de gelijkmaker te scoren. Echter werd de bal hard uit het strafschopgebied door de HBC’ers weggetrapt waardoor de kans op de gelijkmaker verkeken ging.

Niet veel later hadden de gasten uit Heemstede opnieuw een kans. Opnieuw waren zij trefzeker waarmee het erop leek dat zij definitief de wedstrijd naar zich toe trokken. Nu keek LSVV binnen een kort tijdsbestek tegen een 0-2 achterstand aan, waardoor alle zeilen moesten bijgezet worden om een mogelijk gelijkspel of overwinning nog uit het vuur te slepen. LSVV ging weer ten aanval waarbij het een corner kreeg. De corner die hard werd ingeschoten door Sven de Ruiter werd jammer genoeg hard uit het strafschopgebied van HBC getrapt, waardoor deze spaarzame kans om te scoren verkeken ging. Toch namen de HBC’ers weer het initiatief en begonnen LSVV verder onder druk te zetten. Maar LSVV hield voet bij stuk en kon voorkomen dat de spelers van HBC voor rust verder hun score verder konden vergroten.

Wel strijd maar helaas geen punten…

Tijdens de rust waren er geen wissels bij beide elftallen, waardoor er na de korte onderbreking ongewijzigde elftallen op het veld kwamen. Na de rust had LSVV weer een mogelijkheid om te scoren. Boy Kansen zijn vrije trap belandde echter in de handen van de ‘lange’ Heemstedense doelman. Om toch iets te gaan proberen werd na een klein uur spelen de eerste wissel van onze zijde toegepast. Brian-Paul Tesselaar kwam binnen de lijnen voor Toine Merk. Al vroeg na zijn invalbeurt moest Brian-Paul meeverdedigen om een aanval van de HBC’ers af te slaan. Er volgde opnieuw weer een vrije trap, die gelukkig voor LSVV en keeper Job Rouwhorst naast het doel belandde.

In de tweede helft had LSVV meer controle over het spel van HBC en kwam het ook tot een aantal mogelijkheden dichtbij het doel van HBC. Omdat te bewerkstelligen werden opnieuw een paar wissels toegepast. Finn Groot en Sven de Ruiter werden gewisseld voor Tom Melten en Matz van Leent. Met een aantal aanvallen probeerden onze nieuwe krachten het opnieuw lastig te maken voor de tegenstander. Helaas ontbrak dat laatste beetje geluk LSVV net een beetje, waardoor het jammer genoeg lukte het niet om te scoren. Hierdoor stond LSVV opnieuw met lege handen.

LSVV bleef het proberen, maar kwam niet vaak genoeg voor het HBC-doel.

Voor LSVV staat er komende periode een lastig programma te wachten. Het treft namelijk allemaal ploegen die in het linkerrijtje staan. Te weten; SV Hoofddorp, Kolping Boys, AGB en IVV. Waarbij SV Hoofddorp de eerstvolgende tegenstander zal zijn. Komende zondag reist LSVV af naar Hoofddorp om te proberen om hen te verslaan. Helaas moet men hen zonder ons doen, want wij zijn helaas verhinderd. Zet hem op mannen, en neem die drie punten mee naar Zuid-Scharwoude.

Wie weet zien wij u wel weer op zondag 14 mei als LSVV thuis Kolping Boys treft.

Tot dan!

Michel en Raymon Bes

LSVV, Join the Club!