LSVV DOET GOEDE ZAKEN VOOR LIJFSBEHOUD IN 1E KLASSE!

Geplaatst op maandag, 3 april 2023 | ,

Nadat de voorgaande twee wedstrijden tegen respectievelijk AFC’34 en Fortuna Wormerveer werden verloren heeft LSVV zondag 02 april goede zaken gedaan. In de strijd voor lijfsbehoud in de eerste klasse werd concurrent vv Assendelft met een miniem verschil (1-0) verslagen. Door dit resultaat kan ons vlaggenschip weer even op adem komen om na de paasdagen weer te ‘vlammen’ tegen de volgende tegenstander, SV Hillegom.

Op een zonnig, maar fris Sportpark Voorwaarts ving scheidsrechter Manoj Rampersad even na 14.00 uur aan voor deze belangrijke wedstrijd voor LSVV. Waar eerder in het seizoen in Assendelft gelijk werd gespeeld had LSVV iets recht te zetten tegen deze tegenstander. In de openingsfase van deze wedstrijd was het LSVV dat de aanval opzocht. Na zo’n zes minuten spelen deed zich de eerste kans van de wedstrijd zich voor. Vanaf de rechterzijde van het veld was het Kick van den Berg die aan lag voor de corner. Alleen kopte Maik den Iseger de bal net naast het Assendelftse doel. Maar LSVV bleef druk zetten tegen de spelers van Assendelft om hen terug te dringen naar de eigen speelhelft.

Druk voor de goal, captain Maik kopt net naast!

Met een slimme actie was het Jordy Cretier die de bal had heroverd. Hij zocht in de diepte naar spits Martijn Grooff. Martijn snelde door echter werd ‘zijn weg’ versperd door een speler van Assendelft die niet anders kon doen door Martijn af te stoppen. Hij haalde Martijn neer en wat volgde was een toegekende vrije trap. Opnieuw was het Kick, die ditmaal mocht aanleggen voor de vrije trap. Met een goede en fraaie trap wist hij de Assendelftse doelman te verschalken waardoor de 1-0 op het scorebord verscheen. Even leek het erop, nadat de spelers van Assendelft hadden geprotesteerd bij scheidsrechter Rampersad dat de treffer niet doorging. Echter wees de scheidsrechter naar de middenstip, waardoor LSVV kon juichen.

De vrije trap van Kick is de keeper van Assendelft te machtig: 1-0!

Eenmaal toen de 1-0 gescoord was moest LSVV wel op haar hoede blijven. Na een snelle tegenaanval van de spelers uit Assendelft was keeper Job Rouwhorst alert en scherp genoeg en wist met een goede redding te voorkomen dat de gelijkmaker werd gescoord. Na deze kans trok ons vlaggenschip weer ten aanval om de score verder te vergroten. Het leidde wel tot een aantal kansen. Een van deze kansen lag op de voeten van Toine Merk maar tot scoren kwam hij niet. Zijn schot ging naast het doel waardoor het tot het rustsignaal bij een 1-0 voorsprong bleef.

Na de thee ging LSVV, wat geen wissels had doorgevoerd in de rust, weer ten aanval. In de 46e minuut had Kick de kans om zijn tweede treffer van deze zondagmiddag te maken. Helaas voor hem en zijn teamgenoten ging zijn over het doel waardoor de kans op de 2-0 verkeken ging. Toch drong LSVV Assendelft meer terug naar de eigen speelhelft en ging LSVV verder ten aanval. Ook had Boy Kansen de kans om de 2-0 te scoren, maar ook zijn afstandsschot werd eruit gebokst door de Assendelftse doelman. Een aantal minuten later had Toine Merk ook de kans om de score te verdubbelen. Hij brak door door de Assendelftse verdediging, maar ook hij zag ook dat zijn schot op het laatste moment werd weggetrapt. Met nog een half uur spelen brachten onze coaches Gidon Reinders-Folmer en Jordi Tiktak de eerste wissel binnen de lijnen. William van der Leeden kwam binnen de lijnen voor Boy Kansen. Toch drong LSVV verder en verder meer aan om toch nog een keer te gaan scoren.

Toine oog in oog met de keeper, net geen 2-0!

Het bleef nog steeds 1-0 waardoor er de tweede wissel binnen de lijnen kwam. Martijn werd gewisseld voor Jent van Leent. Met Jent in de spits werd geprobeerd op om het Assendelft toch nog meer onder druk te zetten. Het lukte echter niet om te scoren waardoor LSVV het zichzelf in de slotfase best lastig maakte. Hierdoor kreeg Assendelft nog in de slotminuut een vrije trap mee. Maar op fraaie wijze wist keeper Job dit schot op fantastische wijze te keren waardoor LSVV als winnaar van het veld stapte. Deze drie belangrijke punten moesten ons vlaggenschip een boost geven voor de volgende wedstrijd.

Een cruciale redding van Job, klasse!

De eerstvolgende wedstrijd die LSVV speelt is een uitwedstrijd tegen SV Hillegom in de gelijknamige plaatsnaam. Hopelijk weten vele supporters de weg te vinden naar Hillegom ons vlaggenschip aan te moedigen naar een nieuwe overwinning.

Wie weet zien wij u dan. Wellicht tot zondag 16 april. Tot dan!

Michel en Raymon Bes

LSVV, Join the Club!