LSVV PAKT DERDE OVERWINNING OP RIJ!

Geplaatst op maandag, 13 maart 2023 | ,

LSVV heeft afgelopen zondag haar derde overwinning op rij geboekt. Ons vlaggenschip won, na een moeizame eerste helft, met 2-1 van het Amsterdamse SDZ. Door deze overwinning staat LSVV nu op een negende plaats op de ranglijst.

Nadat pupil van de week Bart Veldboer uit JO11-3 het voorbeeld had gegeven door te scoren, trapte LSVV even na 14.00 uur af voor de 17e competitiewedstrijd van het seizoen. Vroeg in de beginfase van deze wedstrijd kregen de Amsterdammers een vrije trap toegekend na een overtreding van Maik den Iseger. Maar de vrije trap belandde in de handen van keeper Job Rouwhorst die hiermee het eerste gevaar van de wedstrijd wist af te wenden. Doordat er snel omgeschakeld werd kwam spits Martijn Grooff in de vierde minuut in scoringspositie, maar zijn schot ging over het Amsterdamse doel.

Raul, met Kick als toekijker, wordt fel op de huid gezeten!

Eenmaal nadat Martijn zijn kans voorbij zag gaan, volgde er een periode voor LSVV die op zijn zachts gezegd, niet om aan te zien was en eigenlijk LSVV-onwaardig was. Na tien minuten spelen kregen de spelers uit Amsterdam een penalty toegekend. Maar doordat de penalty slap ingeschoten werd en Job naar de juiste hoek dook, kon LSVV opgelucht adem halen zodat het niet op een vroege achterstand werd gezet. Maar de Amsterdammers drongen meer aan en LSVV werd meer onder druk gezet op de eigen speelhelft. Zo’n twee minuten na de penalty kregen de spelers van SDZ opnieuw een kans, maar deze kans ging net naast het doel. Toch probeerde LSVV wel iets terug te doen. Echter werden de ballen niet goed naar elkaar overgespeeld waardoor de Amsterdammers veelvuldig de bal wisten te onderscheppen. Helaas voor LSVV leidde dan ook een kans tot een doelpunt. Nadat Aidan Wijker moest ingrijpen volgde er een vrije trap. De vrije trap werd enigszins van richting veranderd door Boy Kansen waardoor LSVV tegen een 0-1 achterstand aankeek.

Een rommelige 1e helft, met een matig LSVV….

LSVV mocht door de achterstand opnieuw de aftrap gaan nemen. Maar het leidde niet echt tot kansen meer in de eerste helft. Het mocht van geluk spreken dat het slechts met een 0-1 achterstand de kleedkamer werd opgezocht. Blijkbaar hadden onze trainers genoeg gezien en moest het roer om in de tweede helft. Na de rust zagen we Raul Bruin en Aidan Wijker niet terugkeren op het veld. Voor hen kwamen Dennis Toorenburg en Joost Groenveld binnen de lijnen. Na zo’n zes minuten spelen in de tweede helft kreeg LSVV om de gelijkmaker te scoren. Toine Merk was neergehaald en Kick van den Berg mocht aanleggen voor de vrije trap. Kick trapte de bal zo in zodat Maik den Iseger de bal wist te koppen. Alleen kopte hij de bal rakelings naast het Amsterdamse doel. Toch drong LSVV meer aan om iets terug te gaan doen in deze wedstrijd. De Amsterdammers werden meer onder druk gezet en het was een groot verschil met de eerste helft. Nu kwamen de passes wel aan en kon er meer druk uitgeoefend worden op de spelers van SDZ.

Met nog een half uur spelen had invaller Joost ook een kans op zijn voeten. Echter ging zijn afstandsschot opnieuw naast het doel. Om meer druk uit te oefenen op de spelers van SDZ werd ook Martijn gewisseld. Voor hem binnen de lijnen kwam Jent van Leent. Met Jent op de positie van Martijn zochten de LSVV-ers naar de beste aanspeelmogelijkheden. Vijf minuten na zijn invalbeurt had Jent de kans op de gelijkmaker, maar zijn kop-poging ging opnieuw naast het doel. Door meer wilskracht te tonen wist LSVV in de 74e minuut wel te scoren. De ingeschoten corner van Bas Kansen kwam voor de voeten van invaller Dennis waardoor de gelijkmaker (1-1) op het scorebord van Perry Bruin verscheen.

In de 74e minuut volgde pas de ommekeer, na de 1-1 drukte LSVV door!

Door de gelijkmaker was het vertrouwen terug in de groep en drong LSVV meer en meer aan om alsnog de winnende te scoren. Tien minuten later was het dan gelukkig opnieuw raak. Brian-Paul Tesselaar zette goed door en wist met enigszins wat geluk de bal binnen de touwen te schieten. Er volgde nog wel een aantal minuten spelen, maar LSVV wist stand te houden. Hierdoor konden er drie belangrijke punten konden worden bijgeschreven in strijd voor lijfsbehoud in de eerste klasse.

Komende zondag wordt de enige echte derby gespeeld. LSVV gaat op bezoek bij AFC’34 in Alkmaar. Daar zal om 14.00 uur worden afgetrapt. LSVV rekent natuurlijk op u komst. Komt u daarom ook weer LSVV steunen?

In dit verslag zijn slechts een paar foto’s te zien. Wilt u meer foto’s zien van de wedstrijd. Surf dan even naar onze sportfotopagina op Facebook, www.facebook.com/MBSportfoto

Tot komende zondag. Tot dan!

Michel en Raymon Bes

LSVV, Join the Club!