LSVV NEEMT DRIE PUNTEN MEE UIT UITGEEST.

Geplaatst op dinsdag, 7 maart 2023 | ,

De voorgaande wedstrijd van LSVV dateerde alweer van 12 februari. Destijds werd SV De Meer verslagen met een 1-0 overwinning. Zondag 5 maart stond voor LSVV alweer de zestiende wedstrijd van het seizoen op het programma. In en tegen (FC) Uitgeest werd er opnieuw een overwinning uit het vuur gesleept. Deze keer werd er met 2-3 gewonnen, wat vertrouwen geeft voor de komende wedstrijd(en).

Nadat even na 14.00 uur scheidsrechter Jelle van Hamersveld de wedstrijd had aangevangen, zochten de Uitgeestenaren direct de aanvallers op, om gevaar te brengen richting het doel van LSVV. Vroeg in de wedstrijd leidde dit tot een corner, maar deze bal werd goed weggetrapt, waardoor deze kans onschadelijk werd gemaakt. Toch moest LSVV op haar hoede blijven want hierna volgde snel weer een kans. Echter stuitte de speler van FC Uitgeest op onze keeper Job Rouwhorst, waardoor het nog 0-0 bleef. Na de eerste kansen voor FC Uitgeest waren geweest, zocht LSVV met Jordy Cretier de aanval op. Echter ging zijn afstandsschot naast het doel, waardoor de kans op de openingstreffer verkeken ging. Toch wist LSVV na een kwartier spelen wel op een 0-1 voorsprong te komen. Spits Martijn Grooff wist zich los te maken van de Uitgeestse verdediger, waardoor hij oog-in-oog kwam te staan met de keeper. Martijn twijfelde geen moment en schoot de bal onberispelijk hard binnen de touwen, waardoor LSVV op een 0-1 voorsprong kwam. Lang mocht LSVV niet van de voorsprong genieten, want binnen vijf minuten kwamen de Uitgeestenaren alweer langszij (1-1).

Job ver uit zijn doel om de bal weg te koppen!

Doordat de 1-1 op het scorebord was verschenen drongen de spelers van FC Uitgeest meer aan om het LSVV het lastig te gaan maken. Echter was onze verdediging met Maik den Iseger, Aidan Wijker, Boy Kansen en William van der Leeden scherp en alert genoeg om het FC Uitgeest niet tot scoren liet komen. Dat scoren lukte LSVV echter wel voor rust. Eerst kreeg LSVV een vrije trap toegekend. Boy Kansen legde hiervoor aan, maar hij zag dat de ingeschoten bal over de achterlijn werd verwerkt. De ingeschoten corner van Kick van den Berg werd echter weggetrapt door een speler van FC Uitgeest. Bij deze actie kam Bas Kansen in botsing met een andere Uitgeestenaar. Opnieuw kreeg LSVV een vrije trap mee en dit keer was Boy Kansen wel trefzeker. Via de binnenkant van de paal belandde de bal achter de Uitgeestse doelman, waardoor LSVV met een 1-2 voorsprong de rust in ging.

Vreugde na een treffer van onze boys!

Tijdens de rust waren er geen wissels toegepast. In de eerste tien minuten na rust zochten beide elftallen naar de aanval. De eerste kans lag op de voeten van een speler van FC Uitgeest, maar zijn schot ging naast het doel van keeper Job Rouwhorst. Kort na deze kans was opnieuw Martijn Grooff wel trefzeker. Aan de linkerzijde van het veld kreeg hij veel ruimte waardoor hij met een fraai schot LSVV op een 1-3 voorsprong schoot. Vijf minuten later brachten onze coaches Gidon Reinders Folmer en Jordi Tiktak de eerste wissel binnen de lijnen. Maik den Iseger werd gewisseld voor JO19-speler Dennis Toorenburg. Na deze wissel drongen de Uitgeestenaren wel aan, maar tot gevaar kwam het niet. Hierdoor kon de tweede wissel binnen de lijnen worden gebracht. Goaltjesdief Martijn werd gewisseld voor Jent van Leent. Met snelle aanvallen probeerden de LSVV’ers iets te forceren. Maar het lukte echter niet om de score verder uit te bouwen.

Het was ‘vechten’ om drie punten mee te nemen naar Zuid-Scharwoude. Helaas gebeurde dit ook letterlijk. Scheidsrechter van Hamersveld deelde in de slotfase twee rode kaarten uit. Een voor William van der Leeden en de ander voor een speler van FC Uitgeest. Hierdoor moesten beide elftallen met 10-man verder spelen.

Veel strijd en sierlijke bewegingen, niet altijd goed voetbal…

Om verdedigend niets weg te geven werd ook nog een derde wissel binnen de lijnen gebracht. Brian-Paul Tesselaar werd gewisseld voor Joost Groenveld. Langzaam maar zeker naderde de slotfase van deze wedstrijd. Toch wisten de spelers van FC Uitgeest nog eenmaal te scoren in de blessuretijd (2-3). Gelukkig gingen de drie welkome punten mee in de tas naar Zuid-Scharwoude.

Komende zondag speelt LSVV een thuiswedstrijd. Dan komt het Amsterdamse SDZ op bezoek. Om 14.00 uur is zoals gebruikelijk de aftrap. Komt u ook de mannen aanmoedigen? Wij zijn dan ook weer van de partij.

Wie weet zien wij u dan.

Tot komende zondag. Tot dan!

Michel en Raymon Bes

LSVV, Join the Club!