LSVV maakt transitie naar groene club!

Geplaatst op woensdag, 8 maart 2023 |

Niet alleen het gras is groen bij LSVV maar door het plaatsen van zonnepanelen gaat de club binnenkort ook volledig in de eigen electriciteitsbehoefte van het clubgebouw voorzien. Toen vorig jaar huisbankier Rabobank de actie Zonnepanelen op Maatschappelijke Gebouwen op touw zette, bood dit de vereniging een mooie kans. De club ging de strijd aan en kwam in het werkgebied van Rabobank Noord-Holland Noord als één van de winnaars uit de bus waarop het meest werd gestemd. Binnenkort liggen er 72 zonnepanelen op het dak van het clubhuis, een investering die voor vijftig procent wordt bekostigd uit deze actie.

LSVV heeft na de eerste verduurzamingsronde de smaak te pakken want naast de plaatsing van zonnepanelen lopen er vergaande initiatieven om de huidige lampen van de veldverlichting te vervangen door LED-lampen. Ook andere isolerende en besparende maatregelen (oa. warmte terugwinning/ spouwisolatie en vervanging van kozijnen met HR-glas) zijn momenteel in onderzoek.    

LSVV, Join the Club!