ALKMAARS HALF UURTJE BIJ AFC’34 DOET LSVV DE DAS OM!

Geplaatst op dinsdag, 21 maart 2023 | ,

Waar Nederland de ‘Klassieker’ kent, Spanje ‘El Classico’, kent de eerste klasse ook een echte derby. Afgelopen zondag stond voor LSVV de uitwedstrijd tegen AFC’34 op het programma. Helaas voor LSVV eindigde de wedstrijd na 90 minuten spelen in mineur, doordat er een 4-0 nederlaag werd geleden.

Even na 14.00 uur ving scheidsrechter Rob Wassink aan voor de 18e competitiewedstrijd van het seizoen. Het was LSVV wat de aftrap had verricht, maar al vroeg hadden de Alkmaarders de bal onderschept bij ons vlaggenschip, waardoor er binnen slechts vier minuten spelen zich de eerste kans van de wedstrijd zich voordeed. Een Alkmaarse speler kwam oog-in-oog te staan met keeper Job Rouwhorst. Job wist redding te bieden en de herkansing ging rakelings het LSVV-doel. Maar daarmee was het gevaar nog niet geweken. Slechts een paar minuten later was het wel raak voor de spelers uit Alkmaar. Een snelle aanval over de rechterzijde van het veld werd afgerond door een meelopende medespeler, waardoor LSVV binnen vijf minuten spelen tegen een 1-0 achterstand aankeek.

Ook Maik had zijn handen vol aan de watervlugge aanvallers…

Na de vroege achterstand probeerde LSVV met Toine Merk iets terug te doen. Maar helaas voor hem en zijn teamgenoten belandde de bal in de handen van de Alkmaarse doelman. Na deze spaarzame kans voor LSVV schakelden de spelers van AFC’34 snel om. Door de snelle omschakeling werden de LSVV’ers onder druk gezet en konden daardoor niet goed in hun spel komen. Slechts binnen tien minuten na de openingstreffer waren de Alkmaarders opnieuw trefzeker. Langedijker in Alkmaarse dienst, Daliel Afouzar, werd de diepte ingestuurd en passeerde onze verdediger Kick van den Berg. Met een hard schot passeerde hij voor de tweede maal keeper Job waardoor er 2-0 op het scorebord verscheen. Nu moest LSVV aan de bak om de achterstand toch enigszins iets recht te zetten. Echter moest LSVV het de rest van de wedstrijd zonder Joost Groenveld doen. Joost viel uit met een enkelblessure waardoor hij vervangen moest worden. Voor hem binnen de lijnen kwam vervanger Aidan Wijker. Nadat Aidan was ingevallen was Jordy Cretier dichtbij een tegendoelpunt. Jammer genoeg ging ook deze spaarzame kans naast het Alkmaarse doel.  AFC’34 zette vervolgens weer LSVV onder druk, en slechts binnen een klein half uur spelen kwamen zij door een rake kopbal zelfs op een 3-0 voorsprong. Hiermee leek de wedstrijd eigenlijk al te zijn gespeeld. LSVV had het lastig en zocht tevergeefs naar mogelijkheden om iets terug te doen in deze wedstrijd. Het mocht zelfs van geluk spreken dat de Alkmaarders niet verder wisten door te drukken, anders had LSVV misschien wel voor rust tegen een nog grotere achterstand aan gekeken.

Vanuit een corner nog enig gevaar voor de goalie van AFC’34

Na rust probeerde LSVV iets terug te doen. Vroeg in de tweede helft kreeg LSVV een van de weinige corners die werd ingetrapt door Kick van den Berg. Alleen zijn corner belandde in de handen van de doelman van AFC’34. Nadat hij de bal had opgevangen stapte hij met de bal in zijn handen net buiten het strafschopgebied. Na enig protest bij scheidsrechter Rob Wassink, kon hij, na overleg met zijn assistent Dyon Koene een vrije trap toekennen. De vrije trap werd hard ingeschoten door Boy Kansen, maar hij zag zijn schot naast het doel gaan. LSVV drong meer en meer aan en toonde zich sterker dan in de eerste 45 minuten. Het probeerde met een aantal aanvallen de spelers van AFC’34 terug te dringen naar de eigen speelhelft. Het leidde dan ook na een kwartier spelen in de tweede helft opnieuw voor een kans voor LSVV. Helaas voor ons vlaggenschip werd de bal weggespeeld door de Alkmaarders waardoor ook deze kans ongedaan werd gemaakt.  

Strijder Jordy gaf alles, maar LSVV kwam tekort.

Om toch enigszins iets te forceren brachten onze coaches in de 70e minuut een drievoudige wissel binnen de lijnen. De moegestreden Maik den Iseger, samen met Brian-Paul Tesselaar en Martijn Grooff werden gewisseld voor Raul Bruin, Thom van Overbeek en Tim de Nijs. Met hen binnen de lijnen werd er opnieuw geprobeerd om AFC’34 meer onder druk te zetten. Dit lukte enigszins ook. Met een snelle aanval werd de meegelopen Aidan ingespeeld die met een schot hard uithaalde richting het Alkmaarse doel. Maar zijn schot belandde in het zijnet. Wat LSVV ook probeerde het lukte ons niet om enigszins iets terug te doen. Langzaam maar zeker naderde het einde van deze wedstrijd, en de kansen om iets terug te doen werden hierdoor ook kleiner. In de slotfase werd zelfs nog de 4-0 gescoord, waardoor LSVV na iets meer dan 90 minuten spelen met lege handen stond.

Komende zondag neemt LSVV het thuis, op eigen Sportpark Voorwaarts, op tegen Fortuna Womerveer.

Wie weet zien wij u dan. Tot komende zondag. Tot dan!

Michel en Raymon Bes

LSVV, Join the Club!