LSVV zit in de verkeerde hoek!

Geplaatst op maandag, 6 februari 2023 | ,

Na een wedstrijd die sterk werd beïnvloed door de harde wind en een lastig bespeelbaar veld bleven de 3 punten in Castricum achter.

LSVV liet in de eerste fase van de wedstrijd zien geleerd te hebben van voorgaand weekend. Geconcentreerd en met een goede passie werd Vitesse ’22 bestreden. Op het hobbelige veld met een windkracht 7 over de lengte van het veld was het, zowel met de wind mee als tegen de wind in, echter lastig om goed te voetballen.

LSVV gebruikte de meewind in de 1e helft o.a. met een venijnige vrije trap van Boy Kansen, die door keeper Tom Laan ternauwernood uit de benedenhoek gedoken kon worden. Nogmaals, de eerste fase van de wedstrijd was voor LSVV, die na een paar onhandige corners toesloegen uit een volgende ‘halve goal’! Kick van den Berg slingerde de bal strak en op de juiste hoogte het doelgebied in en, gedragen en geduwd door de wind, sloeg deze in de verre bovenhoek tegen de touwen. Vitesse ’22 kon daar in deze fase nog niet veel tegenoverzetten.

In plaats van het goede spel voort te zetten liet LSVV zich echter door Vitesse ’22 op de eigen helft terugdringen. De bal werd niet meer in de voorhoede vastgehouden en, ondanks de wind, pakte Vitesse ’22 het veldoverwicht direct na de achterstand.

Strijd en compact spel op het middenveld!

Dit leidde een minuut of 5 later tot de gelijkmaker. De voorzet vanaf de zijkant kon door een Vitesse middenvelder ongehinderd worden afgegeven waarbij de, achterin geheel vrijstaande, Max Lodewijks de bal kon controleren en, onhoudbaar voor goalie Lars van Zijl, de bal in het doel kon plaatsen.

Een domper voor LSVV en juist een energie-gever voor de thuisploeg.

Het spel ging verder met voornamelijk op het middenveld de duels. Spelverdeler Bas Kansen probeerde regelmatig om combinaties te zoeken, maar het veld en de drukte op het middenveld voorkwamen vaak een voortzetting hiervan. Veel strijd van beide kanten, maar door de omstandigheden dus niet veel goede combinaties.

De 2e helft ving aan waarbij Vitesse ’22 de wind in de rug kreeg. Het verschil tussen Vitesse ’22 en LSVV zat hem vooral in de tijd van balbezit. Vitesse ’22 hield de bal iets langer in bezit, ze vonden elkaar iets makkelijker, ten opzichte van LSVV. Vanuit de verdediging werd er door onze LSVV-ers veel tegengehouden, maar het vervolg was veelal ongelukkig. De bal die dan wel richting de LSVV-voorwaartsen werd gespeeld, kwam te snel weer terug door verkeerde aannames en/of het mislukken van de acties. Dit ook geforceerd door de felle Castricumse verdedigers die er scherp bovenop zaten.

Uiteindelijk waren er 2 hoogtepunten in de matige 2e helft waar te nemen. De eerste helaas voor Vitesse ’22, waar de spits Rik Beentjes handig wegdraaide en de bal in de linkerbenedenhoek mikte, onhoudbaar voor keeper Lars. 2-1.

Het 2e hoogtepunt was vlak voor tijd waarbij Toine Merk kon afdrukken voor de gelijkmaker. Zijn, niet helemaal vol geraakte, schot werd echter knap gekeerd door keeper Laan zodat LSVV helaas weer met lege handen naar Langedijk moest terugrijden.

Een teleurstelling want deze matige wedstrijd verdiende eigenlijk geen winnaar.

Volgende week speelt het vlaggenschip van LSVV weer een thuiswedstrijd, om 14.00 uur op het eigen sportpark Voorwaarts. Het Amsterdamse De Meer is dan de volgende opponent.

Hopelijk komt u onze jongens weer aanmoedigen!

Tot volgende week bij LSVV.

LSVV, Join the Club!