LSVV met strijd naar een verdiende 3-punter!

Geplaatst op maandag, 13 februari 2023 | ,

Bij LSVV was iedereen zich er terdege van bewust dat er deze wedstrijd niets anders gedaan kon worden dan winnen. De eigen positie gaf geen tevredenheid, maar bij de tegenstander De Meer al helemaal niet….zij bekleedden de laatste plaats op de ranglijst.

Het werd een hele strijd, met uiteindelijk een benauwde maar verdiende 1-0 overwinning voor onze geel-blauwen! Nadat ‘Pupil vd Week’ Brent Mol het goede voorbeeld had gegeven door te scoren bij de goalie van De Meer werd er deze zondagmiddag voor deze belangrijke pot afgetrapt.

LSVV startte sterk. Er was strijd, duels werden gewonnen en een ieder leverde zijn arbeid. Dit resulteerde in een aantal goede kansen in de 1e helft. Een daverende schot van Bas Kansen werd door keeper Guerra uit het doel geranseld en bij een inzet van Toine Merk kreeg hij de bal tegen zijn hoofd, waardoor hij lekker in de wedstrijd kon komen. Tot een half uur konden er van LSVV-zijde al een stuk of 4-5 opgelegde kansen worden genoteerd, maar iedere keer was het ‘net’ niet. Jordy Cretier joeg de spelers van De Meer op, Boy en Dennis controleerden vanuit de laatste linie en er was strijd!

Strijd en felle duels, hier Toine!

Maar na de kansen van LSVV kwam ook De Meer een aantal keer voor het doel. Uitstekende ingrepen van de sterk keepende Job Rouwhorst zorgden voor de 0 achterin bij LSVV. Een schot vanuit de zijkant en een kopbal kon Job uit zijn doel houden en zo werd er met een 0-0 stand gerust.

De Meer startte de 2e helft met een compacte organisatie en was na de pauze zeker niet de mindere ploeg. Maar de verdediging van LSVV hield stand en aanvallen, vaak gestart via Bas Kansen, konden worden opgezet. LSVV zat er echter na de rust niet helemaal safe in en de spanning leek in de benen te komen. Tot de 66e minuut de hard werkende Jordy over links doorjoeg, de bal veroverde en een voorzet kon loslaten. Uit de kluts kwam de bal voor de linker van Toine die niet nadacht en de bal tegen de touwen kreeg. 1-0!

Opluchting na de 1-0

Opluchting in het veld en daarbuiten, maar daarmee was de wedstrijd nog niet over. De Meer gooide de remmen los en vocht voor haar kansen. LSVV wist met enkele uitbraken nog kansen te creëren, maar kon de bevrijdende 2-0 niet maken.

Zo bleef het spannend tot de laatste minuten. Een blessurebehandeling, wat wissels en 2 terechte gele kaarten zorgden voor nog wat extra speeltijd……corners van De Meer die gevaarlijk indraaiden en voor onrust bij LSVV zorgden, maar telkens weer was het Job Rouwhorst met zijn verdedigers die de bal weg wisten te werken.

Zo klonk uiteindelijk het laatste fluitsignaal en waren de 3 punten binnen. Op naar de volgende want dit smaakte voor het team en de supporters zeker naar meer.

De volgende wedstrijd is pas op 5 maart, dan uit naar FC Uitgeest.

Wellicht tot dan!

LSVV, Join the Club!