JO11-1 ongeslagen kampioen

Geplaatst op maandag, 13 februari 2023 | ,

Afgelopen zaterdag versloeg LSVV JO11-1 hun tegenstander ZAP JO11-1 met 6-2. Dit was de vijfde zege op rij in de 3e fase van seizoen 22-23 en het betekende meteen ook het kampioenschap over deze reeks wedstrijden. Met 15 punten uit 5 wedstrijden en een doelsaldo van 25-6 was de eerste plaats onbetwist. Nu op naar fase 4 die in maart begint.

14 januari 2023; Fase 1 en 2 zijn afgerond en fase 3 staat op het punt te beginnen voor onze jongens onder de 11-1. De afgelopen 2 fases konden we ons prima staande houden in de 2e klasse en kwamen we op een respectievelijke 5e plek terecht. In 3e fase moest het gebeuren, we wilden een sprong maken en in de top 3 eindigen. Dat zou een prachtig resultaat zijn. Zoveel als mogelijk werd er getraind en Cev zorgde iedere week voor intensieve oefeningen en begeleiding, waardoor de jongens gestaag groeiden.

Het team speelt vanaf nu in een 3-3-1 systeem, waarbij de jongens veelal in dezelfde linie worden opgesteld tijdens wedstrijden. Het had onze voorkeur om met een sterk bezet dynamisch middenveld te spelen met zowel aanvallende als defensieve kwaliteiten. Positie en rol werden benadrukt en de jongens werden geattendeerd dat ze bij balverlies en onderschepping direct moesten schakelen. Dat was nieuw en wennen, veel meters maken en heel hard werken.
Gelukkig startten we onze eerste wedstrijd uit bij JVC, niet de sterkste ploeg uit onze poule en gingen we met 0-5 en 3 punten richting huis. Daarop volgde de thuiswedstrijd met Schagen 6-1 en de uitwedstrijd bij VVS 2-6. We zaten in een flow…

Maar dan komt de thuiswedstrijd tegen Medemblik, vorig jaar nog uitkomende in de 1e klasse. Zij hadden net als wij alles gewonnen. Dit zou wel eens een belangrijke pot kunnen worden. Iedereen was vanaf de eerste seconde scherp. Met veel inzet en gogme gingen we toch ietwat teleurgesteld naar de kleedkamer, 1-1 de tussenstand. Na een peptalk met wat stemverheffingen was iedereen het over eens in de kleedkamer; Wij zijn vandaag de betere partij, dus stop die punten in de tas! 60 minuten staan op de klok er wordt afgefloten en de jongens juichen. 2-1 een prachtig resultaat en de belangrijke 3 punten staan genoteerd voor LSVV. Geëmotioneerd druipt Medemblik af, maar met 4x op de paal en 1x op de lat door onze ploeg, was er beslist niets gestolen die dag.

Dan breekt de laatste partij aan thuis bij LSVV. De spanning staat erop. ZAP is in goeden doen en staat 3e in de poule. Bij verlies op ZAP en winst door onze concurrent Medemblik, zou alles een bittere nasmaak hebben deze zaterdagochtend. Heel veel kansen worden er door LSVV gecreëerd, veel schoten, maar de bal wil er niet in. Na een kwartier voetballen is het dan toch raak 1-0 LSVV! Lang konden we er niet van genieten, want direct na rust wordt het 1-1. Een lullige bal die doodvalt uit een corner en die naast de paal tergend langzaam de lijn over rolt. Geen paniek nu. We voetbalden 80% van de tijd op de helft van ZAP, hier moeten weer nieuwe kansen uitkomen. Weer hebben we veel kansen nodig en lijkt de spanning een rol te gaan spelen. Maar dan valt de 2-1, de 3-1 en de 4-1 in korte tijd. We eindigen die ochtend met een klinkklare 6-2 overwinning en na het fluitsignaal wordt LSVV onder 11-1 Landskampioen, eeeh fase kampioen, maar dat smaakt evengoed.

Roy, Kiran, Delano, Jiannie, Daniël, Emiel, Lex, Nadim, Boaz en Makki, van harte gefeliciteerd met jullie promotie naar de 1e klasse en jullie eerste kampioenschap, Cev en ik zijn apetrots op jullie!

Cev en Mark