LSVV LIJDT FORSE NEDERLAAG TEGEN HET AMSTERDAMSE AGB!

Geplaatst op dinsdag, 31 januari 2023 | ,

Op zondag 29 januari 2023 stond voor LSVV de 13e competitiewedstrijd van het seizoen op het programma. Thuis, op eigen Sportpark Voorwaarts, ontving ons vlaggenschip het Amsterdamse AGB. Helaas voor onze mannen kon de negatieve spiraal niet worden doorbroken. Hierdoor stond LSVV iets meer na 90 minuten jammer genoeg opnieuw met lege handen na de 2-5 nederlaag.

Nadat LSVV de aftrap had verricht, hadden de Amsterdammers al na een minuut spelen de bal weten te onderscheppen. De bal ging rakelings voorbij het doel van keeper Lars, waardoor dit gevaar geweken was. Door de snelle omschakeling van LSVV wist Toine door te stomen richting het doelgebied van AGB. Maar helaas voor hem en zijn teamgenoten ging de bal net naast het doel, waardoor het 0-0 bleef. Toch moest LSVV na zeven minuten spelen het hoofd al buigen doordat de spelers van AGB alsnog op een 0-1 voorsprong wisten te komen. Door de vroege achterstand in deze wedstrijd moesten onze verdedigers een tandje bijschakelen om de score niet te vroeg verder te laten vergroten. Doordat LSVV nu het balbezit had ging het ten aanval om het de Amsterdammers lastig te maken. De eerste echte kans die zich voordeed lag op de voeten, maar de toegekende corner leidde tot een achterbal waardoor de keeper van AGB de bal weer in het spel kon brengen.

Strijd om de bal door Maik en Simon!

Doordat AGB meer druk uitoefende op LSVV werd ons vlaggenschip teruggedrongen naar de eigen speelhelft. Na iets meer dan een kwartier spelen wisten de Amsterdammers opnieuw bij ons doelgebied te komen. Een schot dat ongelukkig van richting werd veranderd leidde tot de 0-2. Door dit doelpunt had LSVV zelf nog niet de moed opgegeven om strijdlust te leveren om een tegentreffer te scoren. Echter werd dit vroeg tenietgedaan doordat AGB binnen vijf minuten zelfs de 0-3 wist te scoren. Door dit doelpunt keek LSVV dus al tegen een grote achterstand aan. Na de 0-3 probeerde Simon Harte iets terug te doen. Maar zijn schot belandde in de handen van de Amsterdamse doelman. Na een klein half uur spelen was een tegenvaller dat Boy Kansen geblesseerd het spel moest verlaten. Voor hem in het spel kwam Dennis Toorenburg. Onze verdedigers Maik, Dennis, Aidan en William probeerden de AGB’ers van het doelgebied te houden en er werd geprobeerd om onze middenvelders in te spelen. Zo volgde nu een snelle aanval. Echter werd een van onze spelers afgestopt waardoor er een vrije trap volgde. De vrije trap die ingeschoten werd door Kick werd door de Amsterdammers weggeschoten, waardoor de kans op een aansluitingstreffer verkeken ging. Nog voor rust had Toine ook nog een goede kans om alsnog de 1-3 te scoren, en daarmee iets terug te doen in de wedstrijd, maar de bal belandde over de achterlijn. Hierdoor gingen we rusten met een 0-3 achterstand.

Aanvallers van AGB bleven een plaag voor LSVV..

Tijdens de rust hadden onze coaches Gidon en Jordi besloten om Simon achter te laten in de kleedkamer en dat Thom (van Overbeek) zijn plaats innam. LSVV zette in de openingsfase aan en dit leidde na acht minuten spelen in de tweede helft tot een doelpunt. Jordy was doorgestoomd op de speelhelft van AGB en wist de bal af te spelen op de meegelopen Sven. Sven wist met een rake kopbal de 1-3 te scoren waardoor LSVV iets terug deed in de wedstrijd. Hierna leek het erop dat LSVV sterker werd en Toine had de kans om binnen drie minuten alsnog de 2-3 te scoren. Maar de keeper stond helaas in de weg waardoor de bal tot corner werd gewerkt. De corner leidde echter niet tot een kans waardoor het 1-3 bleef. Toch probeerden de Amsterdamse vereniging hierna weer de druk uit te oefenen op LSVV.  Zo’n twintig minuten voor het einde van de wedstrijd waren de Amsterdammers weer uitgebroken waardoor alsnog de 1-4 werd gescoord. Hierna werd opnieuw besloten om weer twee nieuwe wissels binnen de lijnen te brengen. Kick en Toine werden vervangen door Erol en Martijn die na enig blessureleed weer zijn opwachting mocht maken in ons vlaggenschip. Toch probeerde LSVV nog wel iets te forceren maar het spel was eigenlijk al gespeeld. Toch wisten in de slotfase de Amsterdammers alsnog de 1-5 te scoren en wist Martijn voor de statistieken de 2-5 te scoren. Helaas voor LSVV ging dus de tweede wedstrijd na de winterstop verloren.

Martijn haalt uit voor LSVV’s 2e treffer!

Komend weekend speelt LSVV in Castricum. Hopelijk kan er dan voor een ommekeer gezorgd worden. De uitwedstrijd zal om 14.00 uur worden aangevangen. Hopelijk weten vele supporters de weg naar Castricum te vinden om LSVV aan te moedigen naar een broodnodige overwinning. Helaas moet u het wel dan zonder uw vaste (foto-)reporter doen, want wij zijn helaas verhinderd. We zijn benieuwd.

Zet ‘m op mannen.

Tot een volgende keer, tot dan!

Met sportieve groeten,

Michel en Raymon Bes

LSVV, Join the Club!