LSVV IN SLOTFASE NIPT ONDERUIT TEGEN IVV!

Geplaatst op dinsdag, 24 januari 2023 | ,

Na zes weken winterstop mocht ons vlaggenschip afgelopen zondag, zondag 22 januari de competitie weer hervatten. Lang leek het erop dat de uitwedstrijd tegen het Landmeerse IVV zou eindigen in een gelijkspel. Echter ontbrak LSVV het aan geluk in de slotfase, waardoor de spelers van IVV alsnog een 1-0 overwinning van het natte en zware natuurgrasveld als winnaars van het veld stapten.

Nadat IVV even na 14.00 uur de aftrap had verricht op Sportpark de Breek nam de huidig nummer vier van de ranglijst al het initiatief om het LSVV lastig te gaan maken. Onder toeziend oog van slechts een handjevol toeschouwers kregen de IVV’ers na slechts vier minuten de eerste kans van de wedstrijd, maar gelukkig was keeper Lars van Zijl alert en kon de bal gemakkelijk opvangen. Hierna schakelde LSVV om en zocht het ook naar de aanval. Met onze verdedigers Maik den Iseger, Boy Kansen, Aidan Wijker en William van der Leeden werd gezocht naar onze aanvallers. De middenvelders werden goed ingespeeld, maar het lukte nog net niet om iets te forceren bij de tegenstander van deze speelronde. Tegenvaller in deze wedstrijd was het vroegtijdig uitvallen van middenvelder Joost Groenveld. Met een blessure moest hij slechts na een kwartier spelen het veld verlaten. Hij werd vervangen door Simon Harte.

Tegenslag voor Joost…

Met Simon op het middenveld samen met Jordy Cretier en Bas Kansen werd gezocht naar onze aanvallers. Maar helaas lukte het LSVV niet om enigszins iets te forceren bij de Landsmeerders. De eerste echte kans van de wedstrijd van LSVV lag op de voeten van Kick van den Berg na een klein half uur spelen. Met een afstandsschot probeerde hij het de keeper van IVV lastig te maken. Maar helaas lukte het hem niet om de score te openen. Zo’n zeven minuten later waren de spelers van IVV weer gevaarlijk dichtbij het doel van ons LSVV gekomen. Maar opnieuw was keeper Lars van Zijl een goede sta-in-de-weg voor de tegenstander. Op fraaie wijze wist hij de bal weg te boksen, waardoor het gevaar afgewend. Na deze kans werd de eerste helft langzaam uitgespeeld waardoor de kleedkamer werd opgezocht met een 0-0 ruststand.

Na de rust zagen we een sterker LSVV wat uit de kleedkamer was gekomen. Er werd over meerdere schakels gespeeld waardoor Bas Kansen de eerste kans op zijn voeten had in de tweede helft. Alleen zag hij zijn schot in de handen van de keeper belandden. Zo’n twee minuten later had ook Raul Bruin een kans om de score te openen, maar helaas voor Raul en zijn teamgenoten belandde de bal net naast het Landsmeerse doel. LSVV probeerde meer en meer druk uit te oefenen op de spelers van IVV om iets te forceren, maar het lukte ons vlaggenschip maar niet om de score te openen. Ook bracht helaas een toegekende vrije trap van Boy Kansen hier geen verandering in.

LSVV begon feller aan de 2e helft!

Met nog zo’n 25 minuten voor het laatste fluitsignaal brachten onze coaches Gidon Reinders-Folmer en Jordi Tiktak een dubbele wissel binnen de lijnen. De goedspelende Finn Groot en Kick van den Berg verlieten het veld en voor hen binnen de lijnen kwamen Dennis Ooteman en Tim de Nijs. Met meer druk verder naar voren wist LSVV het de IVV’ers  toch lastig te maken om mogelijk drie punten mee te nemen naar Zuid-Scharwoude. Maar de tijd tikte langzaam door richting de 90 minuten. Toch kwam geheel onverwacht en tegen de verhouding in weer een kans voor de spelers van IVV. Met een licht schot en de bal die van richting veranderde belandde de bal alsnog achter doelman Lars waardoor de 1-0 op het scorebord verscheen.

Met stormram Lars probeerde LSVV nog te forceren, maar helaas!

Komend weekend speelt LSVV een thuiswedstrijd. Hier ontvangt ons vlaggenschip het Amsterdamse AGB. De aftrap is zoals gebruikelijk om 14.00 uur. LSVV kan uw steun goed gebruiken bij een overwinning dus als u niets te doen heeft, kom naar Sportpark Voorwaarts om onze mannen aan te moedigen. Wie weet zien wij u dan. Tot zondag, tot dan.

Voor wie geïnteresseerd is in de foto’s die we tijdens de wedstrijd gemaakt hebben. Surf dan even naar www.facebook.com/MBSportfoto.

Met vriendelijke en sportieve groeten,

Michel en Raymon Bes

LSVV, Join the Club!