Matchday MO13-1

Geplaatst op zondag, 22 januari 2023 |

Meiden onder 13-1 gaan na de winterstop verder met winnen.

Op zaterdag 21 januari, een koude vroege ochtend, mogen de meiden aantreden in de 1ste klasse tegen fc Medemblik. Medemblik speelde vorig jaar ook al in de 1ste klasse dus belangrijk om de meiden gelijk op scherp te zetten. Er zit een goede vibe in de groep en ondanks wat blessure of ziekte willen alle meiden gewoon weer spelen. Wij starten met -2 graden aan de wedstrijd. Er zit gelijk druk op en zien wel dat de meiden aan de bak moeten.

Over en weer komen de ploegen bij het doel. Na 5 minuten krijgt Charmine de bal die ze meeneemt richting de goal. Met haar snelheid rent ze op het doel af en speelt de keeper voorbij. Yes, wij staan 0-1 voor. Heerlijk dat alle meiden gelijk het groepsgevoel hebben en juichen met elkaar. Wat heerlijk om onze captain in het team te hebben en ze is on fire.

Een prachtige pass van Vanity over de achterste linie van Medemblik zet Charmine weer voor de goal, maar helaas geen treffer. Daarna komt de pass van Sharline van achteren over iedereen heen en laat Charmine haar kwaliteiten weer zien en zet ons op 0-2. En wat ik al zei, Charmine is on fire. Met een geweldig afstand schot zet Charmine haar hattrick op het scorebord. Daarna gaat het meer over en weer. Medemblik krijgt toch meer kansen. Via een corner weten ze toch onze goed staande verdediging en keeper Shadely te verschalken, 1-3.
Onze teamplayer Bo rende op de keeper af en ziet voor de goal Farah staan. Niet zelfzuchtig, maar met een mooie pass scoort Farah de 1-4 erin.

In de rust zijn de meiden relaxed en hangt er een goede sfeer. Er wordt niet gemopperd op elkaar, maar juist elkaar gecoacht. Toch de meiden wel erbij houden om Medemblik niet de kans te geven. Met de start van de 2de helft is het niet helemaal duidelijk. Medemblik dringt aan op ons doel en staan wij veel onder druk. Wij hebben een lastige 2de helft, maar ver in de 2de helft weet Jezz met een prachtig afstandsschot over de keeper van Medemblik te schieten. Dit is de genade klap en winnen wij onze eerste wedstrijd in de 1ste klasse. Volgende week een thuiswedstrijd om 09.00u tegen Reiger Boys (girls). Komen jullie ze weer aanmoedigen?