TOTALE OFFDAY VOOR LSVV IN STREEKDERBY TEGEN KOLPING BOYS!

Geplaatst op maandag, 12 december 2022 | ,

Het weerzien met oud-coach Rob Klanker heeft LSVV geen punten opgeleverd. Sterker nog, het was een totale offday voor ons vlaggenschip onder leiding van Gidon Reinders-Folmer en Jordi Tiktak. LSVV verloor de streekderby tegen Kolping Boys kansloos met 5-1, waardoor men nu de winterstop ingaat met een 10e plaats op de ranglijst.

Nadat LSVV de aftrap had genomen werd al snel de bal onderschept door de Oudorpers. Al vroeg in deze 11e competitiewedstrijd werd de LSVV-verdediging onder druk gezet, waardoor er mogelijkheden kwamen voor Kolping Boys om de score te openen. Helaas voor LSVV wisten de spelers van Kolping Boys al na 3 minuten spelen de score te openen door een kopbal, waardoor er tegen een 1-0 achterstand gekeken werd. Na de 1-0 achterstand was het voor LSVV noodzakelijk om orde op zaken te stellen.

Opnieuw moest hierdoor de aftrap worden genomen en ging LSVV op zoek naar aanspeelmogelijkheden om de score terug te brengen naar gelijke hoogte. De bal werd onderling rondgespeeld maar er werd helaas opnieuw balverlies geleden waardoor er omgeschakeld moest worden. Maar onze verdedigers waren niet alert en scherp genoeg en konden na 10 minuten spelen helaas opnieuw het hoofd buigen. De Oudorpers wisten opnieuw de bal achter onze doelman Lars van Zijl te schieten waardoor het 2-0 werd.

LSVV poogde wel, maar had moeite met de beweeglijke Kolping spelers..

Hierna moest LSVV echt aan de slag om deze snelle 2-0 achterstand ongedaan te maken. Een minuut na de 2-0 had onze aanvoerder en verdediger Maik den Iseger de kans om de score terug te brengen naar een 2-1, maar helaas lukte dit niet doordat zijn schot in de handen van de Oudorpse doelman belandde. Na deze spaarzame kans waren opnieuw weer de spelers uit Oudorp die het ons vlaggenschip moeilijk wisten te maken. Nu was LSVV wel alert en de kansen konden gelukkig ongedaan gemaakt worden. Maar het lukte LSVV zelf niet om door te komen op de speelhelft van Kolping Boys. Keer op keer werd de bal snel onderschept waardoor er geen mogelijkheden voor onze spitsen kwamen om iets terug te doen bij de 2-0 achterstand. Het leed werd zelfs na een klein half uurtje spelen nog groter doordat de linkerspits van Kolping Boys versnelde. Met een dieptepass wist hij ons verdedigingsduo Aidan Wijker en Boy Kansen het nakijken te geven en gaf de bal voor het doel. De meegelopen centrale spits twijfelde niet en schoot onberispelijk hard binnen de touwen, 3-0. Amper vijf minuten verder in de eerste helft werd het leed voor LSVV nog groter. De score werd zelfs nog verder uitgebouwd waardoor ons coach-duo besloot om de eerste wissel van de wedstrijd toe te passen. Na 35 minuten spelen werd Aidan Wijker gewisseld voor Dennis Toorenburg.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is DSC_6305-1280x853.jpg
Dit beeld kwam helaas te vaak voor…….

Voor het rustsignaal probeerden onze mannen nog wel iets terug te doen om deze achterstand van 4-0 weg te poetsen, maar het lukte niet om een doelpunt te scoren. In de rust werd daarom besloten om opnieuw twee wissels binnen de lijnen te brengen. Martijn Grooff en Simon Harte bleven in de kleedkamer achter en Finn Groot en Joost Groenveld kwamen erin. Maar na rust ging Kolping Boys verder waar het in de eerste helft mee was gestopt; scoren. Amper vier minuten oud was de tweede helft of de score werd uitgebouwd naar een 5-0. Door deze grote achterstand was LSVV niet meer bij machten om snel iets terug te doen in de openingsfase van de tweede helft. Ondanks de onoverbrugbare achterstand probeerde spits Toine Merk wel door te breken op de Oudorpse speelhelft. Met zijn snelheid wist hij de Oudorpse verdediger het nakijken te geven, maar de schaarse kans ging helaas hoog over het doel. Om toch iets te proberen bij Kolping Boys werd na een uur spelen verdediger Maik gewisseld voor Jent van Leent. Jent is aanvaller en hiermee werd geprobeerd om toch meer te gaan aanvallen. Vroeg na zijn invalbeurt had Jent de kans om enigszins iets terug te doen in de score. Alleen zijn kans werd door de schot door de doelman geblokt, waardoor LSVV niet tot scoren wist te komen. Wat LSVV ook probeerde het lukte ons team niet om door de verdediging van Kolping Boys te komen.

2e helft meer strijd, hier door Brian-Paul, maar de pot was al verloren!

Doordat de 5-0 al op het scorebord stond, deden ook de Oudorpers een stapje langzamer omdat zij al wisten dat de winst al binnen was. Toch verslapten zij zich niet, waardoor LSVV geen mogelijkheden kreeg om te scoren. Totdat de 81e minuut van de wedstrijd aanbrak. Nadat op Toine werd neergelegd, was het Boy Kansen die de toegekende vrije trap nam. Nadat hij de bal ingespeeld kreeg van Kick van den Berg haalde Boy hard uit. Met een hard schot wist hij op fraaie wijze de 5-1 binnen te schieten. Echter tikte de tijd langzaam door naar de 90 minuten, waardoor het doelpunt van LSVV eigenlijk te laat kwam om enigszins nog wat spanning terug te brengen in de wedstrijd. Hierdoor ging de 11e competitiewedstrijd en tevens laatste wedstrijd voor de winterstop pijnlijk verloren.

De eerstvolgende wedstrijd die LSVV speelt voor de competitie wordt gespeeld op 22 januari 2023. Dan reist LSVV af naar IVV in Landsmeer. Tot die tijd zijn er bij ons geen mogelijke oefenwedstrijden bekend. Daarom wensen wij iedereen alvast fijne feestdagen en een succesvol sportief 2023,

Met vriendelijke en sportieve groeten,

Michel en Raymon Bes

LSVV, Join the Club!