Kampioenen Oudejaarstoernooi

Geplaatst op donderdag, 29 december 2022 |

Op 29 december is de eerste dag verspeeld van het jaarlijkse LSVV Oudejaars Zaalvoetbaltoernooi in Sporthal Geestmerambacht te Noord-Scharwoude. Er werd begonnen met de mini’s, de jeugd Onder-8 en de voetballertjes Onder-9. Zij waren ingedeeld in twee poules en dat leverde uiteraard twee kampioenen op. In de jongste categorie was dat het team van Frankrijk. Zij lieten Nederland en Argentinië volkomen kansloos.

kampioen Frankrijk

In de andere poule was het Portugal dat de meeste punten wist te behalen en de kampioensmedailles kreeg uitgereikt. Zij lieten Kroatië (2e), Spanje (3e), Duitsland (4e) en Brazilië (5e) achter zich.

kampioen Portugal

Hierna was het de beurt aan de spelers van de Onder-10 en Onder-11. Zij speelden in 2 poules en daarna finalewedstrijden. In de strijd om de 5e plaats trok Juventus aan het langste eind en verwees Manchester City naar plek 6. Chelsea werd vierde door in de troostfinale te verliezen van Liverpool dat op plaats 3 eindigde. In een tot de laatste minuut spannende finale werd Real Madrid naar de tweede plaats verwezen door een sterk spelend Barcelona.

kampioen Barcelona

De laatste groep spelers die die dag aan bod kwamen was de jeugd Onder-12 en Onder-13. Zeven teams mochten via een ingewikkeld systeem met poules, kruisfinales, troostfinales en uiteindelijk een echte finale uitmaken wie de beste was. De eindstand luidde als volgt:
7 Sevilla
6 Manchester United
5 Atletico Madrid
4 Real Madrid
3 Liverpool
2 Barcelona
1 Chelsea

kampioen Chelsea

Op vrijdag 30 december was het eerst de beurt aan de spelers uit de Onder-14, Onder-15 en Onder-16. Zij speelden in twee poules van drie teams, gevolgd door finalewedstrijden. In de strijd om plaats 5 versloeg Paris Saint Germain Benfica met 4-1. Bayern München werd derde door met 6-1 Chelsea naar de vierde plaats te verwijzen. Real Madrid eindigde als tweede omdat Liverpool met 2-1 aan het langste eind trok in een spannende finale en daardoor kampioen werd.

kampioen Liverpool

Hierna kwamen alle meisjesteams aan beurt. Er werd gespeeld in een poule van 4 teams gevolgd door finalewedstrijden die allebei gelijk eindigden waarna strafschoppen de beslissing moesten brengen. De eindstand werd:
1 Manchester City
2 Chelsea
3 Liverpool
4 Manchester United

kampioen Manchester City

Voor de afsluiting van het toernooi kwamen de Onder-17 en Onder-19 in actie in een Argentijnse topcompetitie. Ook hier een poule en finalewedstrijden die met penalty’s beslist moest worden. Independiente legde beslag op de derde plaats en verwees Newells Old Boys naar plek 4. In de finale werd het tot dan nog ongeslagen River Plate verrassend geklopt door Boca Juniors dat daarmee de titel in de wacht sleepte.

kampioen Boca Juniors
LSVV, Join the Club!