JO19-1 strijdt voor promotie naar de derde divisie

Geplaatst op woensdag, 7 december 2022 | ,

Door in de midweekse inhaalwedstrijd uit bij Limmen met 4-1 te zegevieren heeft LSVV JO19-1 de tweede plaats in de najaarcompetitie van de vierde divisie zo goed als veilig gesteld. Alleen bij een fikse thuisnederlaag tegen EMM’21 komende zaterdag wordt die plek verspeeld. Bij winst kan theoretisch het kampioenschap nog worden behaald, maar dan moet koploper Voorschoten’97 thuis verliezen van degradatiekandidaat Schagen United en dat is heel onwaarschijnlijk.

Maar via de tweede plaats kan zaterdag toch promotie naar de derde divisie worden behaald. Want van de acht nummers twee in de acht 4e divisies promoveren de beste vier rechtstreeks naar Divisie 3 van het voorjaar van 2023. Dit gebeurt op basis van het gemiddeld aantal punten. Dat gemiddelde van LSVV JO19-1 staat nu op 2,375 (19 punten uit 8 wedstrijden) en daarmee staan ze precies op die vierde plaats. Bij winst kunnen ze niet zakken en is promotie in de wacht gesleept. Wanneer er niet wordt gewonnen, dan zal ongetwijfeld (minimaal) een van de andere teams over LSVV heen stijgen en blijven ze in Divisie 4.

Komende zaterdag om 15:00 uur is de confrontatie met EMM’21 thuis op het A-veld van LSVV, waarin het zal moeten gaan gebeuren. Komt allen!

LSVV, Join the Club!