ZURE NEDERLAAG VOOR LSVV BIJ FORTUNA WORMERVEER!

Geplaatst op dinsdag, 8 november 2022 | ,

Op een guur en nat Sportpark Fortuna Wormerveer verloor LSVV op zondagmiddag 06 november 2022 haar zesde wedstrijd van het lopende seizoen met 3-2. Coaches Gidon Reinders-Folmer en Jordi Tiktak moesten het deze middag zonder een aantal vaste basisspelers doen die door blessures of privézaken afwezig waren. Voor hen waren een aantal spelers van de JO19 opgeroepen. Een paar minuten na 14.00 uur werd er door LSVV afgetrapt waarna de Wormerveerders al snel de bal wisten te onderscheppen. Dit leidde tot een aantal corners voor onze tegenstander maar geluk voor LSVV was dat het de spits van Fortuna Wormerveer aan schotkracht ontbrak waardoor de bal naast het doel van Job Rouwhorst ging. Maar ondanks dat Fortuna Wormerveer aandrong bleef ons vlaggenschip standvastig. En het lukte op een bepaald moment om door te breken op de speelhelft van de thuisploeg. Met fraai combinatiespel onderling werd Joost Groenveld bereikt. Hij stormde door op de speelhelft van de Fortunezen maar werd zacht aangeraakt door zijn directe tegenstander. Echter zag scheidsrechter Brian Lampers hier geen vrije trap in en liet het spel verder spelen. LSVV wist de bal alweer snel te onderscheppen en zocht opnieuw naar de aanval. De meegelopen Brian-Paul Tesselaar kreeg de bal fraai aangespeeld, maar zijn kopbal belandde in de handen van de Wormerveerse doelman.

Brian-Paul sterk aan de bal, Boy kijkt toe..

Na een klein kwartier kreeg Fortuna Wormerveer opnieuw een kans. Maar onze doelman Job bleek alert en scherp en kon de kans voor de Wormerveerders keren. Omdat LSVV snel omschakelde werd via diverse spelers de aanval opgezet die uiteindelijk belandde op het hoofd van Raul Bruin. Met een rake kopbal verschalkte hij de doelman van Fortuna Wormerveer waardoor de 0-1 op het scorebord verscheen. Hierna mochten de Wormerveerders weer de aftrap nemen. Al snel kregen zij de kans op de gelijkmaker doormiddel van een vrije trap, echter ging de bal naast het doel en kwam LSVV met een schrik vrij. Toch drongen de Fortunezen aan om de gelijkmaker te scoren. Met een snelle aanval kwam uit een voorzet de bal bij het doel van ons vlaggenschip. De spits van Fortuna twijfelde niet en zo wist de thuisploeg op gelijke hoogte te schieten. Lang kon LSVV dus niet genieten van de voorsprong en zo was de stand 1-1. Nog net voor het rustsignaal kwam nog een gevaarlijke aanval van de Wormerveerse zijde, maar door goed samenspel bleef de schade beperkt.

Finn is zijn tegenstander net te snel af!

In de rust hadden onze coaches onze eerste wissel gepland van deze wedstrijd. Simon Harte bleef achter in de kleedkamer en Martijn Schroeijers van JO19 was zijn vervanger. Door de vele regenval hadden het handjevol toeschouwers wat op deze wedstrijd was afgekomen hun plek weer gevonden in de tribune voor de tweede helft.

Al vroeg in de tweede helft waren het de Wormerveerders die druk verder opvoerden bij onze verdedigers. Maar Boy Kansen was alert en kon voorkomen dat de thuisploeg op een voorsprong kwam. De corner die daarop volgde leidde niet tot een kans voor de Fortunezen waardoor LSVV ten aanval ging. Met Finn Groot had LSVV de kans om de score naar een 1-2 stand te brengen, maar zijn schot belandde in de handen van de doelman van Fortuna Wormerveer. Toch drong LSVV meer aan en was het snel weer op de speelhelft van onze tegenstander. Sam Henselmans had de kans om LSVV op voorsprong te brengen, maar zijn schot werd uit het doel gekopt. Hierna was het Fortuna Wormerveer weer wat ten aanval trok. Met nog zo’n twintig minuten reguliere speeltijd wisten zij uit een snelle aanval de 2-1 te scoren. Daardoor moest LSVV aan de bak om deze achterstand weg te werken. In de tussentijd liepen Jent van Leent (JO19), Kamal Qebayli en Sven de Ruiter zich warm voor een invalbeurt. Maar voordat zij het natte veld betraden volgde eerst nog een snelle aanval over de rechterzijde. Finn speelde de bal af op Joost die met een hard schot de Wormerveerse doelman ‘onder vuur’ nam. Echter zag hij zijn schot gekeerd worden, waarna de bal weer terug het veld inrolde. Maar door slecht verdedigend werk van de Fortunezen komt de bal niet weg uit het strafschopgebied waardoor de bal opnieuw voor de voeten van Joost komt. Opnieuw haalt Joost uit, maar met een reflex weet de keeper de bal uit het net te houden. Echter is Sam alert en snelt naar de bal. Met en fraai schot weet hij de 2-2 binnen te schieten.

Sam heeft zojuist voor de 2-2 gezorgd

Na dit doelpunt volgt er als ware een publiekswissel voor Sam. Hij wordt gewisseld voor Kamal. Maar ook Finn en Raul worden gewisseld. Voor hen betraden Jent en Sven het veld. Nu was het voor beide teams vol om in de aanval te gaan om de winnende te scoren, want het zag er naar uit dat beide elftallen geen genoegen namen met een gelijkspel. De eerste aanval kwam van de voeten van ons vlaggenschip. Kamal had de kans om de 2-3 te scoren maar zijn schot ging voorlangs het Fortuna-doel. Daarna trokken de Wormerveerders weer ten aanval. Met een paar snelle uitbraken waren zij snel weer op de speelhelft van LSVV te vinden. Langzaam maar zeker verstreek de tijd en leek het erop of LSVV voor de derde maal gelijk ging spelen dit seizoen. Toch moest LSVV in de slotminuten alsnog het hoofd buigen voor het elftal van Fortuna Wormerveer. Een snelle aanval over de rechterzijde van het veld kon niet worden afgestopt door Kick van den Berg. De speler van Fortuna wist de bal af te spelen op een teamgenoot die ten aanval trok. Met een fraaie pass wist hij de bal voor het doel te brengen waar de spits klaar stond om deze aan te nemen. Boy, Joost en Job konden niet voorkomen dat de spits zich losmaakte en zo in de allerlaatste seconden van deze wedstrijd alsnog de 3-2 wist te scoren. Door dit doelpunt eindigde de wedstrijd alsnog in mineur voor LSVV.

Doorweekt en helaas zonder punten..

Komend weekend speelt LSVV opnieuw in de Zaanse regio. Dan reizen we af naar Assendelft. Hopelijk wordt het weer aangenamer en kunt u als publiek LSVV aanmoedigen naar een overwinning. Wie weet zien wij u dan.

Met sportieve groet,

Michel en Raymon Bes

LSVV, Join the Club!