LSVV WEET WEER EENS WAT WINNEN IS!

Geplaatst op dinsdag, 22 november 2022 | ,

Na een onfortuinlijk verlies bij Fortuna Wormerveer (3-2) en een gelijkspel bij VV Assendelft (1-1) heeft LSVV afgelopen zondag op eigen Sportpark Voorwaarts drie punten gepakt tegen SV Hillegom. Met een aantal, van blessures, teruggekeerde spelers pakte LSVV drie welkome punten, waardoor het nu op de gedeelde vijfde plaats staat.

Even na 14.00 uur ving scheidsrechter Raymond Schipper aan voor de achtste wedstrijd van het seizoen. Nadat eerst pupil van de week Jens Groot uit JO10-2 het voorbeeld had gegeven aan ons vlaggenschip, nam SV Hillegom de aftrap. Snel na de aftrap had LSVV de bal al onderschept bij de Hillegommers en zocht naar aanspeelmogelijkheden om vroeg in deze wedstrijd de score te openen. De eerste kans die zich voordeed voor LSVV kwam van Brian-Paul Tesselaar.

Brian-Paul, sterke wedstrijd!

Maar helaas raakte hij de ingeschoten toegekende vrije trap van Kick van den Berg niet goed, waardoor er nog niet gescoord werd. Echter bleef LSVV aandringen en gaf het SV Hillegom weinig mogelijkheden om iets te forceren bij onze verdedigers. Vaak hanteerden onze gasten de lange bal waardoor onze verdedigers Maik den Iseger, Dennis Toorenburg, Boy Kansen, Joost Groenveld en Dylan Bruin de bal gemakkelijk konden onderscheppen. LSVV was zuiniger met de bal. Zo had Toine Merk na een kleine twintig minuten spelen een kans, maar helaas belandde zijn bal in de handen van de Hillegomse doelman. En niet veel later had ook Finn Groot de kans om de score te openen. Hij kreeg de bal voor het doel aangespeeld via Kick van den Berg, echter ging de bal hoog over het doel. Toch mocht LSVV wel juichen na een klein half uurtjes spelen. Opnieuw was Brian-Paul ontsnapt bij zijn directe tegenstanders. Hij wist de achterlijn te bereiken en weg te draaien bij de meegekomen verdediger, bracht de bal voor en wist zo Maik te bereiken. Maik kopte de bal achter de Hillegomse doelman waardoor de 1-0 op het scorebord van Perry Bruin verscheen.

Maik zorgt continue voor dreiging in de lucht!

Nadat de openingstreffer gescoord was drongen de Hillegommers aan om de gelijkmaker te scoren. Binnen een aantal minuten kregen zij een aantal kansen op rij, maar onze verdedigers en keeper Lars van Zijl waren scherp en alert en konden voorkomen dat de gasten uit Hillegom konden scoren. Na vier kansen op rij had LSVV de bal weer in bezit en ging het zelf op zoek om de score te vergroten. Met nog een aantal minuten voorafgaand aan het rustsignaal had Toine de kans. Helaas voor hem en zijn teamgenoten ging de bal over het doel waardoor LSVV met een minieme voorsprong van 1-0 de rust inging. Waar de spelers van LSVV en SV Hillegom de kleedkamers opzochten, zocht het vele aanwezige publiek de kantine op. Na een klein kwartiertje rust betraden de spelers weer het veld. Onze coaches hadden in de rust slechts een wissel toegepast. Zo kwam Jordy Cretier binnen de lijnen voor Simon Harte. Nadat LSVV de aftrap had verricht drong het aan om snel de tweede treffer van deze koude middag te scoren. Al snel kreeg LSVV weer een vrije trap mee die deze keer werd ingeschoten door Boy Kansen. Hij wist de bal bij Toine in de voeten te brengen, echter had Toine de pech dat zijn schot in de handen van de Hillegomse doelman belandde. Daarna drongen de Hillegommers weer aan. De kansen die zij echter kregen werden door onze keeper onschadelijk gemaakt doordat hij tweemaal kort achter elkaar de bal wist weg te boksen.

Jordy weer speelklaar met drive op het middenveld

Ondanks dat SV Hillegom meer en meer aandrong op de gelijkmaker bleef LSVV op de been en werd er besloten om twee wissels binnen de lijnen te brengen. Joost Groenveld en Kick van den Berg verlieten het veld en Martijn Schroeijers en Sam Henselmans kwamen erin. Het bleek een goede wissel te zijn want twee minuten na zijn invalbeurt wist Martijn een strakke voorzet op Maik af te leveren.  En net als bij zijn eerste doelpunt deze middag wist Maik koppend de bal achter de Hillegomse doelman de 2-0 te scoren.

De kopbal en de goal, een meesterwerkje van Maik en Michel!

LSVV had nu de smaak te pakken en zette door. SV Hillegom werd meer teruggedrongen naar de eigen speelhelft waardoor LSVV meer kansen kreeg om de score verder uit te bouwen. Een paar minuten voor het verstrijken van de reguliere speeltijd wist Brian-Paul met een stiftje de bal achter de doelman te spelen, waardoor LSVV na deze wedstrijd drie punten kon bijschrijven.

Komende zondag gaat LSVV op bezoek bij de onbekende koploper HBC in Heemstede. Tot nu toe is HBC ongeslagen dit seizoen. Kan LSVV daar verandering in brengen door drie punten mee te nemen naar Zuid-Scharwoude? Om 14.30 uur zal er worden afgetrapt op Sportpark HBC. Hopelijk weten vele supporters de weg te vinden hier naar toe om LSVV aan te moedigen. We hebben voor de zekerheid even een link toegevoegd met de route; https://goo.gl/maps/HqoLYRUiUmBFiBZVA. Hopelijk zien we u dan. Tot komende zondag!

Met vriendelijke en sportieve groeten,

Michel en Raymon Bes

LSVV, Join the Club!