LSVV SPEELT GELIJK IN ASSENDELFT!

Geplaatst op maandag, 14 november 2022 | ,

Met een heerlijke najaarszon op Sportpark Assendelft is LSVV goed weggekomen met een punt bij VV Assendelft. De vizieren van ons vlaggenschip stonden nog niet op scherp. Direct nadat Assendelft de aftrap had verricht zochten zij ons doelgebied op. Het resulteerde al na zo’n 30 seconden spelen in een corner die slecht werd weggewerkt. De bal kwam bij een van de spelers van Assendelft terecht die niet twijfelde en keeper Lars van Zijl kansloos liet, 1-0. Na de vroege achterstand moest LSVV al snel omschakelen. De meegereisde supporters zagen op deze zondagmiddag dat LSVV het moest doen zonder een aantal vaste basisspelers. Zo ontbraken Jordy Cretier, Martijn Grooff, Bas Kansen en William van der Leeden door blessures en ontbrak Maik den Iseger door privézaken. Echter liet LSVV de kop niet hangen en ging na de vroege achterstand in de aanval. Na vier minuten spelen had spits Toine Merk de kans op de gelijkmaker, alleen zijn schot ging voorlangs het Assendelftse doel. En een minuut later kreeg LSVV van scheidsrechter Rob Wassink de vrije trap mee. De vrije trap die ingeschoten werd door Boy Kansen werd jammer genoeg door Brian-Paul Tesselaar over het doel gekopt.

Brian-Paul en Toine met aanvallende power!

Daarna trok Assendelft weer ten aanval. Maar door goed verdedigend werk werd deze kans voor de thuisspelende ploeg onschadelijk gemaakt. Door de snelle omschakeling wist LSVV weer op de speelhelft te komen van Assendelft. Het resulteerde in een aantal nieuwe kansen om de gelijkmaker binnen te schieten. Echter waren de schoten van LSVV richting het Assendelftse doel niet effectief genoeg om de ban te breken waardoor het nog 1-0 bleef. Daarna drong de thuisploeg juist aan om LSVV onder druk te zetten. Een aantal kansen die Assendelft kreeg, kwamen dichtbij het doelgebied van LSVV. Opnieuw waren onze verdedigers bij de les en konden zo voorkomen dat de thuisploeg de score kon uitbouwen. En zo golfde het spel heen en weer in de eerste helft. Na deze mogelijkheden van Assendelft probeerde LSVV voor het rustsignaal de gelijkmaker te scoren. Opnieuw had LSVV een vrije trap meegekregen en Boy schoot de bal hard in. Maar de bal belandde in de handen van de keeper, waardoor deze kans voorbij ging. Amper een minuut later had Kick van den Berg alsnog de kans om voor rust de gelijkmaker te scoren, maar ook hier bracht de Assendelftse keeper redding waardoor we de rust ingingen met een 1-0 achterstand.

Af en toe hachelijke momenten voor het doel van LSVV!

In de rust hadden onze coaches Gidon Reinders-Folmer en Jordi Tiktak besloten om een drievoudige wissel binnen de lijnen te brengen. Zo bleven Raul Bruin, Finn Groot en Sam Henselmans achter in de kleedkamer en betraden verse krachten Simon Harte, Tim de Nijs en Dennis Toorenburg het veld. Ook was er intern geschoven waardoor er een andere formatie ontstond. In eerste instantie wilde het nog niet lukken doordat Assendelft meer druk zette, maar na een kleine tien minuten was het wel raak voor LSVV. Met een snelle uitbraak wist Brian-Paul de verkeerd gespeelde bal van Assendelft te onderscheppen, waardoor hij de bal achter de keeper van Assendelft wist te scoren: 1-1. Amper twee minuten later waren de Assendelvers weer ten aanval gegaan, echter moest de goed spelende Aidan Wijker aan de ‘noodrem trekken’. In plaats van dat hij de bal speelde raakte hij zijn tegenstander. Omdat de Assendelver was doorgebroken kon scheidsrechter Wassink kon niets anders doen dan de rode kaart trekken voor Aidan, waardoor LSVV het restant van de tweede helft met 10 man verder moest. Opnieuw noopte het ons coach-duo tot weer een aantal omzettingen in het veld. De vrije trap die door Assendelft werd ingeschoten werd gekeerd door keeper Lars waardoor de 1-1 op het scorebord bleef staan.

De noodrem…..

Ondanks dat LSVV nu met 10-man verder moest, liet het de kop niet hangen en ging wel ten aanval. En ook Assendelft zocht naar de aanval om de winnende te scoren. Voor beide ploegen was het aftasten om de winnende te scoren. Echter leek het erop of beide elftallen genoegen namen met een punt. Onze coaches brachten in de laatste 10 minuten van de reguliere speeltijd de laatste twee wissels binnen de lijnen. Martijn Schroeijers en Jent van Leent vervingen Joost Groenveld en Kick van den Berg. Laatstgenoemde had de kans om de winnende te scoren, want hij stond oog-in-oog met de doelman van Assendelft, maar hij zag zijn bal rakelings langs het doel gaan. Na iets meer dan 90 minuten spelen vond scheidsrechter Wassink het genoeg en eindigde deze wedstrijd in een gelijkspel. Gezien het spel was dit voor beide elftallen het beste resultaat.

Wie de jeugd heeft….!

Komend weekend speelt LSVV weer een thuiswedstrijd. Dan komt nummer 5 van de ranglijst, SV Hillegom bij ons op bezoek. Zij wisten afgelopen weekend gelijk te spelen tegen AFC’34. Hopelijk komt u LSVV weer steunen en aanmoedigen naar een overwinning.

Tot komende zondag. Tot dan!

Michel en Raymon Bes

LSVV, Join the Club!