LSVV NIET OPGEWASSEN TEGEN KOPLOPER HBC!

Geplaatst op dinsdag, 29 november 2022 | ,

Nadat vorige week verrassend gewonnen werd van SV Hillegom, stond afgelopen zondag voor LSVV de volgende wedstrijd op het programma. 12.15 uur vertrok de touringcar van Van Diepen vanaf de Sportlaan in Zuid-Scharwoude met spelers en technische staf naar HBC in Heemstede. Daar, in Heemstede, werd om 14.30 uur afgetrapt tegen de koploper van de 1e klasse A.

De toss, verricht door scheidsrechter Tjong a Hung

Nadat LSVV doormiddel van Brian-Paul Tesselaar de aftrap had verricht op Sportpark HBC zocht het direct met een lange bal onze aanvallers op. Helaas voor LSVV werd al snel de bal onderschept door de Heemstedenaren waardoor de mogelijkheid om druk uit te oefenen op de koploper snel verkeken ging. Snel schakelden de spelers van HBC en zochten naar de aanval om het onze verdedigers moeilijk te maken. Dit leidde al in de achtste minuut van de wedstrijd tot een eerste kans van onze tegenstander. In eerste instantie ging de bal rakelings voor het doel van Lars van Zijl langs, maar gelukkig voor LSVV ging de bal in de herkansing net naast het doel. Toch moest LSVV in de 10e minuut van de wedstrijd wel het hoofd buigen na een snelle aanval over de rechterzijde van het veld. De bal kwam voor en werd hard achter onze doelman binnen de touwen gewerkt. Hierdoor keek LSVV dus vroeg in de wedstrijd tegen een 1-0 achterstand aan. Ondanks de vroege achterstand liet LSVV het er niet bij zitten en ging na de opnieuw genomen aftrap snel ten aanval. Toine Merk was over de linkerzijde zijn tegenstander te snel af en snelde door in de richting van het doel van HBC. Echter belandde zijn schot in het zijnet waardoor de kans op de aansluitingstreffer voorbij ging.

Brian-Paul zet de aanval met Toine op…

Toch drong LSVV aan om toch zo snel mogelijk een doelpunt te scoren. Opnieuw waren onze aanvallers doorgebroken op de speelhelft van HBC. Dit keer was het opnieuw Toine die zijn medestander te snel af was en de bal af wist te spelen op Martijn Grooff, Echter raakte Martijn niet goed, waardoor zijn schot kracht mistte om de score gelijk te trekken. Iets later was het onze tegenstander HBC die de score wist te vergroten. Nadat eerdere kansen voor hen naast of over het doel belandden was het na een klein half uurtje spelen 2-0 geworden voor HBC. Zuur voor onze verdedigers was dat de bal eerst tegen de paal belandde en vervolgens weer het veld inrolde. Een snelle speler van HBC was net even iets sneller bij de bal en schoot de bal binnen. Ondanks dat de score door de Heemstedenaren vergroot was, liet opnieuw LSVV niet de koppen ‘hangen’ en ging daarom weer op zoek naar een tegendoelpunt. Acht minuten voor het rustsignaal had Boy Kansen de kans om de score terug te brengen naar 2-1. De scherp ingesneden vrije trap werd goed ingekopt maar helaas door de doelman van HBC over de achterlijn gewerkt tot een hoekschop. De hoekschop leidde niet echt tot een kans om te scoren waardoor het 2-0 bleef. In de slotfase van de eerste helft had Brian-Paul alsnog de kans om de achterstand te verkleinen, maar zijn kans ging rakelings naast het doel.

Dennis speelde een sterke pot!

Na rust zagen we een sterker LSVV wat uit de kleedkamers was gekomen. Tijdens de rust hadden onze coaches besloten om Kick van den Berg en Finn Groot te wisselen voor Simon Harte en Sven de Ruiter. Het resulteerde al snel tot de aansluitingstreffer na rust. Nadat Maik den Iseger was doorgelopen met de bal, wist hij deze voor te geven op Brian-Paul die hiermee zijn vierde doelpunt van het seizoen wist te scoren, 2-1. Nu wilde LSVV graag meer druk uitoefenen om de gelijkmaker te scoren. Echter de spelers van HBC wilden graag de score verder uitbouwen. Het leidde tot diverse kansen voor de tegenstander, maar geluk voor LSVV was opnieuw dat de ballen hoog over het doel belandden of dat keeper Lars zijn mannetje stond en hiermee de ballen wist op te vangen. LSVV drong echter meer aan en Dennis Toorenburg wist een aantal van zijn tegenstanders van zich af te schudden. Met een snelle loopactie kwam hij oog-in-oog te staan met de lange doelman van HBC, maar zijn schot ging hoog over het doel waardoor de kans op de gelijkmaker verkeken ging. Omdat het spel fysiek zwaar was besloten onze coaches om nog twee wissels toe te passen. Tim de Nijs en Raul Bruin kwamen binnen de lijnen voor Martijn Grooff en Joost Groenveld. Met nog 10 minuten speeltijd te gaan moest LSVV veel geven om zich niet te laten wegspelen door HBC. En dat lukte goed waarbij LSVV de kansen had om de gelijkmaker alsnog te scoren. Opnieuw stond Boy aan de basis van de beste kans.

Met strijd en inzet kwam LSVV nog dicht bij de 2-2, maar helaas net niet..

Hij wist op fraaie wijze Tim in te schieten, maar Tim zijn schot ging naast het doel. Langzaam verstreek de tijd en leek LSVV met een klein verschil deze wedstrijd te verliezen. Maar helaas voor LSVV deed HBC in de blessuretijd nog een stapje extra, waardoor er in de 95e minuut 3-1 werd gescoord. Niet veel later floot de uitstekend fluitende scheidsrechter Miquel Tjong A Hung af. Ondanks de inzet en de wil mag LSVV niet klagen, want als men speelt zoals in de tweede helft is gespeeld ligt er een goede basis voor de rest van het seizoen.

Voor de samenvatting van HBC 1 – LSVV 1, met dank aan HBC, kijk via: https://m.youtube.com/watch?v=Dyu1RGSuofI&feature=youtu.be

Komende zondag speelt LSVV de laatste thuiswedstrijd van het kalenderjaar 2022 tegen SV Hoofddorp. Komt u ons vlaggenschip weer steunen? Om 14.00 uur zal er als gewoonlijk worden afgetrapt. Tot dan, tot komende zondag!

Met vriendelijke en sportieve groeten,

Michel en Raymon Bes.

LSVV, Join the Club!