LSVV MO13-1 pakken koppositie na winst op de Spartanen

Geplaatst op dinsdag, 29 november 2022 | ,

Eigenijk wilde ik met de titel beginnen; Coaches zijn 10 jaar ouder geworden na bloedstollende wedstrijd.

In de vroege ochtend stond er een heuse topper op het programma. Vandaag kwam de nummer 1, de Spartanen uit Wognum, op bezoek. Wegens een beter doelsaldo stonden zij boven LSVV. Dat het vandaag een belangrijke wedstrijd was, was duidelijk te merken bij de meiden en coaches. Vandaag winnen zou betekenen 3 punten los. Met nog 2 wedstrijden te gaan zou dat wel heel lekker zijn. Extra vroeg afgesproken met de meiden om ze op scherp te zetten.

Tijdens de warming up merkten we al dat het een speciale wedstrijd zou worden. De tribune loopt langzaam vol en iedereen heeft er zin in. Vanaf de eerste minuut razen de Spartanen op de bal af. Ze zijn scherp en wij moeten gelijk aan de bak. Ze hebben een sterke voorhoede omdat ze makkelijk scoren. Maar met Shadely op doel, Lynn, Charmine, Sharline en Liv achterin staan we heerlijk ons vrouwtje en houden we ze goed van ons doel af. Nadat de tegenstander was uitgeraast nam LSVV het initiatief over wat snel resulteerde in een voorzet van Bo en de goal van Jezz. Dit is even lekker om zo te starten. Met een solide middenveld Saar, Zoë, Kyara en Vanity houden we iedereen scherp. We maken het de Spartanen erg lastig en komen er toch verschillende kansen voor ons. Met een prachtig schot van Farah raakte zij helaas het ijzer. Jeetje wat een spanning. De coaches hebben het zwaar, maar wat zijn de meiden de eerste helft hard aan het werk.

De tweede helft de meiden op scherp zetten. We hebben flink op ze ingepraat om het Nederlands elftal syndroom niet toe te passen. We staan immers maar 1-0 voor. De start van de tweede helft was duidelijk voor de Spartanen en werden steeds gevaarlijker voor de goal. Met Shadely op doel was zij de dame van de wedstrijd. Super mooie redding gemaakt. Langs de kant hadden de coaches het slecht. Toch tactisch niet goed neergezet, maar ja iedereen moet wel gewisseld worden. Gelukkig hadden we Bo in de wissel staan die de zeer nerveuze coaches maar ging helpen. Haar heerlijke fanatisme schudden de coaches weer wakker. We moesten gaan schakelen en de jokers zo maar inzetten. Amy kwam nog een paar keer over de linker kant wat het mooie effect had op het publiek die de bal in het doel probeerde te schreeuwen.
Oké coaches de laatste 4 minuten gaan in. Achter stond het weer scherp. Middenveld een klein beetje aangepast. Tijd voor onze joker Charmine links voor met snelheid. Ze krijgt de bal aangespeeld, stormt door de verdediging heen en met een verwoestend schot de bal in de goal. Yes, eindelijk de 2-0 op het scorebord. Iedereen stond op de tribune te juigen, de meiden vliegen elkaar in de armen en de coaches…….
Ach de coaches komen met hun wandelstok er achteraan…… dit is niet goed voor ons hart, maar we hebben het er voorover.

Wat is het heerlijk om met deze meiden te mogen werken. Nog twee wedstrijden te gaan. Volgende week 10.00u thuis tegen Volendam.