LSVV sterk, maar AFC’34 net iets beter: 1-2!

Geplaatst op maandag, 31 oktober 2022 | ,

Op een heerlijke SuperSunday, 30 oktober, heeft LSVV een sterke wedstrijd op de mat gelegd, maar kwam tegen koploper AFC’34 uiteindelijk, in het laatste kwartier, net iets te kort.

LSVV trad aan zonder een aantal ervaren krachten. Jordi Cretier en Joost Groenveld ontbraken op het middenveld en aanvoerder Maik den Iseger, net vader geworden, ontbrak aan zijn vertrouwde rechterkant. Met Kick en Brian-Paul terug in de basis trok LSVV fel uit de startblokken. De voorwaartsen, Martijn en Toine leverden meer positieve energie ten opzichte van de voorgaande duels. Op het middenveld stonden Finn, Simon en Kick hun mannetje met Bas als regisseur daarachter. De aanvoerder van vandaag, Boy, zorgde voor de organisatie achterin en werd daarin ondersteund door Brian-Paul. Aan de flanken hadden Dylan en Aidan hun handen vol aan de beweeglijke buitenspelers van AFC’34, maar ook die hielden de boel aardig in bedwang.

Het was AFC’34 die het meeste balbezit had, maar LSVV wist door, de ruimtes klein te houden, het voetballen en combineren verdraaid moeilijk te maken. Daarnaast heeft LSVV veel snelheid voorin, waarbij zowel Martijn als ook Toine voor veel gevaar uit de omschakeling of counter kunnen zorgen. Dit gebeurde dan ook. Toine brak na een kwartiertje spelen dusdanig gevaarlijk door, op de rechterkant, dat de verdediger van AFC’34 niets anders kon doen dan aan de noodrem trekken. Met geluk dat het nog ver van het doel verwijderd was kwam er slechts een gele kaart tevoorschijn, maar AFC’34 was gewaarschuwd.

Strijd en passie, richting het doel van AFC’34!

LSVV kwam lekkerder in de wedstrijd, al leidde een aantal keer onnodig slordig balverlies gevaarlijke situaties voor het doel van Job in. Maar het bleef 0-0.

Tot na ongeveer een 35 minuten spelen Martijn, na een combinatie met Finn, over de rechterkant sneldde. Zijn strakke voorzet werd door Toine goed ingeschat en hard tegen de touwen gewerkt. Niet geheel volgens de verhoudingen op het veld, maar wel een lekkere 1-0 voor LSVV.

Dit was ook de ruststand, want een knaller van AFC’34 spatte via de paal weer het veld in.

Een gretig AFC’34 ging vanaf het beginsignaal van de 2e helft op jacht naar de gelijkmaker en zette hiermee de verdediging van LSVV behoorlijk onder druk. De iets vaardigere spelers uit Alkmaar creeerden echter niet echt veel kansen omdat het strijdvaardigere LSVV vrijwel continue ergens tussen kwam.

Een goed bezet Sportpark Voorwaarts zorgde voor een echte SuperSunday Sfeer!

Bij LSVV zorgden de energieke strijdwijze er echter wel voor dat de beker met energie langzaam leeg raakte. De voorhoede kreeg steeds meer moeite om een bal vast te houden en langzaam maar zeker leverde LSVV terrein in. Zeker nadat de noodzakelijke wissels hadden plaatsgevonden. De moegestreden Martijn en Toine maakten plaats voor Sven en Thom, terwijl de goed spelende Kick werd gewisseld voor zijn kameraad Raul. Ook bij AFC’34 werd er gewisseld en uiteindelijk maakte de breedte van de AFC’34 selectie het verschil.

De 1-1 viel ongeveel een kwartier voor tijd. Een voorzet werd door de LSVV defensie niet effectief genoeg weggewerkt waarbij de bal voor de voeten van AFC’34 speler Huib Sprenkeling viel. die twijfelde niet en zijn schot kwam door een drukbezet strafschopgebied pas laat in het zicht van keeper Job die hierdoor deze inzet niet meer kon keren. De 1-1 was een feit…

AFC’34 zette verder aan en liet zien over meer energie te beschikken. Veel 2e ballen vielen naar Alkmaarse kant en LSVV kwam verder onder druk. Spaarzame uitbraken kwamen eigenlijk niet meer gevaarlijk bij het doel van de jonge Alkmaarse goalie, terwijl de LSVV verdediging het steeds drukker kreeg.

Uiteindelijk viel helaas de 1-2. Een goede persoonlijke actie van de rechtsbuiten Guillaume Rijssel kon niet goed genoeg door Dylan worden afgestopt. Zijn actie buitenom en zijn schot in de verre hoek waren LSVV te veel en zorgde voor de 1-2 op het scorebord. De opluchting was voor de Alkmaarders, de teleurstelling voor de Langedijkers.

Uiteindelijk helaas de 1-2 tegen de touwen…..

LSVV had alles gegeven, de huid duur verkocht, en stond uiteindelijk met opgebouwd vertrouwen maar met lege handen na deze onderhoudende derby! De SuperSunday kon helaas niet met punten worden gevierd, maar een uurtje later was het evengoed weer vol en gezelllig in de kantine van LSVV.

Volgende week wacht LSVV de uitwedstrijd tegen het wisselvallige Fortuna Wormerveer. Hopelijk weet de geel-blauwe brigade de goede lijn door te zetten en zich in Wormerveer wel te belonen met 1 of meerdere punten.

Tot volgende week maar weer,

LSVV, Join the Club!