LSVV SPEELT WEER GELIJK, DIT KEER VOELT HET ALS EEN NEDERLAAG!

Geplaatst op maandag, 3 oktober 2022 | ,

Eigenlijk leek er geen vuiltje aan de lucht voor ons vlaggenschip bij SV De Meer in Amsterdam bij de tweede competitiewedstrijd van het nieuwe voetbalseizoen. Maar toch ging men met een kater met de bus terug naar Zuid-Scharwoude. Na iets meer dan negentig minuten spelen stond er opnieuw een gelijke stand (2-2) op het scorebord net als de eerste speelronde. Hierdoor nam LSVV dus slechts een punt mee uit Amsterdam terwijl het er drie hadden kunnen zijn.

Nadat even na 14.00 uur scheidsrechter Rob Wassink had aangevangen voor de wedstrijd, was het LSVV wat de aftrap had verricht. Al vroeg in deze wedstrijd kreeg LSVV ook al de eerste kans. Nadat de bal intern was rondgespeeld was het spits Toine Merk die de kans had op de openingstreffer. Maar helaas voor hem belandde de bal naast het doel waardoor de keeper van SV De Meer weer de bal in het spel kon brengen door middel van een doeltrap. Echter konden de Amsterdammers geen grip op de bal krijgen waardoor ons vlaggenschip weer ten aanval trok. Snel kwamen de spelers van LSVV weer in het strafschopgebied van de tegenstander. Nadat de bal door een tegenstander over de achterlijn was gewerkt tot corner, was het Bas Kansen die hiervoor aanlag. Hij bereikte Jordy Cretier die echter de bal hoog over kopte waardoor het 0-0 bleef.

Jordy op de huid gezeten door spelers van De Meer

Onze mannen wilde vroeg in de wedstrijd een doelpunt maken. Maar helaas lukte dat niet zo snel als gehoopt. Binnen 10 minuten spelen kreeg LSVV een vrije trap mee. In eerste instantie legde Dylan Bruin aan, maar helaas voor hem moest de bal opnieuw worden genomen. Nu was het Bas Kansen die opnieuw de bal in het spel bracht. Maar de bal werd hard weggetrapt door een van de spelers van SV De Meer waardoor LSVV snel moest omschakelen om geen tegentreffer te incasseren. Door goed verdedigend werk werd de kans van de Amsterdammers onschadelijk gemaakt waardoor het spel heen en weer golfde. Het was vervolgens Toine Merk die de bal ingespeeld kreeg van een van zijn teamgenoten. Hij werd lichtelijk aangeraakt, maar de scheidsrechter zag er geen vrije trap in.

Toch kreeg LSVV iets meer grip op het spel gedurende de eerste helft. Na zo’n kleine 31 minuten spelen was het dan alsnog raak voor LSVV. Middenvelder Joost Groenveld wist voor LSVV de 0-1 te scoren waardoor de ban was gebroken in deze wedstrijd. Echter kon Joost niet lang genieten van zijn doelpunt. Een kleine vier minuten later moest hij het veld verlaten door een vervelende blessure. Zijn vervanger was Kamal Qebayli, waardoor coach Gidon Reinders Folmer instructies meegaf aan diverse spelers op het veld om iets anders te gaan spelen. Het resulteerde al snel opnieuw in een kans voor spits Finn Groot maar zijn schot belandde naast de Amsterdamse doelman waardoor we gingen rusten met een 0-1 tussenstand.

Joost, hier als middelpunt van het feestje bij de 1-0

In de rust werden er geen wissels toegepast waardoor LSVV met dezelfde elf spelers als voor rust het natuurgrasveld in Amsterdam weer betrad. Direct na de aftrap had LSVV de 0-2 op schoenen, maar helaas belandde Toine Merk zijn schot in het zijnet van het doel. LSVV nam meer het initiatief en zocht met diverse aanvallen de Amsterdamse verdediging op, maar het lukte niet om snel na de rust de 0-2 te scoren. Maar de Amsterdammers van SV De Meer probeerden iets terug te doen en kwamen doormiddel van een corner gevaarlijk dichtbij het doel van keeper Lars van Zijl. Gelukkig voor LSVV belandde de bal naast het doel waardoor het dus 0-1 bleef.

Om toch iets te forceren pasten ons coach-duo Reinders-Folmer/Tiktak in minuut 65 een dubbele wissel toe. Zo werden spits Finn Groot en verdediger Maik den Iseger gewisseld voor spits Sven de Ruiter en verdediger Aidan Wijker. Binnen vijf minuten na zijn invalbeurt had Sven de kans om de 0-2 te scoren, maar zijn kans belandde in de handen van de Amsterdamse doelman. Het was Toine Merk die even later in de wedstrijd alsnog de 0-2 wist te scoren. Hierdoor leek het erop dat LSVV op rozen zat met een voorsprong. Na zijn doelpunt werd Toine alsmede Willam van der Leeden gewisseld. De vervangers voor hen waren Matz van Leent en Simon Harte. Het spel veranderde door deze wissels echter niet. LSVV drong wel verder aan om de overwinning veilig te stellen, maar de Amsterdammers werden sterker waardoor men werd teruggedrongen naar de eigen speelhelft.

Hier wordt Toine nog afgestopt, later wist hij toch de 0-2 te scoren

Helaas duurde het ook niet lang na de wissels van onze zijde of de 1-2 werd gescoord door de spelers uit Amsterdam. LSVV moest nu knokken om een overwinning uit Amsterdam mee te nemen. Maar spijtig genoeg werd LSVV meer en meer teruggedrongen naar de eigen speelhelft. Helaas moest er een overtreding worden begaan waardoor de Amsterdammers in de slotfase van de wedstrijd alsnog een vrije trap kregen. Echter bleef de bal lang hangen in het strafschopgebied waardoor een speler van SV De Meer over het hoofd gezien werd en koppend de 2-2 wist te scoren. Niet veel later floot scheidsrechter Rob Wassink af en nam LSVV slechts een punt mee naar Zuid-Scharwoude.

Komende zondag speelt LSVV weer een thuiswedstrijd. Dan komt FC Uitgeest op bezoek op Sportpark Voorwaarts.

Komt u ook de mannen aanmoedigen naar een overwinning? Die steun kunnen we wel gebruiken.

Zien we u aanstaande zondag?

Hopelijk tot dan!

Met sportieve groet,

Michel en Raymon Bes

LSVV, Join the Club!