LSVV PAKT DE EERSTE 3-PUNTER VAN HET SEIZOEN!

Geplaatst op woensdag, 12 oktober 2022 | ,

Vooral veel opluchting in de kleedkamer van LSVV na afloop van de thuiswedstrijd tegen FC Uitgeest. In deze derde wedstrijd van het seizoen werd de eerste 3-punter binnengesleept na een hectische slotfase. Met een 3-2 overwinning stapte LSVV na meer dan 100 minuten spelen als winnaar van het veld in Zuid-Scharwoude.

Direct na de eigen genomen aftrap nam LSVV het initiatief tegen FC Uitgeest. Al in de eerste minuut van de wedstrijd was het Toine Merk die mocht aanleggen voor een toegekende vrije trap. Echter belandde de bal in de handen van de Uitgeester doelman waardoor deze kans verkeken ging. Maar na de uittrap van de doelman kon LSVV opnieuw de bal onderscheppen. De bal werd in hoog tempo rondgespeeld en met een hoge fraaie trap werd Simon Harte bereikt die binnen vijf minuten speeltijd de score op 1-0 wist te brengen.

Na de 1-0 wilde LSVV graag de score vergroten. Opnieuw wist LSVV weer snel de bal te onderscheppen bij FC Uitgeest. Doordat de Uitgeestenaren moesten ingrijpen volgde al weer snel een nieuwe toegekende vrije trap. De toegekende vrije trap van Dylan Bruin werd helaas over het doel gekopt door Brian-Paul Tesselaar waardoor het nog 1-0 bleef. Na deze kans schakelden de spelers uit FC Uitgeest om en zochten naar de vrije speelruimtes op de speelhelft van LSVV. Met een omhaal kwamen zij dichtbij het doel van doelman Mike Bieshaar, maar Mike bleef alert en kon voorkomen dat de gastheren de 1-1 wisten te scoren.

Toine snelt langs de Uitgeester defensie!

Maar LSVV was sterker en drong meer aan om de score uit te bereiden en onze snelle spits Toine Merk was vaak zijn tegenstanders te snel af. Echter leidde zijn snelle aanvallen niet tot doelpunten. En ook de spelers van FC Uitgeest zochten vaker naar aanvallen om de gelijkmaker te scoren. Maar doet goed samenspel met elkaar en verdedigend werk werden de kansen van de spelers van FC Uitgeest onschadelijk gemaakt. Hierdoor bleef het scorebord tot de 39e minuut op een 1-0 stand steken. Een minuut later was het echter wel raak door een misverstand in de verdediging van ons, waardoor een vrije trap volgde. Met enigszins wat geluk wist FC Uitgeest hierdoor de 1-1 te scoren. Maar het leed voor LSVV was nog niet geleden voor rust. Zo kwam men ongelukkig op slag voor rust op een 1-2 achterstand door een eigen doelpunt.

Onrust voor het doel van Mike!

Na rust kwam LSVV het veld op met een kleine mutatie. Zo was Brian-Paul Tesselaar in de kleedkamer achtergebleven en was hij gewisseld voor Martijn Grooff. Zeven minuten na zijn invalbeurt had Martijn de kans om de 2-2 te scoren, maar zijn schot belandde in de handen van de Uitgeester doelman. Na deze kreeg LSVV meerdere kansen op rij om de gelijkmaker te scoren wat uiteindelijk ook lukte na 63 minuten spelen. Een vrije trap werd feilloos in de vrije hoek naast de doelman geschoten door Boy Kansen.

Door deze gelijkmaker was LSVV er op gebrand om nu wel de winnende te scoren op deze zondagmiddag. Niet veel later na de gelijkmaker trof helaas aanvoerder Maik den Iseger het zijnet. En niet veel later had Maik na een ingespeelde pass van Jordy Cretier met een kopbal de kans op de 3-2. Maar de Uitgeester doelman was alert en kon de bal uit de lucht plukken en zo de kans om de score te ontnemen. Dat Jordy op dreef was en zijn team op sleeptouw nam, is een ding wat gegeven was in deze wedstrijd. Want even later wist Jordy de bal op Finn Groot af te spelen, maar ook hierbij stond de keeper in weg om het scoren mogelijk te maken.

Simon strijdt en Jordy kijkt toe..

Er werden een aantal wissels binnen de lijnen gebracht om toch de score naar een 3-2 te brengen. Zo kwamen Sven de Ruiter en William van der Leeden binnen de lijnen voor Simon Harte en Boy Kansen. Langzaam maar zeker tikte de tijd door richting de 90 minuten en leek het erop dat LSVV voor de derde maal gelijk ging spelen dit seizoen. Echter had scheidsrechter Miquel Tjong-A-Hung diverse dingen in zijn notitieboekje staan waardoor er veel blessuretijd bij kwam.

En toen gebeurde het alsnog voor LSVV om de winnende te scoren. Nadat spits Martijn Grooff was neergehaald door de Uitgeester doelman, die de rode kaart kreeg en het spel moest verlaten, volgde een penalty. Jordy Cretier had op zich genomen om de penalty te gaan nemen. De invalkeeper probeerde Jordy nog van de wijs te brengen, maar Jordy bleef cool en wist zo de winnende 3-2 te scoren.

De bepalende actie van Martijn in confrontatie met de keeper!
Penalty en de rode kaart voor FC Uitgeest..

Jordy blijft cool en pakt uit! 3-2!

Dit beslissende moment, prachtig vastgelegd door onze huisfotograaf Michel Bes!

Niet veel later floot de scheidsrechter af en waren de eerste drie punten van het seizoen een feit.

Voor wie foto’s wil zien van de wedstrijd tegen FC Uitgeest? Surf even naar www.facebook.com/MBSPortfoto.

 

Komende zondag 16 oktober speelt LSVV een uitwedstrijd in Amsterdam tegen SDZ. Zonder uw vaste (foto-)reporter, maar dat komt vast wel goed. We zijn benieuwd.

 

Tot over twee weken op Sportpark Voorwaarts. Tot dan!

Met sportieve groet,

Michel en Raymon Bes.

LSVV, Join the Club!