LSVV klimt omhoog na zege op stug SDZ!

Geplaatst op dinsdag, 18 oktober 2022 | ,

Zondagmiddag 16 oktober, op het bijveld van het complex van SDZ aan de Mercatorweg in Amsterdam, deed LSVV goede zaken door met 2-1 te zegevieren.

Het lekkere najaarszonnetje deed haar best, maar wist desalniettemin het Amsterdamse publiek niet in grote getalen aan te trekken. Met 30-40 man publiek, waarvan een deel uit Langedijk, was het echt gedaan.

LSVV maakte vanaf de start gelijk duidelijk dat het voor de overwinning ging. Met de, van lang blessureleed, teruggekeerde Job Rouwhorst weer onder de lat en een goede mix van gretige youngsters en ervaren stylisten (en alles ertussenin) werd de strijd overtuigend aangegaan.

LSVV zette snel druk om de veel gepasseerde defensie van SDZ geen zeker gevoel te laten krijgen. SDZ leek echter geleerd te hebben van de 2 grote nederlagen en bood stug tegenstand. Goed voetbal kwam er niet bij de Amsterdammers vandaan, maar met een compacte verdediging gaven ze ook niet veel weg in de beginfase van de wedstrijd.

LSVV houdt SDZ onder controle op hun helft

LSVV probeerde met een snelle balrotatie de gaten te vinden in de defensie van SDZ. Met als basis de defensie onder leiding van Boy speelde LSVV het spel grotendeels op de helft van de tegenstander. Dylan en Maik stoomden regelmatig langs de zijlijn op om vanaf de flanken toe te slaan. Het dynamische middenveld van regisseur Bas, de nimmer aflatende drive van Jordi en de finesse van Simon bleef zoeken naar de spaarzame gaatjes. SDZ hield echter stand en  als er een bal achter de defensie terecht kwam was het de attent keepende SDZ-goalie die deze ballen oppikte.

De voorhoede van LSVV, met Martijn als diepe man en daarachter de fysiek sterke Finn en de rappe Toine, wist niet helemaal hoe SDZ pijn te doen. Veel arbeid werd er wel geleverd waarbij het uiteraard altijd de verwachting is dat LSVV dit spel langer vol houdt dan de opponent en er in latere fases gaatjes gaan vallen.

LSVV kreeg niets cadeau. Het was zelfs SDZ dat bij 1 van de spaarzame aanvallen, over de linkerflank van LSVV, uit een verdiende vrije trap, de 1-0 liet aantekenen. De vrije bal werd hoog voor het doel geslingerd waarbij de vrijgelaten spits Max Dekker met zijn hoofd genadeloos toesloeg.

Lang bleef deze stand echter niet op het (niet aanwezige) scorebord. Direct uit de aftrap trok LSVV weer ten strijde en verdiende een corner vanaf links. Bas ontfermde zich over deze ‘halve goal’ en maakte er een hele van. Bij de 1e paal kon de keeper van SDZ niets anders dan de bal tegen het net slaan en de 1-1 was een feit.

Dat was lekker. Het optimisme bij SDZ, na de 1-0, gelijk weer de kop ingedrukt. Na de 1-1 ging LSVV onverdroten verder met veel balbezit en het zoeken naar openingen. SDZ kwam, op enkele oprispingen na, niet meer aan voetballen toe. De goed leidende scheidsrechter Meeuwenoord wist de fysieke duels goed in te schatten en hield de wedstrijd keurig onder controle.

De 2e helft leverde dezelfde verhoudingen op. LSVV zocht veelvuldig de aanval. Achterin werden de spaarzame aanvallen van SDZ onschadelijk gemaakt door de sterke Aidan en het slot op de deur Boy.  Een doelpunt leverde dit echter vooralsnog niet op. SDZ ging in een punt geloven en de keeper motiveerde zijn team om stand te houden en erin te geloven.

Bij LSVV werd het langzaamaan tijd om te wisselen en met verse krachten de tegenstander verder aan te pakken. Joost en Sven kwamen erin voor Finn en Bas, waarmee LSVV met een iets diepere voorhoede nog meer druk kon geven. Nadat ook William de moegestreden Simon nog had vervangen wist LSVV eindelijk het overwicht in cijfers uit te drukken.

Het is druk voor het SDZ doel

Het gevaar kwam wederom uit een corner. Bij SDZ lag de focus op de drukte bij de 1e paal, maar bij onze captain Maik niet. Hij kon, ongehinderd maar knap, binnen knikken bij de 2e paal. 2-1 voor LSVV!

SDZ probeerde in de slotfase nog wel te forceren door een paar keer te wisselen. Maar waar bij LSVV de wissels niet zorgden voor een noemenswaardige verzwakking was dit bij SDZ wel het geval. LSVV kreeg bijna nog meer loon naar werken. Uit een prachtige aanval kwam spits Martijn vrij voor de keeper te staan. Zijn geplaatste schuiver verdween echter net aan de verkeerde kant van de paal, waardoor de uitslag, krap maar niet minder terecht, op 2-1 bleef staan.

Een tweede 3-punter op rij, nog ongeslagen status en een plekje op plaats nummer 3 op de ranglijst. Vooralsnog een redelijk goede competitiestart, wetende dat er voetballend zeker nog een aantal verbeterpunten zijn!

Volgende week volgt de bekerkraker thuis tegen het HSV uit Heiloo, waarna er op de Super Sunday op 30 oktober, ook weer op het eigen sportpark Voorwaarts, wordt afgetrapt tegen de koploper AFC’34!

We hopen u te zien bij LSVV,

LSVV, Join the Club!