LSVV IN DE BEKER ONDERUIT TEGEN HSV!

Geplaatst op maandag, 24 oktober 2022 | ,

Jammer genoeg is LSVV er niet in geslaagd om het bekertoernooi een vervolg te geven. Op eigen Sportpark Voorwaarts werd de wedstrijd tegen tweedeklasser HSV uit Heiloo met 0-2 verloren.

Nadat de aftrap was verricht door de Heiloenaren waren het gelijk onze gastheren die richting het doel van de teruggekeerde Job Rouwhorst stormden. Al snel moest Joost Groenveld ingrijpen en wist de bal weg te krijgen van eigen speelhelft. De bal werd ontvangen door JO19-junior Tim de Nijs. Hij had deze middag een basisplaats verworven omdat Bas Kansen tijdens de warming-up uitviel met een blessure. Maar lang kon Tim de bal niet vast houden en werd van achter belaagd door een speler van HSV die op zijn manier de bal heroverde en weer naar de spitsen wist te schieten. Na zeven minuten spelen wisten de spelers uit Heiloo de 0-1 te scoren, maar het doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel. Daar kwam LSVV goed bij weg.

Doordat het doelpunt was afgekeurd zocht hierna LSVV naar de aanval. Aan de linkerzijde van het veld wist opnieuw Joost de bal te onderscheppen en met een cross-pass Tim in te spelen. Met een fraaie bal wist Tim de bal voor het doel te brengen, maar helaas was de Heiloose keeper net iets eerder bij de bal dan onze spits Toine Merk. Hij stompte de bal hard weg uit eigen strafschopgebied. Maar de bal kwam terug voor de voeten van Martijn Grooff en hij probeerde de ban te breken tijdens deze bekerwedstrijd. Maar helaas lukte het hem niet om te scoren.

Tim lichtvoetig op weg naar het doel van HSV

Niet veel later was het dan alsnog raak, alleen jammer genoeg kon de LSVV-aanhang niet juichen. De spelers van HSV wisten met een inworp onze verdediging het lastig te maken en daardoor de 0-1 te scoren. Maar in tegenstelling tot de voorgaande (competitie)wedstrijden wist LSVV hier niets tegen in te brengen. Sterker nog, onze spitsen kregen het moeilijk tegen de verdedigers van HSV. Het was lastig voor ons vlaggenschip om door de barrière van het Heiloose middenveld te komen. Hieraan kon men zien dat het gemis van Bas Kansen en de eveneens geblesseerde Jordy Cretier zichtbaar was.

HSV zat er bovenop en gaf LSVV geen ruimte om in haar spel te komen…

Meer en meer namen de spelers van tweedeklasser HSV het heft in handen en zochten geregeld naar de aanval. De spelers van ons werden mee teruggedrukt naar de eigen speelhelft. De kansen voor HSV volgden elkaar in rap tempo op. Maar geluk voor LSVV was dat er niet gescoord werd en er een paar spaarzame kansjes zich voordeden om de 1-1 te scoren. Zo wist Simon Harte de bal te onderscheppen en wist Tim in te spelen. Tim versnelde over de rechterzijde van het veld en haalde vervolgens hard uit. Echter zag hij zijn schot gekeerd worden de door doelman uit Heiloo, waardoor het nog 0-1 bleef. Maar door de snelle omschakeling van de spelers uit Heiloo kwamen door de verdediging van onze mannen. Door een van onze mannen werd de bal over de achterlijn getrapt waardoor er een corner volgde. Bij de corner greep onze keeper Job mis waardoor LSVV net voor het rustsignaal tegen een 0-2 achterstand aankeek.

Na de thee probeerde LSVV meer druk te zetten op HSV om de achterstand van 0-2 weg te werken. Al in de eerste minuut leidde dit tot een hoekschop maar de bal van Toine werd uit het strafschopgebied hard weggetrapt.

Ook Toine wordt afgestopt door een fel HSV

Doordat de bal zo hard werd weggetrapt kwamen de aanvallers van HSV weer aan de bal. Maar doordat onze verdediging alert was werd erger leed bespaart. Echter was het lastig voor onze verdedigers om de middenvelders te bereiken, die op haar manier het lastig hadden om onze aanvallers in te spelen. Veelvuldig werd er druk gezet op onze spelers waardoor het een lastige middag zal gaan worden op eigen Sportpark Voorwaarts.

Maar toch probeerde LSVV alles te doen om de achterstand ongedaan te maken. De wedstrijd ging zodoende meer gelijk op als in de eerste helft. Toch moesten een aantal wissels worden toegepast worden om meer druk uit te oefenen op de spelers uit Heiloo. Er werd besloten om een aantal wissels toe te passen. Zo verlieten spitsen Martijn Grooff en Toine Merk het spel en kwamen junioren Dennis Toorenburg en Thom van Overbeek voor hen in het veld. Ook Raul Bruin en Jelmer Al vielen in zodat er uiteindelijk een heel erg jong team op het veld stond. Dit jonge team wist echter met veel energie wel iets meer druk uit te oefenen. Vlak hierna wist Finn Groot door te breken door de verdedigers van HSV. Hij werd echter neergehaald en Boy Kansen mocht aanleggen voor de vrije trap. De vrije trap werd echter rakelings naast geschoten waardoor het 0-2 bleef. Echter kwam hier geen verandering in de stand, waardoor LSVV is uitgeschakeld in het bekertoernooi. Hierdoor kan nu de focus gelegd worden naar de competitie.

Debutant Thom met stijl, maar kon ook de ban niet breken…

In de competitie staat komende zondag SuperSunday op het programma. LSVV neemt het in de énige echte derby het op tegen koploper AFC34. Het onderlinge verschil op de ranglijst is slechts twee punten. LSVV kan dus goed uw steun gebruiken bij deze topwedstrijd. Juich hen dus allen naar een overwinning.

Wij zijn er dan een weekendje niet, maar heel veel Succes mannen!

 

Met sportieve groet,

Michel en Raymon Bes.

LSVV, Join the Club!