LSVV OPENT HET NIEUWE VOETBALSEIZOEN MET EEN GELIJKSPEL!

Geplaatst op dinsdag, 27 september 2022 | ,

Yes! Het nieuwe voetbalseizoen is weer begonnen. Na een zomerstop, de Zuurkoolcup en drie wedstrijden in de poulefase van de districtsbeker begon op 25 september 2022 het nieuwe voetbalseizoen voor ons vlaggenschip. De meesten van jullie weten inmiddels al dat er een nieuw trainersduo voor de groep staat en dat er een aantal mutaties zijn gekomen in de spelersgroep.

De eerste tegenstander van het nieuwe voetbalseizoen 2022-2023 was Vitesse’22 uit Castricum. De promovendus, kampioen werd van de Tweede Klasse A kwam in Zuid-Scharwoude op bezoek. Nadat de spelerspassen door scheidsrechter Kamal El Hajjaji waren goedgekeurd, was het pupil van de week Makki Alshadli uit JO11-1 die het goede voorbeeld moest geven aan de mannen op het vernieuwde kunstgrasveld. Hij wist in de rebound alsnog te scoren waarna er even na 14.00 uur echt werd afgetrapt.

Beide ploegen zijn klaar voor het seizoen ’22-’23

LSVV was al vroeg op dreef in deze eerste competitiewedstrijd, want al na vijf minuten spelen kreeg het een vrije trap mee. Bas Kansen legde aan voor de vrije trap waar nieuwkomer Brian-Paul Tesselaar klaar stond om de bal in ontvangst te nemen. Hij schoot de bal raak achter de Castricumse doelman waardoor LSVV op een 1-0 voorsprong kwam.

Een snelle 1-0 als bliksemstart van het seizoen!

Hierna namen de Castricummers de aftrap en zochten gelijk naar de vrije ruimtes op de speelhelft van LSVV. Al snel kwamen zij bij de achterlijn van ons, maar door een eigen been belandde de bal over de achterlijn waardoor keeper Mike Bieshaar de bal opnieuw binnen de lijnen mocht brengen. Met een beetje geluk lukte het LSVV al snel om door te stomen weer richting de speelhelft van Vitesse’22. Bas Kansen wist de bal af te geven op Jordy Cretier die de bal weer afspeelde op Finn Groot. Helaas voor Finn en zijn teamgenoten ging de bal voorlangs het doel waardoor het nog 1-0 bleef.

Graag wilde LSVV meer forceren in deze eerste wedstrijd van het seizoen. Ondanks de inzet en de wil om de ban te breken, lukte het niet om de score te vergroten. Vitesse’22 nam meer de bal over van LSVV en kreeg binnen een tijdsbestek van een vijf minuten drie corners in het voordeel. Maar door goed verdedigend werk van onze verdediging, werden de kansen onschadelijk gemaakt waardoor de Castricummers geen kansen kregen om de gelijkmaker te scoren. Maar ook van LSVV-zijde was het lastig om de wedstrijd al snel op slot te gooien. Zo kon spits Martijn Grooff niet echt doorbreken op de speelhelft van de Castricumse tegenstander om iets meer druk uit te oefenen. Hierdoor gingen we rusten met een minieme voorsprong van slechts een doelpunt.

Veel strijd……maar de finesses moeten er nog in komen…..

Tijdens de rust had ons trainersduo Gidon Reinders-Folmer\Jordi Tiktak besloten om Martijn te wisselen voor Toine Merk. Al snel in het begin van de tweede helft had Toine de kans om de 2-0 te scoren. Op aangeven van Jordy Cretier had Toine de bal ingespeeld gekregen en wist door te stomen op de speelhelft van Vitesse’22. Helaas ontbrak het zijn schot aan kracht en richting waardoor deze naast het doel belandde. Hierna leek het erop of Vitesse’22 meer het initiatief nam om meer druk te gaan uitoefenen op LSVV. LSVV werd namelijk teruggedrukt naar de eigen speelhelft waar de tegenstander probeerde om de gelijkmaker te gaan scoren. Maar gelukkig was LSVV nog goed bij de les en kon voorkomen dat er gescoord werd door de Castricummers.

Toch probeerde LSVV bij vlagen weer iets om de score te vergroten. Zo hadden Dylan Bruin (naast het doel) en Bas Kansen (vrije trap) de mogelijkheden gekregen om de 2-0 te scoren, maar helaas bleef het lang 1-0. Om toch meer druk op Vitesse’22 uit te oefenen besloten onze coaches om een dubbele wissel toe te passen. Joost Groenveld en Finn Groot werden gewisseld voor Aidan Wijker en Jort Merk. Maar de Castricummers bleven maar druk zetten op onze speelhelft om de gelijkmaker te scoren.

LSVV wist het moment van de 1e tegentreffer nog lang uit te stellen….

Langzaam maar zeker verstreek de zuivere speeltijd en leek het erop dat LSVV in de eerste competitiewedstrijd van het nieuwe voetbalseizoen gelijk drie punten kon bijschrijven. Maar helaas werd het slechts een punt omdat Vitesse’22 alsnog langszij wist te komen. Nadat de uitstekend verdedigende William van der Leeden in de ogen van scheidsrechter Kamal El Hajjaji een overtreding had begaan, volgde een toegekende vrije trap. De bal bleek onhoudbaar voor keeper Mike Bieshaar waardoor LSVV helaas genoegen moest nemen met een punt.

Komende zondag 02 oktober speelt LSVV een uitwedstrijd. Dan wordt afgereisd naar weer een promovendus in deze vernieuwde 1e klasse. In Amsterdam zal om 14.00 uur worden afgetrapt bij SV De Meer. Als u in de gelegenheid bent, bent u natuurlijk uitgenodigd om in deze wedstrijd LSVV naar een overwinning te juichen. We hebben voor u een link als route bijgevoegd naar Sportpark Drieburg: https://goo.gl/maps/sDQPyUhEQgJ5FXBy7.

Zien we u allen aanstaande zondag?

Hopelijk tot dan!

Met sportieve groet,

Michel en Raymon Bes

LSVV, Join the Club!