REANIMATIE & AED TRAINING voor LEDEN EN VRIJWILLIGERS LSVV

Geplaatst op dinsdag, 30 augustus 2022 |

LSVV heeft al jaren een AED op het complex. Deze AED kan een cruciale rol spelen in het geval van een hartstilstand. Het snel starten met de reanimatie is erg belangrijk wanneer iemand een hartstilstand heeft. De eerste 6 minuten zijn namelijk van cruciaal belang voor de overlevingskansen van het slachtoffer. Wordt er binnen de 6 minuten gestart met hartmassage, het liefst in combinatie met een AED, dan wordt de overlevingskans verhoogt met 70%. Iedere minuut die er later gestart wordt met reanimatie neemt de overlevingskans met 10% af. Dit geeft dus wel aan dat iedere seconde telt en dat het snelle handelen het verschil kan betekenen tussen leven en dood.

Het is dus belangrijk om zo snel mogelijk met de reanimatie te starten en daarbij een elektrische schok toe te kunnen dienen. Snelle beschikbaarheid van een AED en de kennis over hoe te reanimeren is daarom van levensbelang.

Als LSVV bieden wij u dan ook kosteloze trainingen aan. In deze trainingen leert u:

  • Het herkennen van bewustzijnsstroornissen
  • Het inschakelen van hulpdiensten
  • Het opstarten van reanimatie
  • Het toepassen van de AED

De trainingen worden gehouden op:

  • Woensdag 26 oktober
  • Donderdag 27 oktober
  • Dinsdag 01 november
  • Woensdag 02 november

Tijd: 19.15 inloop I 19.30 start I 21.00 einde training I complex LSVV

Bent u vrijwilliger bij LSVV, dan vinden we het belangrijk dat u deze gratis training wilt volgen. Het kost slechts 1,5 uur van uw leven, maar met een goede training kunt u misschien wel een leven redden!

Opgeven kan via info@lsvv.nl – geef uw naam op en welke datum u wilt komen. We hebben per training 15 plekken, dus wees er snel bij. Indien we teveel opgaven hebben, plannen we uiteraard extra avonden, want we willen zoveel mogelijk mensen trainen.

Namens het bestuur,

Peter Kuilman, Secretaris