Zorg voor een correcte pasfoto op jouw spelerspas

Geplaatst op maandag, 22 augustus 2022 |

Binnenkort start het nieuwe voetbalseizoen en daarin moet elke speler die in Onder-12 of ouder speelt een digitale spelerspas hebben met daarop een correcte en actuele goed gelijkende digitale pasfoto. Met behulp van de wedstrijdzaken-app controleert de scheidsrechter voor elke wedstrijd of de opgegeven spelers (m/v) daadwerkelijk de personen zijn die op het veld staan.

Voor de meeste spelers is de pasfoto op de digitale pas wel in orde, maar dat is niet voor iedereen het geval. Bij 1 op de 7 spelers van LSVV ontbreekt op dit moment nog een pasfoto. En daar waar er wel een pasfoto aanwezig is, is deze vaak niet meer actueel. Want in veel gevallen is de pasfoto nog een verouderde jeugdfoto.

Als speler ben je er zelf voor verantwoordelijk dat jouw pasfoto op jouw spelerspas komt te staan en dat een verouderde pasfoto wordt vervangen door een nieuwe. Digitale pasfoto’s kun je zelf uploaden met behulp van de wedstrijdzaken-app of de Voetbal.nl-app. Ook kun je ze toesturen aan ledenadministratie@lsvv.nl dan zet de club jouw pasfoto erop. Het zelf wijzigen van de pasfoto kan tot 31 oktober. En let op: zonder geldige digitale spelerspas kan je niet voetballen (vanaf Onder-12).

Beide apps kun je downloaden vanaf de Apple store (voor iOS) of de Google Play store (voor Android). Je kunt vervolgens zelf een account aanmaken voor deze apps met behulp van het e-mailadres wat bij de KNVB ledenadministratie is geregistreerd. Het kan zijn dat daar nog geen e-mailadres staat vermeld, of dat dit een onjuist of oud e-mailadres is. Lukt het je niet om een account aan te maken, dan is waarschijnlijk je e-mailadres niet correct vastgelegd. Neem dan ook contact op met ledenadministratie@lsvv.nl om het e-mailadres te laten corrigeren.

Uiteraard moet de pasfoto aan een aantal voorwaarden voldoen, want hij wordt gebruikt door de scheidsrechter om te controleren of jij inderdaad de speler bent die op de pas staat.

Het hoeft niet een officiële pasfoto te zijn. Belangrijk is dat in alle redelijkheid verwacht kan worden dat de scheidsrechter het een goedgelijkende foto vindt. Geen zijaanzichten, geen gezichten van te grote afstand en geen petjes of zonnebrillen. En zorg voor een foto met voldoende contrast. Neem niet het risico dat de scheidsrechter je identiteit niet kan vaststellen.

Het bestand van de foto moet van het formaat JPG, GIF of PNG zijn. Om de kwaliteit van de foto’s te behouden, adviseren wij om te kiezen voor foto’s die kleiner zijn dan twee megapixel (1600×1200 px). De foto’s worden bij het vastleggen altijd geschaald naar het formaat 800×600 px.

Let op: de foto in de wedstrijdzaken-app en die  op voetbal.nl zijn dezelfde. Dus als je de foto op  Voetbal.nl wijzigt, wijzig je ook de foto van je spelerspas. Die moet dus ook voldoen aan bovengenoemde voorwaarden.

En als je dan toch bezig bent hiermee in een van deze apps, controleer dan gelijk of de overige gegevens nog correct zijn, zoals adres, telefoonnummer(s) en email-adres. Zo niet, corrigeer dit dan ook a.u.b.. Zo blijven jouw gegevens bij LSVV en de KNVB up-to-date.

Geert-Wim Kuin

ledenadministratie