LSVV wint de streekderby tegen Kolping Boys!

Geplaatst op woensdag, 1 juni 2022 | ,

Na het 1-1 gelijkspel vorige week zondag tegen Assendelft stond zondagmiddag 29 mei 2022 de streekderby tegen Kolping Boys op het programma. Oorspronkelijk stond de aftrap om 14.30 uur gepland maar door onvoorziene omstandigheden (Kolping Boys had de verkeerde kledingtas meegenomen) en het uitzwaaien van spelers Tim Emmerik en Jacco Paauw alsmede coach-duo Rob Klanker en Rob ter Burg werd er ongeveer om 15.00 uur afgetrapt.

Nadat LSVV de aftrap had verricht was het Kolping Boys dat al snel de bal had onderschept bij een van onze spelers. De tegenstanders stormden door richting het doel van keeper Lars van Zijl. Maar één van onze spelers wist de bal tot corner te verwerken. De eerste echte kans van de wedstrijd voor Kolping Boys werd weggekopt door aanvoerder Maik den Iseger. Na deze corner trok LSVV ten aanval. Zo’n drie minuten later mocht LSVV met Boy Kansen aanleggen voor een toegekende vrije trap. De vrije trap die hard ingeschoten werd door Boy werd helaas jammer genoeg net naast het doel gekopt door de meegelopen Maik den Iseger.

Dylan in opmars, Jacco controleert!

Vervolgens golfde het spel heen en weer op Sportpark Voorwaarts. Eerst kreeg Kolping Boys weer een kans om de score te openen. Maar LSVV kwam daar goed weg doordat de bal naast het doel werd geschoten. Vervolgens kreeg LSVV weer een kans, maar ook deze belandde naast het Oudorpse doel. Toch had LSVV de beste kans om in de eerste 20 minuten van de wedstrijd te scoren. Maik den Iseger was zijn directe tegenstander te snel af en wist de bal voor het doel te krijgen van Kolping Boys. Maar helaas was de meegelopen Toine Merk net een stap te laat voor de bal.

Daarna waren de gasten weer aan zet. Met enig geluk voor LSVV werd er niet gescoord. Maar ook LSVV kreeg de bal niet in het net. Het leek er dan ook op dat ik de laatste thuiswedstrijd van het seizoen de rust werd bereikt met een 0-0 stand. Toch had LSVV in de blessuretijd van de eerste helft het geluk wel aan haar zijde. De ingeschoten corner werd in eerste instantie gekopt door opnieuw Maik den Iseger maar hij kopte de bal zo door dat Toine Merk wel tot scoren kwam; 1-0. Niet veel later floot scheidsrechter Nijdeken af voor rust.

De 1-0, paar seconden voor rust, door Toine Merk

Na 15 minuten rust kwamen de spelers weer het veld op. Dit keer waren de rollen omgekeerd in de openingsfase van de tweede helft. Nu had Kolping Boys de aftrap verricht en wist LSVV de bal vroeg te onderscheppen. Het leidde alweer snel tot een corner maar helaas werd deze bal van de lijn weggekopt. En twee minuten later had Kick van den Berg de kans op de

2-0 maar zijn schot belandde in de handen van de Oudorpse doelman.

Vervolgens namen de gasten weer het initiatief. Maar de LSVV-verdediging wist met Dylan Bruin en Aidan Wijker de bal weer weg te werken van de LSVV-speelhelft. Door goed samenspel onderling werd Toine Merk ingespeeld door Kick van den Berg. Toine liet de verdedigers van Kolping Boys kansloos achter zich en schoot hard de bal hard binnen, 2-0. Na zijn tweede doelpunt van de wedstrijd werden Toine en Joost gewisseld voor Sven de Ruiter en Simon Harte. Hierna probeerden de gasten uit Oudorp iets terug te doen door meer druk uit te voeren richting de speelhelft van LSVV. Maar opnieuw waren onze middenvelders sterker en wisten de bal weer snel richting onze aanvallers te schieten. Er volgde weer een goed samenspel waarin LSVV meer en meer de wedstrijd begon te controleren. Toch moesten Rob Klanker en Rob ter Burg ervoor kiezen om een noodgedwongen wissel toe te passen. Uit voorzorg werd Maik naar de kant gehaald en William van der Leeden betrad het veld.

Jacco met 1 van zijn laatste acties voor LSVV 1…

Amper nadat William binnen de lijnen was gekomen had LSVV zichzelf alweer een kans toegedicht om de score te vergroten. Maar helaas kopte Kick de ingeschoten vrije trap van Boy Kansen naast het doel. De gasten uit Oudorp probeerden hierna iets terug te doen, maar opnieuw waren onze spelers scherp en alert en konden gemakkelijk weer de bal onderscheppen. Een aantal minuten later was het dan wel raak voor LSVV. Nadat Kick de bal in zijn voeten had gekregen wist hij op fraaie wijze Sven de Ruiter in te spelen. Sven slalomde door de verdedigers heen en vergrootte de score naar een 3-0 voorsprong. Hiermee leek het erop dat LSVV gecontroleerd het spel kon uit spelen. Daardoor was het voor onze coaches makkelijker om de laatste wissels toe te passen in deze laatste thuiswedstrijd. Keeper Lars van Zijl werd vervangen door Dustin Daanen en ook routinier Tim Emmerik kwam binnen de lijnen. Hij verving Jacco Paauw. Even leek het erop of Rob Klanker en Rob ter Burg een gouden wissel hadden toegepast. Tim wist namelijk de verdedigers van Kolping Boys het nakijken te geven en kwam oog-in-oog te staan met de Oudorpse doelman. Helaas had Tim zijn schot net niet genoeg kracht, waardoor het 3-0 bleef.

Ook Tim bezig aan zijn laatste acties voor LSVV

In de slotfase drongen de spelers van Kolping Boys nog eenmaal aan en wisten uiteindelijk de wedstrijd naar een 3-1 uitslag te schieten. Met deze overwinning op zak gaat men vol vertrouwen komende maandag de laatste wedstrijd van het seizoen in.  De laatste wedstrijd die LSVV dit seizoen speelt is in Alkmaar en wordt gespeeld tegen AFC’34. Op maandag 2e Pinksterdag om 14.30 uur zal er worden afgetrapt aan de Robonsweg 10.

Zien we u allen aanstaande maandag? Hopelijk tot dan!

Met sportieve groet,

Michel en Raymon Bes

LSVV, Join the Club!