LSVV JO19-1 promoveert naar 4e divisie

Geplaatst op woensdag, 15 juni 2022 |

Na het behalen van het kampioenschap in de hoofdklasse A, moest LSVV JO19-1 aantreden tegen de kampioen van de hoofdklasse B om te beslissen wie van beiden naar de 4e divisie zou promoveren. De tegenstander Alliance’22 lootte het thuisvoordeel en dus werd er op zondag 12 juni om 11:45 uur afgetrapt in Haarlem.

Al na 3 minuten kon er worden gejuicht in het Langedijker kamp. De scheidsrechter paste na een overtreding op Finn Groot de voordeelregel goed toe, waardoor Martijn Schroeijers Tim de Nijs kon lanceren over de linkerflank. Een goede voorzet volgde op Erol Gulali die de bal voor het intikken had: 0-1.Na een kwartier kwam de thuisclub op gelijke hoogte en die stand bleef tot de rust gehandhaafd.

Na de pauze sloeg LSVV toe. In de 52e minuut scoorde Martijn Schroeiers vanaf rand strafschopgebied en 3 minuten later schoot Jerry Sloof een vrije trap van een meter of 20 direct in de goal. Vijf minuten later was de spanning terug toen de Haarlemmers een onnodig weggegeven strafschop wisten te verzilveren. Daarna was het nog een half uur lang spannend. Alliance drong wel aan, maar werd slechts sporadisch gevaarlijk. De uitvallen van LSVV waren steeds dreigend, maar vaak werd er door de arbitrage buitenspel geconstateerd. Na 5 minuten blessuretijd werd eindelijk afgefloten en was een historische promotie in de wacht gesleept en kon ter plekke al een klein feestje worden gevierd. Terug bij LSVV werden de spelers als helden binnengehaald en volgde er nog een feestelijke middag in de kantine en later op het terras erachter.