LSVV JO19-1 gaat op voor promotie naar 4e divisie

Geplaatst op donderdag, 2 juni 2022 |

LSVV JO19-1 was na 5 wedstrijden in de voorjaarscompetitie nog ongeslagen en kon op zondag 15 mei in de uitwedstrijd tegen VVS’46 kampioen worden en zich plaatsen voor de nacompetitie om promotie naar de 4e divisie. In een wedstrijd waarin de spanning aan het spel merkbaar was werd een 0-2 voorsprong genomen, maar nog voor rust kwam de thuisclub op 1-2 en toen na de rust de gelijkmaker werd aangetekend, was het tij gekeerd en liep de thuisclub uit naar 5-2.

Op zondag 29 mei volgde de tweede kans om toch nog kampioen te worden. Daarvoor moest uit bij hekkensluiter VIOS-W worden gewonnen. Ook nu nam LSVV voor de rust een 2-0 voorsprong, maar in tegenstelling tot twee weken eerder werd deze snel na rust uitgebreid tot 0-4. Vlak voor tijd kwam de 0-5 eindstand op het scorebord. LSVV JO19-1 was kampioen en dat werd uiteraard in de LSVV kantine volop gevoerd.

Dinsdag 31 mei was er nog een thuiswedstrijd tegen OFC om des keizers baard. Het werd 6-0 waardoor JO19-1 eindigde op 21 punten uit 8 wedstrijden en 5 punten voorsprong op nummer 2 DSS.

LSVV JO19-1 gaat zich nu opmaken voor de beslissende wedstrijd om promotie naar de 4edivisie. Ze mogen het opnemen tegen Alliance’22 uit Haarlem dat het thuisvoordeel heeft geloot. In de najaarsreeks werd dit team in Langedijk ontvangen en eindigde de confrontatie in een 1-1 gelijkspel. Kortom Alliance is een geduchte tegenstander en het zal niet makkelijk worden deze promotie te bewerkstelligen. We hopen in elk geval dat veel supporters de moeite zullen nemen om naar Haarlem af te reizen en JO19-1 te ondersteunen.